onsdag 29 januari 2014

onsda

 bäddade rent i Skorpans säng, älskar såna här gamla 60/70-tals påslakan dom är ju mjukare än mjukast alltså!

 veva veva                    häpp!

 pyssla pyssla med lilla syster Cirkus på sängen bakom sig

 Här borta i Tannefors kl 19:49, båda barnen sover som två stockar (General portion) Att dom somnar på egen hand i sina sängar på övervåningen när vi grejar på nedervåningen är verkligen magnifikt, man måste stanna upp ibland och njuta av saker som funkar fint man glömmer lätt sånt. Vi var enade om att "lära" Skorpan att somna själv i sin säng när hon var liten, snällt och försiktigt ingen ska känna sig otrygg. Grynet har ju inte varit några konstigheter hon bara somnar, men än är hon ju bebis så hennes tid att trilskas kommer nog;) Kvällarna är ju korta som dom är och ljuv egentid, då vill man ju inte ha nån utdragen sövning på det. Nej tack. Jag skulle lätt somna som en stock också om jag skulle ligga brevid i sängen, det går inte för sig. När vi flyttade nu, rummet var nytt och hus med övervåning tänkte vi att det kanske skulle vara lite läskigt. Aningens läskigt men vi stoppar in huvudet nån gång ibland när hon ligger och somnar, hon vet att vi finns och somnar. 

jag kikar ut från Linus och mitt sovrumsfönster, det är något väldigt rogivande med det gula gatulyset och den snötäckta trädgården och villagatan, nu ska jag göra en kopp te sätta mig i soffan och invänta min kvällsjobbande man.

3 kommentarer:

Yvvi sa...

Så sant! Jag måste också försöka påminna mig själv om allt som faktiskt funkar istället för att snöa in på det där jag inte är så nöjd med. Barnen sover som stockar mellan 19-06, det är fan värt att tänka på mer!! Tack för att du påminde mig!

Sedan vill jag bara säga att GUUUUD vilken liten gobit den däringa Grynet alltså! Jag säger bara: K I N D E R N A ! Fin Skorpan verkar vara med henne också. Här bråkas en hel del mellan våra tjejer. Skitsvårt. Hoppas det vänder igen.

Anna sa...

Hej Yvvi! hur mår du, allt bra? Tack, vad kul att du inspireras att tänka så:)det är ju toklätt att bara gå och grotta i sånt som funkar mindre bra. Hahaha ja kinder finns det, det kan man ju lugnt säga;)! Det där är ju precis vilka åldrar/perioder dom är inne i, Skorpans tålamod kommer nog testas i sinom tid sen..Jag funderar ju på hur stillsamt det kommer vara att ha en 13 och en 16-årig tjej sen..gud bevars. Kääänslig är ju bara förnamnet då;)

fru E sa...

Grynets sparkdräkt ä grym och hon ä så rund o go!