onsdag 8 januari 2014

onsda

Idag har Linus varit ledig. Efter frukost kom vår hyresvärd förbi och vi gick igenom kommande dagarna av diverse hantverkare som kommer strömma in. När dom åkt tog Linus och Skorpan en tur till tippen (senaste dagarnas tredje tur typ haha, jag slänger besinningslöst här hemma och sen blir det mycket emballage från sånt vi köpt). Lunchpaus. Sen tog Linus barnen på promenad och jag tog cykeln till människobyn (stan). Det tog väl 3,5 minuter så stod jag utanför Åhléns, perfekt! Tannefors må ju ha det mesta i butiksväg. Om man är dykare, tant eller kakelsättare. Tannefors Manufaktur finns för den modemedvetna, en av Linköpings äldsta klädbutiker, har tydligen legat här sen 1938, dom har inte fått in nya kläder sen 1941 kan jag meddela. Så nä man får allt ta sig över nån av broarna om man inte ska förgås här och om man känner av bristen på alkoholhaltiga drycker. Dock ska man inte underskatta ICA affären och bageriet, mycket bra!

Linus har fiffinurlat för fullt här hemma, tavlorna far upp på väggarna, likaså lampor i tak/fönster. Idag borrade han även upp stänger i kattvinden till sin frus en miljon klänningar hon vill hänga upp. Efter kvällsmaten gjorde vi ett Blocketinköp (måste ju väga upp försäljningarna) till vårt bokhylleprojekt i vardagsrummet. När barnen somnat stod jag böjd över mina måleriprojekt i källaren för andra kvällen irad. Främst Skorpans kommande skrivbord.

Nä ni det blir kväll ganska fort i det här hushållet den senaste tiden. Känns som vi äter frukost och sen är det läggdags. Blinka inte då är dan slut!



Inga kommentarer: