söndag 2 juni 2013

[ANNA] söndamorron och livet

Här hemma har jag precis vinkat av min man till jobbet. Vi hann njuta av en (för småbarnsföräldrar) lång frukost med rostat bröd, kokta ägg och avsluta med jordgubbar och vaniljyoghurt. En krona på verket efter att ha djupsovit 8 timmar utan ett barn i huset. När Skorpan inte är hemma är det som om man stänger ner helt och det är snarare medvetslöshet är sömn det är frågan om. Annars vet man ju som förälder att vad som helst kan hända närsomhelst 24 timmar om dygnet. När vi åt frukost kom ett mms på våran lilla fölunge som satt i hammocken och festade frukost hemma hos farmor och farfar.

Nu ska jag återgå till Fjällräven pappans protokoll från dialogmötet på Skorpans förskola. Ett mail från förskolan med hållpunkter/datum i juni har också kommit. Där stod höstens studiedagar också vilket jag kastade mig över och skrev in i almanackan och började fundera över lösningar. En torsdag och en måndag hmm dåliga dagar i vårat hushåll (varför är det aldrig nånsin en onsdag jag är ju alltid ledig onsdagar..suck) tills BINGO jag är ju för fan föräldraledig i höst haha. Tänk att det ska vara så svårt att få in det i skallen. Någon av mig och Linus är ju hemma från semestern och de kommande två åren fram i tiden (!). Ja det är planen som sagt. Ett uttag på 3 föräldrardagar i veckan och barn nr 2 börjar förskolan när det fyller 2år. Samma upplägg som på Skorpan alltså. Vi trivdes jättebra med det upplägget så länge inget jättekonstigt händer så hoppas vi att det blir så.


jag tar mig en kopp kaffe och inspekterar grödorna, Royal Gala plantan är det ju bara en tidsfråga innan det kommer frukt på haha. Skorpan planterade också melonkärnor i förrgår där gick det undan, tittar redan upp en liten planta. Smultronplantorna hade vuxit så mycket att dom fick följa med Skorpan till farmor och farfar och byta upp sig till trädgård. Det växer värre än på en 4H gård 1974 i den här lägenheten 2 minuter från Stora Torget haha. Är det nån i hushållet som väldigt gärna vill flytta och ha en trädgård (inte bara en liten plätt eller en blomlåda)? Jaaa EN TRÄDGÅRD! Sen är det ju klart närmsta tiden med en bebis så slipper jag ju gärna extrajobbet som den medför..men sen!!

Nu ska jag ta min ystra viktlösa lekamen och skutta in i duschen. Så här på morron/förmidda (speciellt på 8 timmars sömn och en kopp kaffe) är jag ju oslagbar. Återkom framåt kvällen, gärna efter 10 timmar gå, stå, springa på Maxi då är jag som ett övermoget plommon. Full av ödem, önskan om nödslakt och en övertygelse att jag är tjockaste kvinnan  i kommunen och att Aftonbladet dyker upp för att göra reportage om det när som. Nä spana in mig på förmiddan istället då spirar jag. Hmm tror jag ska dra en youtube-tutorial på Riverdance medan förmiddagen varar! Höggravid dansar Riverdance, tror ni, tittarsuccé?

Ps i följetongen Linus, Skorpan och blåskontrollen var 12:e vecka på samma plats, vilket då inföll sig igår, så nä det blev ingen kontroll igår! För poliserna plockade ihop 5 minuter tidigare och åkte precis när Linus kom körandes. 

Inga kommentarer: