tisdag 3 juni 2014

senaste-dagarna

 en osminkad trädgårdsarbetsklädd mamma i söndags förmiddag

 pionen som ser lite ut som en näckros har slagit ut i blom i rabatten och jag måste gå ut och titta på den stup i kvarten, den är så vacker!

 förmiddagspaus i solskenet igår

 Backen med Grynets leksaker flyttas mellan kök och vardagsrum på nedervåningen beroende på vart vi befinner oss. Jag har tre likadana gamla bryggerilådor som jag haft i säkert 10 år, dom har innehållit det mesta från LP-skivor, krukor, tyg och garnnystan till barnleksaker.


 Pelargonen trivs i nya köksfönstret och slår alla rekord den bara växer och växer (den är nog tre år gammal, klipper ner dom på hösten och övervintrar dom i källaren). Snabba, enkla bakelsen. Skorpan och jag bakade sockerkaka igår, lite vispad grädde och jordgubbar et voila!

Linus hämtade ut mitt paket på ICA med en beställning från England, en varsin vattenfast mascara till sommarn till mig och syrran och en lyxig ekologisk tvål till mig. Mascaran kostar hälften så mycket där som i Sverige:)


Kvällen avrundades med hemlagad pizza (eller nyhemmad som Skorpan säger ist för hemlagad haha, hon som har sån koll på vad allt heter men här vill det sig inte ) ett glas rött. Andades ut efter ett långt jobbstreak med två stängningar pa raken sönd/månd. Snart semester SNART!! Barnen badade innan läggdags, ja förut badade dom jämt ihop och älskade det men efter en liten erhm..olycka för två veckor sen så vill inte det stora barnet vara i badet samtidigt som det lilla... Mamma en bajskorv!! den är inte min!! Så idag satte jag dom båda i badet och vek lite kläder precis utanför badrummet och tänkte olyckan glömd. Efter en kort stund hojtade Skorpan, Grynet har badat färdigt nu du kan hämta henne tack! Jag kommer in Grynet plaskar glatt, Skorpan står brevid och huttrar. Varför badar du inte? -Nä jag vill inte bada med Grynet, hon kan bajsa, närsomhelst! -Det händer säkert inte igen svarar jag ( förmodligen inte va? visst jag blåljuger för mina barn), men Skorpan är för smart, det är färdigbadat med syrran för nu.

Inga kommentarer: