onsdag 12 december 2012

[ANNA] onsda

 Efter lunch slappade vi på sängen. Vi skulle ligga när varandra och Skorpan skulle hålla om oss. Så låg vi en stund tysta sen sa Skorpan ni är mina bästa, bästa vänner! Ibland blir man lite lipig. När man börjar tänka för mycket känns det lite övermäktigt att veta att man är en liten människas hela värld. Vi är hennes trygghet och hennes förebilder. Dom som villkorslöst älskar henne oavsett vad. Då kan man förstå när hon ibland känner sig lite orolig. Världen känns stor och rädslan finns att det skulle kunna hända mamma eller pappa någonting.


Det gick bra hos tandläkaren. Jag kom undan med blotta varningen:) Ja eller så jävla lindrigt var det väl inte för 20 minuter betalade jag 590:- då hade fått 150:- i tandvårdsbidrag annars hade dom 20 minutrarna kostat mig 740 riksdaler. På riktigt att dom fan inte skäms! Ni förstår ju lite min upplevelse av detta om jag säger att jag ville springa hem sätta mig med kläderna på i duschen i skållhett vatten och lyssna på en tidig Peter LeMarc skiva.

Skorpan och Linus följde med till tandläkaren och var med i undersökningsrummet och tittade. Den här boken gjorde vi misstaget att läsa för Skorpan. Hon blev helt enkelt rädd för tandläkaren vilket var bokens helt motsatta mening. En annan av samma författares böcker heter Hjälp en varg, denna hade också direkt motsatta effekten. Förbannade opedagogiska skitförfattare. Hon kan ju fan betala för mitt barns terapitimmar om ett par år! Hursom så märkte Skorpan efter dagens besök att tandläkaren inte är farlig alls, han är bara jävligt girig. Vi skrev in Skorpan så hon får en kallelse dit när hon fyller 3 år. Suck jaja Folktandvården har inte kakelugn och Josef Franktapeter i väntrummet och nåt ska man väl få för pengarna...

Inga kommentarer: