söndag 8 juni 2014

sönda

Vi har spenderat dagen i Ödeshög, hos svärisarna. Sett halv-Vättern cyklisterna susa förbi i horisonten, njutit av sommarvädret och ätit för god mat.


när Skorpan var i Grynets ålder så var hon INTE förtjust i hundarna, Grynet? hon älskar dom!


Grynet somnade som en stock i bilen hem och vaknade lagom tills vi svängde in på uppfarten vid 20-tiden. Skorpan var vaken hela vägen, satt och funderade. Vi har inga skärmar i nackstöden, vill man göra något får man rita i målarbok eller bläddra i Pixi-böcker. Skorpan sitter oftast och busar med Grynet eller tittar ut genom fönstret och funderar. Det är det jag vill att bilresorna ska vara, en stund av avkoppling, bara vara och dagdrömma. Barnen gillar att åka bil och det är aldrig sura miner, vuxna sitter fram och barn själva där bak. Sen ska ju tilläggas att våra längsta resor är 7 mil, skulle vi dra iväg på bilsemester kanske en bärbar dvd följa med det finns ju övre gränser för vad man kan "kräva". Dock är min och Linus fasta åsikt är att man inte behöver stimulans hela tiden, sinnena måste få vila, fantasin spela fritt. Att ha "tråkigt" är en tvungen paus i livet.

Nu sussar barnen sött i sina sängar. Jag ska packa min jobbväska till imornbitt, upploppet nu..sista dagarna innan semestern. Närmare bestämt 9 pass.

Inga kommentarer: