fredag 24 maj 2013

[ANNA] tropikerna

Säga vad man vill om att "behöva" jobba påskaftnar och lördakvällar, inget är så gött som lediga vardagar tillsammans. Sen vi fick barn värdesätter jag dom ännu mer, vi är själva i simhallen, Busfabriken osv. Idag var vi själva på Tropicariet, Skorpan kunde springa fritt och se allt utan att trängas! Underbart.


jag var helsåld på nätpytonen, den var så stor (nyäten) att man nästan inte kunde fatta att den är riktig, vilket monster till orm! Sjukast av allt är att en privatperson skänkt den till Tropicariet, den blev för stor att ha i lägenheten (70kg och 6,5m). Fy fan. Tydligen Sveriges största förmodligen även Europas, så stor blir man av att käka spädgrisar tydligen. Som granne vill man nog inte veta om den...

jag tyckte hajarna och krokodilerna tittade extra hungrigt på just mig. Mmmm en gravid 2 i 1, lite som en öl med ett snapsglas Jäger i..Dagens sötaste var surikaterna, dom hade fått världens tussigaste små ungar.


Vi stannade vid vår obligatoriska favorit-rastplats-brygga som alltid när vi åker till Kolmården. Där åt vi lunch och Skorpan pratade med gubbarna som fiskade. Hon berättade stolt att hennes farmor köpt en håv till henne igår. Gubbarna hivade upp fisk efter fisk som låg på bryggan och sprattlade. Skorpan klappade fiskarna och tyckte det var jättekul att dom hoppade. Skönt att hon inte förstod att det var det sista fiskarna gjorde...

hemma på gatan, prova studsbollen hon köpte på Tropicariet



2 kommentarer:

yvvi sa...

Vi trängs heller inte gärna med alla andra och försöker också åka vardagar på diverse attraktioner :) I sommar har vi dock lyckats planera in ett ALV besök MITT under högsäsong, de till och med "varnar" om att det är mycket folk då på sin hemsida!! Bävar lite för´t. Skönt att slippa trängas på Tropicarium, det är ju inte så stort. Vi drar till Kolmården på måndag (hoppas vädret tillåter).

Anna sa...

Hahaha Yvvi, jag håller tummarna för ALV;) Hoppas verkligen vädret är skapligt på måndag, förra året var vi i mitten på maj en lite småregnig dag, det kom skurar det funka! Däremot är det ju trist om det regnar mer eller mindre hela dagen. Vardagar regerar!!