fredag 8 augusti 2014

freda

 har man sagt A får man säga B eller nåt, vi fortsätter med vad blire till midda? Hemgjord pizza blire. Akompanjerad av feed-me-handen uppe i hörnet. Vi älskar skinka, mozarell, grön paprika och skogschampinjoner (viktig skillnad, dom är fastare i köttet och mkt godare varma). Pizzadegen gör vi själva köpte ett sånt där pizzakit och fick mitt livs bryt i köket. Det skulle ju förfan vara lättare?! Vilken jävla smet. Never again.

 mmm körsbär, både Grynet och Skorpan älskar dom och fick en varsin näve efter maten

 när meningarna med livet aka tillvaroförenklarna somnat så grävde jag upp blommorna vi satt i början av sommaren som gjort sitt och planterade lite fräscht.

 När jag var på stan i eftermiddags och köpte blommorna ovan så slank jag in på en seconhandaffär och kom ut med denna väska för 30 pix! Vävd som en trasmatta, ett jättefint hantverk. Färgerna i "sjön" är så fina! Ändamål? Grynets dagisväska stod det ju på den. Jaja, hon börjar dagis hösten 2015 men man kan ju vara ute i god tid...

I övrigt så är jag inne i ett sånt där jobbstim så jag bor lite på Maxi tills på tisda eftermidda. I förmiddags fick jag ringa efter en ambulans åt en hjärtsjuk farbror, jag satt med honom tills ambulansen kom (som av ett sammanträffande kördes av en ex-kollega). Han var lite rädd, det visade sig inte vara någon större skillnad på att vara fyra år och rädd eller att vara 80 år. Mammatricksen gick att använda även här.

Skorpan har haft en toppendag. Granntanten, Anita snart 76 år, har haft sina två barnbarn på besök över dagen. En 7-åring och en 8-åring. Anita kom häromdagen och undrade om hon inte fick låna Skorpan över dagen, så henne har inte Linus sett röken av idag knappt. Dom har haft med sig saft&bullar till lekparken, gått till affären och köpt pysseltidingar, ätit lunch tillsammans Hon är en pärla den där Anita. När barnbarnens pappa kom och hämtade dom satt Anita kvar länge i vår trädgård och målade med Skorpan. Barnbarnen kommer om två helger igen och då undrade Anita om inte Skorpan ville följa med på stadsutflykt med McDonaldsbesök. En liten tant med ett hjärta av guld som älskar barn, knappt 10 meter ifrån oss. Jodå, vi trivs. 

Inga kommentarer: