fredag 9 augusti 2013

[ANNA] freda

Idag har vi faktiskt inte gjort nåt vidare särskilt, hemfixardag. Linus och Skorpan har storhandlat, jag hämtade paket, vi har tvättat, Linus rensade avloppet i köket. Lite lekparkslek på det. Himla vardagligt liksom. Jag fick mig ju en liten gliring för nåt inlägg sen, att jag tävlade i vem som var den mest energiska morsan. Så är det ju när tjejer läser bloggar. Tröttsamt. Jag väntade nästan på den kommentaren faktiskt, anonymt, jupp skräll. Man ska inte komma här i slutet (övertiden dessutom) på graviditeten och hålla ångan uppe. För då tror man att man är nåt. Jantelagen. En del tjejer hade hellre läst att jag låg hemma och kved, att det var pestigt och jobbigt. För helst vill man läsa att nån annan mår dåligt, har det kämpigt, då mår man lite bättre själv. Jag är förbannat viljestark och envis. Jag vill inte ligga på en säng och vänta på bebisen, jag vill hitta på saker med min familj. Klart det gör ont stundtals, skitont till och med, men jag har hellre skitont en stund i blåbärsskogen eller på stranden. Då kan jag fokusera på annat.

Sen finns det tjejer som Lovisa (som jag inte ens "känner") som inte en utan två gånger hejjat på mig för att jag kämpar på med gravidbulan. Tjejer som Lovisa som kan posta en peppande kommentar. Som kan erkänna att hon kanske blir impad av något och då tänker det ska jag uppmuntra. Sträck på dig Lovisa. Tänk om fler var som du bland oss kvinnor. På arbetsplatser, i skolor och på internet. Då skulle vi kvinnor få bättre självförtroende och vara modigare. Framförallt skulle det vara föredömligt för våra döttrar och yngre medsystrar!

9 kommentarer:

banditgrrrl sa...

1. Hejja hejja, friskt humör, din envisa tjurskalle! ;D
2. Om kommentarslämnaren tolkar dig som att du tävlar säger det nog mer om henne än dig! Vi tolkar ju världen utifrån oss själva... Jag däremot, som anser mig känna dig en smula, tror att du är alldeles för fokuserad på och upptagen av ditt eget liv och familj för att bry dig om att "mäta dig" med andra!

Kram på er alla

Anonym sa...

Bra Anna! Ord och inga visor! Kram
Karin (väntar...spännande)

Mia sa...

Hej! Vet att jag är jättedålig på att kommentera din/er blogg, men jag vill bara säga (igen) att jag tycker du inspirerar och imponerar! Mår du bäst av att leva som vanligt, dvs hitta på en massa roliga saker ska du absolut fortsätta göra det! Heja dig Anna!

Lovisa sa...

Åh pang rakt i hjärtat precis den dagen det behövdes mest. Har haft en crappig dag och så avslutas den med så fina ord. Tack,och kram

Anonym sa...

Skit i pessimister och jantelagsanhängare! Jag inspireras av er energi och önskar att fler gjorde detsamma. Go Anna!

Anna sa...

TACK alla goa fina tjejer för dom peppande orden! Puss&kram på er alla!

Anonym sa...

Anna! Jag beundrar Dig!! //Stina

Angelica sa...

Damned if you do, damned if you don't. haha
Jantelagen när den är som bäst - folk som applicerar sitt egna tyckande/tolkande på andra.

Nej, du/ni i lilla familjen är aktiv och lever ert liv så som ni vill och kan. Inga konstigheter.

Kram och fortsätt!! :)
Angelica

Anna sa...

Tack Angelica!!!