fredag 8 mars 2013

[ANNA] freda

köket 18:03

Skorpan och Linus är nere i garaget och tvättar bilen. Jag roar mig med disken efter potatisgratäng och en grym ytterfilé Linus kirrade. Jag smakade en klunk av chiantin Linus drack till, o herregud så god! Åh vad jag ska njuta av en dyr chianti ner jag inte längre är befolkad. Radion på köksbordet spelar P2 (hur gamla är ni tänker du, jag för intellektuellt kulturella för dig serrö haha;). Jag hade flyt och slog på lagom till programmet Rendezvous som ikväll spelar jazz och bossanova för svängiga katter som jag. Nyss spelade dom min favorit med Stan Getz och João Gilberto, då går det lätt att diska. Sen hade jag ju hellre suttit i i majsolen med näsan i vädret, rökt en cigg och druckit mer än en klunk chianti. Nä nu ska jag blunda, njuta av svänget och drömma mig bort till precis det medans jag fortsätter diska.


Nu tycker jag ju inte att kvinnodagen behöver uppmärksammas, alla dagar är ju allas dagar. Ska man behöva bli påmind om att p-piller, lika lön och rösträtt inte varit en självklarhet. Gud jag blir helt matt när jag tänker på det. Det bästa med att det är kvinnodagen är dock att tidningarna väljer att skriva massor om det så dom glömmer bort det där Mellotjatet för en stund. Dra av det där förbannade plåstret nån gång. Nytt för i år är ännu en final efter finalen, då korar man den som kommer sist. Ameh bara skämta. Eller gör jag tänker ni, hoppas hoppas inte. Vore ju så fint med ännu en Mellolördag även om musiken håller lägsta kvalité för det viktigaste är väl ändå kvantiteten så vi kan sprida ut det på typ 20 lördagar om jag inte fattat det hela fel?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller inte med alls >.< men orkar inte skriva varför :)

Sofia

Yvvi sa...

Ett par länkar. För att kvinnodagen BEHÖVER uppmärksammas ;)

http://www.scb.se/Pages/PressRelease____342527.aspx?id=342527

http://oklarheten.se/?p=152

Jag var bara tvungen :)

Anna sa...

Det som stör mig mest i begreppet är ju framförallt att det är EN sketen dag!? Vaddå är resten männens enkom? Och denna dags ska det belysas, tyckas och debatteras, sen kan det dvala i 364 dagar igen.

Sofia:
haha väl argumenterat då;)!

Yvvi:
Jag är en doer inte sayer. Istället för att debattera och snicksnacka FÖREGÅR vi med exemplet dela totalt lika på föräldraledighet, vi uppfostrar barnet till en jämställd livssyn där inga förväntningar på henne utefter hennes kön finns.

Yvvi sa...

Jag förstår! Det var inte någon kritik (förtydligande).

Jag vill inte påstå att jag själv har så jättestort behov av att hävda min åsikt i frågan. För mig/oss/min familj är jämställdhet självklart och naturligt och något som bara "är" i vårt liv.

Skulle dock önska att fler tog till sig denna självklarhet och därmed tycker jag det är bra att uppmärksamma dagen. Men visst, ALLA dagar är det ju som gäller!

Anna sa...

Yvvi!
Eller hur:)!