fredag 3 maj 2013

[ANNA] freda

Nä den här dan var väl ingen höjdare fram till lunch typ. Stressat, inte hunnit vad jag velat för nåt kommit emellan hela tiden. Linus och Skorpan upptäckte att det varit inbrott i källaren när dom skulle till tvättstugan. Andra gången sen jag flyttade hit. Det här huset är ju fan inte fort Knox kan vi ju enas om. Fattar inte varför vi bemödar oss med att låsa dörrar. Ja eller jag glömmer ju alltid nyckeln i vår ytterdörr så hos oss är ju alla välkomna jämt. Inget var stulet i förrådet, vi har inget av värde för någon annan där. Vårat lager med platt-tv:s har vi under sängen, likaså vår enorma piratskatt. Men likt förbannat måste man bemöda sig att slita upp påsar och lådor märkta mammakläder och barnkläder strl 74/80, riva slita och stöka till. På riktigt hur många påskägg (för några såna verkar faktiskt saknas ur påsen märkt påsksaker) måste man kränga för att köpa 2 gram rökheroin idag? Skulle ju gissa på en full tradare. Dock hade man varsamt ställt ut lådan märkt julpynt med handgjorda glaskulor(mina älsklingar ni vet) jag har ju faktiskt skrivit på den att den ska hanteras varsamt. Kan ju tänka mig hur det lät 02:15 i natt nere i förrådet, för helvete Kevve [..eller valfritt pundar-inbrytarnamn] det står att du ska vara försiktig med den lådan ställ ner den nu!! Förutom städning och känslan av att nån rotat igenom ens prylar så stör det mig mest att Skorpan blev ledsen och orolig. Det kvittar att Linus behöll lugnet och förklarade för henne att det inte var någon fara, att det mest blivit stökigt. Är man tre år är det läskigt att det varit tjuvar i källaren.

ordning och reda-Linus ringde hyresvärden, polisen, och satte upp en lapp till grannarna för att informera. Som sagt håll fan i julpyntet!

Dagen valde dock att ljusna i och med att Skorpan fick en kusin imorse (en liten grabb som hade bråttom ut och kom en månad för tidigt) GRATTIS!

Sen ljusnade den ännu mer när Linus överraskade mig med att ha överraskningsköpt mig en ny laptop:) Det lönar sig att grymta högt;) 

  mer solsken den här dagen...



på stan idag så lyckades Skorpan med hundögon bli ägare till dom här




EDIT. när jag sitter och knattrar det här knackar det på dörren så jag öppnar i min flanellpjamas med nytvättat men inte borstat hår, det är grannen Jespers polare, Ajje, han har Linus gamla akustiska gitarr i handen. Den här är Linus va? Säger han och sträcker fram den. Dom städar tydligen upp i Jespers inbrottsröra och av nån anledning så har pundar-Kevve fått ett ögonblick av ånger, försökt städa lite och plockat tillbaka i fel förråd. För helvete Kevve SOV på nätterna istället för att möblera om folks källarförråd! G U D. 

1 kommentar:

Lovisa sa...

Tack för dagens skratt, det satt väl till morgonkoffeinet. Trist med er källare och väldigt fint att ni verkar ta det någorlunda med ro. Och överraskningsshoppa en laptop?! Inte så att Linus vill få ett sånt infall till? I sådana fall kan jag anmäla mig som frivillig mottagare! :-)