torsdag 30 januari 2014

torsda

 Vi startade dagen med BVC, Grynet fick sin 5-månaders vaccinationsspruta. Hon skrek till men sen var det borta, skönt. Grynet ligger ett kilo plus ganska precis på Skorpan när man jämför deras BVC-kort vid samma ålder. Guuud jag undrar var hon har det kilot...Vi kan ju enas om att Skorpan såg ut som sin far när hon var bebis, hon var en liten sparv. Grynet drog vinstlotten att vara en bebiskopia av sin mor, det finns så det räcker till alla... Ett pitstop på Teboden, väggivägg med BVC typ, för att fylla på (vi hinkar i oss två koppar om dagen var förutom allt kaffe, en till frukost och en på kvällen).Sen susade vi vidare till Cicci, vår husfrisör, och fiffade till mig och Skorpan.

 Efter lunch var Grynet trött och Skorpan satt i hennes rum och läste när hon somnade, jag städade nedervåningen.

Burken i Grynets hylla är till hennes nappar, typiskt sånt som följer med hem från ett loppisbesök. Jag tyckte den var så fin, en guldpeng kostade den.

 Eftermiddagsaktiviteter, Skorpan byggde järnväg och Grynet tittade på. Jag kokade puré till Grynet, tvättade och bakade kakor. Älskar vårat nya stora kök ALLT blir så mycket lättare och roligare. Skorpan matade Grynet med purén, det är som att det är hennes uppgift nu och det får det gärna vara. Jag plockade undan i hallen och hörde henne ute i köket det där var mumsigt va Grynet? vill du ha lite till?. För ett tag sen köpte jag hem en sån klistermärkesbok som hon älskar att pyssla med. Den plockade jag fram nu och gav henne här får du för att du är en sån toppen-storasyster, snäll och hjälpsam! Det är mer min melodi, inte i förskott för att man t ex ska vara en snäll syster, det ska man utan presenter. Däremot om man ÄR det av egen fri vilja, ja ni förstår, då kan man få en helt-apropå-present. 

 På kvällen skypade vi med kvällsjobbande pappan i hushållet. Grynet blev tokglad och helt extas över att se och höra sin far.

När Grynet somnat myste jag och Skorpan i tvsoffan en stund innan det var kvällssaga för henne. Vi såg Superdräkten. Det är en transa som programledare, nytt, fräscht och det var väl på tiden säger modern. Skorpan tittade först och såg lite funderande ut så sa hon det där är en kille för det hör man på rösten och han är kille i ansiktet. Sen var det inte mer med det. Hon är rätt skarpsynt min dotter, jag trodde helt ärligt hon skulle märka något annorlunda.



nähä kväll i stugan, hela 159 cm Anna dyker ner i soffan framför Antikrundan, snygg pjamasoverall morsan (smidigt när man blir kissnödig..not)!

5 kommentarer:

Petter sa...

Tur du ser programmet på tv. Hade du varit på plats hade du nog skrämt ihjäl ett par gamlingar med pistolgesten... ;)

Anna sa...

Haha Petter you´re damn right! Sen dör ju pangshoonairerna bara jag öppnar munnen, mitt språk är ju en smula pikant;)

fru E sa...

Så fint ni fått det!!!!! Skicka iväg ett datum ni får kolla upp till Linus på vår fb konversation.... Han ä snäll din man som hjälper oss så våra fina grabbar kommer upp på väggen i sovrummet! Kortet på Bosse blev ju såååå fint hos Er!!!!! Datumet är årets djurparksbesök vi har lagt in om föräldraledigt! Kolla på´t så hörs vi! Massa kram och go´natt....

Anna sa...

Tack Fru E:)!
Åh va kul att ni vill ha kortet ni med! Gillar att du är väl förplanerad då hinner jag lägga in om ledigt i god tid på jobbet, för det är klart vi vill gå med er. Tradition tamjetusan:)

fru E sa...

japp här gäller det att planera när 4:a vuxna med obekväm arbetstid ska göra något tillsammans :) !!! Tradition ä det bästa jag vet, klart ni ska hänga på!