onsdag 5 december 2012

[ANNA] mera onsda

 Igår var jag och några kollegor hemma hos vår jobbarkompis Pernilla i Vasastan vi åt gott (G O T T) och härjade julklappsspel. Till välkomstglögg fick vi pepparkaksgrissinis och ädelostcreme, till middag tre olika otroligt goda pajer och som smör på moset en mycket god kladdkaka med dumlekolor i. Jag rullade bokstavligen hem. I handen min vinster, en Paradisask och en fin kanna. Pilens Backe (precis vid oss) är tokmysig i snön med en Narnialyktstolpe. Tack för en förträfflig kväll i goda vänners lag Pernilla!

 vi åkte pulka en vända innan lunch, sen gick vi hem och stekte pannkakor, sen for fadern till sitt jobb (vilket tog honom nästan en timme i väglaget)

 Skorpan har myst med Pingu i sitt knä och läst böcker för honom. Snön letar sig högre och högre upp på rutorna här upp i vindsvåningen. Skorpan är väldigt glad för sin alldeles egna adventsljusstake, en fin svamp!

 På eftermiddagen tog vi pulkan ända fram till dörren på apoteket, herregud va snö det är! Sen ville Skorpan ta en tur till krubban och julgranen på Stora Torget. På apoteket fick Skorpan en badbomb för barn. Så direkt hem och tappa upp bad, Skorpan var väldigt fascinerad av "brustabletten", Linus dricker C-brus på mornarna och det här var ju med en brustablett sa Skorpan. Efter kvällsmaten låg vi i sängen och kollade på Fem myror, vilka minnen! Ni vet dom där inslagen med barnen som ljudar sina namn (och så kommer det fram nån slags 70talsunge som man inte ser om det är en kille eller tjej i brun polo med för korta ärmar, my kind of style;) E F R A H I M (piper sparven och härmar) sen härmar hon efter när elefanterna läser alfabetet från A-Ö mamma jag alfabetar! 



Inga kommentarer: