onsdag 10 april 2013

[ANNA] lite mera onsda

Innan Skorpan somnade för kvällen ropade hon in mig i sitt rum. Trodde hon ville ha lite vatten det brukar Skorpan Åberg vilja ha en gång eller två;) Men nä ikväll hade hon en viktig fråga innan hon somnade, vad ska vi göra för kul imorn?! undrade hon. Så vi gick igenom hela morrondagen, hur jag och Linus jobbar imorn, vem som lämnar/hämtar på förskolan osv..

Nu kollar jag Sveriges Mästerkock i min ensamhet, Linus jobbar kväll. Min kollega Nettan mms:ade nyss, hon har hittat mitt favoritte (det där ayurvediska ni vet) på Hemköp i Ryd av alla ställen, så nu vet jag vilka sorter som finns och hon fick några smaker att spana efter år mig:).

Eftersom Linus jobbar kväll idag hade vi åtminstone förmiddagen tillsammans och vi kunde gå tillsammans på Skorpans första tandläkarbesök. Inga större konstigheter där. Hon klättrade själv upp stolen och satte sig, gapade stort. Tandsköterskan plockade fram en "puts" och vände sig om mot mig och Linus åh va modig hon är! I samma stund hördes några snyftningar från stolen så jag höll Skorpans hand, då var det ingen fara. Sen var det dags för tandläkaren att komma in och titta (lite ödesögonblicket kände jag, blir hon rädd nu...? men nä, när han kom in var det ingen fara alls. Skorpan gapade stort och han fick titta och räkna. Vi traskade hem med en rosa tandborste och en nöjd Skorpan som nu vet att tandläkaren inte är nån fara alls. Skönt!

Hemma igen åt vi pannkakor till lunch som Skorpan hjälpte mig att vispa ihop och steka. Med munnen full av pannkakor hojtade Skorpan albatoss albatoss!! [albatross] vet du vad en albatross är frågade jag? Vi har aldrig pratat om albatrosser hemma. Det är typ en stor fågel som pappas tatuering på magen svarar Skorpan. Linus har ju en stor fågelvarelse tatuerad över bröstet. Ordet typ har letat sig in i vokabuläret senaste veckan och låter skitkul. När Linus åkte till jobbet jag Skorpan och jag ut i skitvädret med Maria och Vilma. Barnen var på lite muck och bråkhumör stundtals men kom över det och sista stunden ute lekte dom tillsammans hur bra som helst och det fortsatte dom med uppe hos oss där melliset intogs på eftermiddagen.

 tandläkaren fastnade inte på bilden men Skorpan ritade honom

 jag vill måla med fingerfärg sa Skorpan efter lunch, Skorpan tycker det är väldigt kul med färger, penslar och lite vatten i en burk. Glasburkar ska det vara så man ser färgerna blandas.


 Nä, inga kommentarer haha.


Inga kommentarer: