lördag 21 juni 2014

Midsommar!

Traditionellt midsommarfirande (vi har firat ihop i 8 år, var det vi kom fram till va?) de senaste åren har det trillat in en unge om året också så nu finns det fyra härliga hobbitar i gänget!

Min och Skorpans klänningar är från 60-talet och secondhandfynd. Skorpans kostade fyra guldpengar och min sju.


midsommarstångspyssel för män& barn, medans jag Malin Christina och Jessica fixade sillunchen







Dags för den årliga midsommartårtan med punsch. Man vet vad som händer timme för timme, det är väl lite det som är det fina med traditioner, det ska va som det alltid varit!


ett varmt poolbad, stundtals gick det gäss på vattnet i den lilla poolen, vilket jävla röj! Tur att Grynet sitter stadigt med sina lår, hon bara satt där mitt i kaoset och log.

samma glada gäng år efter år:) jag älskar åldersspannet!

dans runt stången som sen slutade i lite spontandanser



Sen föll kvällen över östgötaslätten (magiskt vacker därute med milsvida åkrar och fält så långt ögat når idealiskt för just midsommarfirande). Grynet kröp i sin danska 70-talskofta och såg ut som en liten tomtekaramell, vi andra värmde oss med grillar och infravärme. Traditionen bjuder ett minst 12 timmar långt firande det går åt för att få i sig all mat;)


2 kommentarer:

Lovisa sa...

Ja, jag blev lite avundsjuk. Ser ut som en himla trevlig tradition!

Anna sa...

Tänk om vi hade vetat det när vi var fulla och unga första midsommar vi firade ihop att det det skulle bli en tradition och sen med barn!