fredag 14 juni 2013

[ANNA] lill-Skorpan

 Amen glo lilla sötnöten, helt liten, 1 år och 2 månader
jag önskar dom föddes så här*, det är ju lätt då allt kuliga drar igång och varför vi inte vill lämna bort dom på dagis när dom fyllt 1. Den tiden vi var med hemma med Skorpan mellan 1-2 år var oslagbar och vi ser fram emot det med nästa barn!

*jag önskar det, snippan vill inte födda en strl 86/82;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att även ni prioriterar hemmatid till två år.
Vi har nu en 5 månader och när vi säger att vi dka vara hemma 1,5 år till så höjer många på ögonbrynen, vissa undrar varför (vad nu det är för fråga?!) och sist fick jag höra att barn behöver dagis tidigare... Skitsnack säger vi :)

Kommer ni fortsätta ha skorpan på dagis? Eller blir hon hemma heltid?

Kramar Johanna

Anna sa...

Hej Johanna!
För oss känns det helt naturligt, sen har vi valt ett "billigare" liv man får ju välja bort saker för att ha råd att gå ner i inkomst så länge. Vi har inget hus, blir inga dyra resor, billiga bilar osv. Vi får göra sånt sen liksom, klart vi längtar efter större boende men nöd går det inte på oss! Den här tiden är ju nu och vi kan inte välja att få den sen om vi ångra oss! Nu är det här med att vara hemma "länge" en lite känslig fråga och en del verkar hugga ifrån lite för att dom känner att vi tycker att dom gör fel när deras barn börjar tidigt på förskola och så känner dom sig som sämre föräldrar. Så ser vi det inte! Alla gör sina val, en del måste andra väljer. Vi kan välja och då gör vi det. Jag är ju ingen utbildad pedagog men att barn BEHÖVER förskola innan dom är 2-3 år har jag faktiskt väldigt svårt att se varför. Vi vill gärna skicka iväg våra barn på förskola när dom är stora nog att kunna "meddela" sig, dom kan uttrycka sina behov verbalt. Skorpan kunde vi ju förklara för när vi lämnade henne, vi ska åka och jobba vi kommer och hämtar dig sen, hon förstod det.
Först hade vi funderingar på att Skorpan skulle vara hemma helt med bebisen i höst. Det visade sig sen inte vara så valbart för oss. Man kan helt enkelt inte "bara" betala för sin plats och behålla den utan att nyttja den. Då får vi gå ur kön och söka om sen när båda barnen ska till förskola sen. Det är ju trixigare. Så nu kompromissar vi, det blir två 5-timmars dagar i veckan för Skorpan i höst. Sen ska ju tilläggas att hon tycker det är kul där och har kompisar där, vilket vi också vill främja!
Vad kul att ni kan prioritera att vara hemma länge och vill det:)
kram Anna