tisdag 28 februari 2012

[ANNA] tisdag.

Linus och Skorpans återbesök idag visade CRP på 80, fortfarande en kraftig infektion men en markant sänkning så det går åt rätt håll och det märker vi:)! Barnet känner dessutom INGEN olust inför blodprov som både hennes föräldrar gör. Tvärt om, hon rörde inte en min igår och idag satt hon till och med och skrattade under sticket. Hmm anar jag en liten masochist? Däremot vill hon absolut inte ha plåster efteråt för det, det gör ont (??) så vi har blodat ner två utstyrslar med kläder. På torsdag gör jag och Skorpis ännu ett återbesök för att se att det går i fortsatt rätt riktning. Känns tryggt med all provtagning och alla återbesök. Sjuksköterske-Margareta är en förnuftig dam och rekommenderar frisk luft för sjuka lungor i den mån Skorpan orkar givetvis, helt rätt filosofi tycker vi! Däremot håller vi oss undan från att träffa folk och fä inomhus då det finns en förmodad smittorisk åtminstone 4 dagar in på penicillinkuren.

Min dag bjöd på jobb i rasande takt, mycket att göra och något så spexigt som en videokonferens. Vansinnigt smidigt! Jag och min kollega "träffade" personal som jobbar med redovisning i två andra Maxi-butiker. Miljövänligt och tidseffektivt mot att ses irl. Dagens teknik, skit-impad faktiskt! När jag kom hem tog familjen en promenad för att andas lite frisk luft och lämna in min vinterjacka hos skräddaren för att byta det trasiga blixtlåset. Solsken och fågelkvitter man kan ju inte bli annat än frisk, frisk och glad!

I övrigt samtidigt som jag skriver detta inlägg far jag in och ut till Skorpan Alfons Åberg Forsbergs rum. Det är törstig-snorig-täcket fel-nappen borta-maaaamma-paappaaa-jag är hungrig. Hmm känns som någon börjar friskna till och förhala läggsdags va? Liten skillnad från dom senaste dagarna då flickebarnet själv frågat efter att få gå och lägga sig..

sjukis iklädd Traderafyndet den danska plyschoverallen anno 1970

5 kommentarer:

Mamma Eriksson sa...

Stackars men nu är hon snart frisk efter Anders kur!!!! Olle och jag var på busfabriken idag och han sa till alla han träffa att han varit där men inte skorpan för hon är sjuk!!! Kul!!!

Anna sa...

amen sötis-Olle då! Åh vad det hade varit kul att göra er sällskap! Snart så, snart är ju vår lekdejt Tropicariet hoppas hoppas!!
kram på er!

Maria sa...

Pluttan då! Elton är jättesjuk han med, över 40 graders feber..
Stackars små liv..

Anna sa...

Maria!
Hoppas han piggar på sig snarast! Uschan man blir orolig:/

Lisa sa...

Skönt att se att det går åt rätt håll. Hemska bassislusker ni åkt på!