tisdag 28 januari 2014

Mobilblogg

Vi lämnar skruttvädret bakom oss och sticker till Tropicariet en sväng. Linus hivade in Skorpans nya bilstol i bilen innan vi åkte. Hon har kommit upp i kilon och fyller alldeles strax fyra så nu var det dags att vända henne. Jag nätfyndade två framåtvända Britax i sommras och fick två till priset av en:) perfekt en till varje bil! Skorpan älskar sin nya stol och sitter och spanar och filosoferar.

edit: jag ska förtydliga att Skorpan sedan efter sommaren har haft för långa ben för att sitta bekvämt i sin bilstol men vi har valt att dra ut på att vända henne så länge vi "kunnat" (precis som Maria kommenterat ska man enligt experterna vänta in i det sista med att vända barnet då det är säkrare att sitta bakvänd!)

4 kommentarer:

Maria sa...

Har hon inte växt ur den andra så ha hwnne bakåtvänd ett tag till. Det är MYCKET säkrare för de små att färdas bakåtvända än framåtvända. Säger inte detta dör att verka besserwisser utan för att jag bryr mig. Vänd TIDIGASt vid fyra år fyllda och helst så sent som det bara går. Elton var för lång. Men han är ju 113 cm...jag tror det handlar om så mycket som 90 % mindre risk att skadas allvarligt ellwr dö vid eventuell krock om barn färdas bakåtvänt. Kram

Linus Forsberg sa...

90% mindre risk jämfört med 60% mindre. Inte 90% mindre jämfört med att sitta framåtvänd.

Anna sa...

Nej jag tycker inte det var besserwissrigt det var omtänksamt! Jag såg att jag inte var helt tydlig och missade att tala om att Skorpan varit för lång för sin stol ett bra tag och det var därför vi nu "passade" på men i texten så verkade det snarare som vi gjorde det för att vi kände för det.
kram!

Maria sa...

Ok då har ni koll. Kanon:) jag hade tex inte koll när E var liten att det var säkrare i stol nr 2 än babyskyddet så fort de var stadiga så jag tänkte bara ifall ni inte visste:)