söndag 25 juli 2010

[ANNA] Aningens sliten morsa född -80

Mysig natt med regnet smattrandes mot rutan, men jag sov inge vidare för det. Amning och bröst som blir överfulla, svårt att varva ner på kvällen fast jag är dödstrött. Jag har i och för sig aldrig varit en sådan som bara kan lägga huvudet på kudden och pang sova. Nu har jag passerat 1000-sträcket i antalet amningar( det ni mina vänner det är ett par sittningar). Det börjar försiktigt sätta sina spår i den här kvinnan, jag börjar känna amningsväggen mot näsan. Mitt hår kan jag knappt röra, eller det mesta ligger ju redan på golvet och i sophinken. Trots vitaminer, frukt och två lagade mål om dagen känns min kropp helt urlakad på näring och tröttheten är ett faktum. Att vara ammande mamma är lite som att vara familjeföretagets nyckelkompetens och att alltid ha jouren dygnet runt i ett par månaders tid. Ingen kan vikariera för dig och du behövs lite närsom hela tiden. Som ni förstår skulle vem som helst känna sig en smula nedgången efter ett tag och vilja ringa Poolia. Tillståndet vägs dock upp av stoltheten i att bokstavligen föda upp en ny individ, smidigheten i att alltid ha mat tillhands och att jag ens kan amma(det är ju ingen självklarhet). Linus är en riktig stöttepelare i familjen. Han ser, förstår och gör allt han kan för sin familj. Linus är grym.

3 kommentarer:

Moster i A:t sa...

Här kommer en kommentar från en trött morsa född -85. (Har dock inte kommit upp i 1000-sträcket i antalet amningar, men det kommer, är inte ett dugg orolig) hahaha
Vilma valde att vara klarvaken mellan 00:30-03:15...sen somnade hon men det gick 2h mellan varje amning (är ju van vid minst 3,5-4...lite bortskämd)
Men bara genom att titta på henne så försvinner allt det jobbiga!
Både du och jag har karlar som stöttar en till 110%!
Älskar dig syster!! ( Du är precis lika grym som din man)
Puss från morsan i A:t

Anna sa...

Eller hur syrran! Ja huga det är tätt mellan amningarna i början du. Ibland blir man lite trött men som sagt när man tittar på sitt lilla verk så är allt värt det och lite till.
Du är grym du med älskar dig också
puss

Angelica sa...

Du formulerar dig så himla bra tycker jag!! Känner även igen den där tröttheten som man bara kan förstå när man ammar/ammat ;)
Ta hand om er!