måndag 17 juni 2013

[ANNA] månda

Skorpan vaknade 06 imorse så jag kan ju inte påstå att man fick nån slags vila efter jobbhelgen, men så är det med kids. När klockan var 07:10 hade vi ätit frukost, diskat, klätt på oss och kunde...fånga dagen..lyckliga oss;) Vi byggde lego på Skorpans rum. Från ingenstans säger Skorpan helt plötsligt - vad är adopterad? vart tusan har hon fått det ifrån?! Jag frågade Linus senare men han visste inte heller. Så jag spenderade 20 min med att försöka förklara så gott jag kunde för en 3åring utan att lägga för mycket vikt på att barnen inte hade någon mamma eller pappa (man vill ju inte gärna måla in sig i nya hörnet VART deras egentliga föräldrar var och VARFÖR dom inte kunde ta hand om dom) så då fick dom nya. Ångesten för en 3åring att det finns föräldrar som faktiskt måste lämna bort sina barn eller att dom kanske inte lever osv vill man ju inte dra igång..Då kanske vi öppnat kapitlet döden bara av farten och det är än så länge bara att sova-väldigt-väldigt-hårt. Den tar vi sen framöver, ska bara knåpa ihop upplägget med Linus först.

 dagens höggravida morsa med en snygg plattångssladd i bakgrunden, sen förra veckan funkar inga vanliga tröjor/tishor ur garderoben så jag har faktiskt slagit till på ett mammalinne och en mammatisha den på bilden. Som sagt förra vändan var jag ju höggravid på vintern...nu är det lite svettigare;)

 Vi klippte bort lappen på en klänning som hängt ett tag i garderoben, eftersom den är i jeans fick den funka i lekparken också.

 Skorpan älskar linbanan nu när hon fixar den själv!

När Linus kom hem styrde vi ner på stan för att köpa nya glajjor till Linus...(trodde vi..)

 Vi kom in på Smarteyes, jag är kissnödig piper Skorpan direkt så vi bad om att få låna toaletten. Linus och Skorpan går på toa, jag spanar bågar så länge. I samma sekund som det börjar lukta väldigt mycket brandrök kom en av personalen lite skärrad - det brinner i restaurangen vägg i vägg! hon ville ju givetvis att alla kunder skulle gå ut. Jag knackar på toadörren eeh när ni har kissat färdigt kan ni ju komma ut ..lite omgående..  -JA! svarar Linus lite småirriterat (varför skulle dom inte komma ut direkt dom var färdiga tänker han och tror att det är nån mer som vill in på toan och tycker den personen kan lugna sig lite)
 -ehrm..det brinner Linus säger jag lite halvhögt lutad mot toadörren. Okej! dom kom ut omgående haha. Man måste ju ge föräldrarna Forsberg att nån panik syns det sällan när det är. Så himla onödigt att jaga upp barnet. Det var vi och våran optikerpolare Bella som tog det mest piano. Sen stod vi utanför, Skorpan skitnyfiken när gatan började fyllas av diverse utryckningsfordon. När brandmännen sen öppnade dörren till restaurangen så gick vi kort därefter. Röken som vällde ut var varken barn eller gravid-vänlig. Nä några glajjor blev det inte, däremot en glassfika på Trädgårdstorget. Glajjorna gör vi ett nytt försök med senare i veckan. Till glasögonhistorien ska tilläggas att Bella plockat fram tre schyssta bågförslag som Linus visat mig på bild. När han och Skorpan var i Slaka hos familjen Eriksson igår, klev fru Eriksson ut i ett av dom tre paren haha. Oddsen för att Linus skulle hinna se att hon precis köpt dom var ju inte skitstora. OMG va kul det hade varit om han nu valt som och dom hade stått öga mot öga med varandra sen. Obetalbart. 
ps sjukt kul att Danny SåSEdå är Smarteyes nylle utåt;)


 I samband med glassfikan märkte vi att Skorpan inte var helt på topp. Hon var inte skitsugen på frukost imorse, lite trött innan lunch, inte så lunchsugen..började lägga ihop ett och ett med ett par glansiga sparvögon. Linus och Skorpan gick hem jag gjorde några ärenden på stan. När dom kom hem tyckte Linus hon kändes varm (det är ju typ tredje gången i Skorpans 3åriga liv som hon har feber, senaste gången förra året typ, då hade hon lunginflammation. Hon är inget feberbarn kan vi enas om, nu får ju varken jag eller Linus heller feber, då ska det mycket till) -jag har ont långt bak i munnen (halsen alltså) gud vad skönt det är när dom kan uttrycka precis vad som är fel. På bilden "äter" Skorpan oboy ur en skål, hon slevade i sig 3 dl kall oboy. Hon har smakat oboy en gång för länge sen men var inte så förtjust, vi lånade en bok om Emma - tvärtemot häromdan. Emma äter sin oboy ur en skål med sked när hon vill vara tvärtemot, så beställningen var väl inte skitkonstig...


4 kommentarer:

Lovisa sa...

Härlig dag och jag diggar hårt att Skorpan kör tre outfits för dagen. Lagom stylish för att vara så ung :-)

anna sa...

Haha klänningen blev blöt och sandig det sista är hennes pjamas;)

Isabella sa...

Haha ja det blev ju en riktigt dramatisk dag hos oss på Smarteyes =) vi fick stänga bygget sen för doften var som sagt inte sen nyttigaste! Ska bli intressant att se (lukta) läget imorgon bitti! Kram till er!/ Bella

Anna sa...

Bella!
Ja fy tusan kan tänka mig att det stank:/ hoppas det är borta nu! Vi tittar nog in i imorn, onsda!
kram!