onsdag 1 februari 2012

[ANNA] hoodliadi hoodiladi hoppsan en sån dag!

där satt han, i soffan på Skorpans dagis imorse, med ett stort leende. Vem? Den medelåldersmannen med invandrarbakgrund som tydligen är vikarie på dagiset idag. Lugn folk, jag är inte kär alltså. Linus är mannen i mitt liv och det finns det inget som rubbar. Jag blev bara så fylld av glädjen i mångfalden. Sen att han bockade i två rutor på en gång på min lista över "för-fan-blanda-upp-och-rör-runt  -listan" det gjorde min dag ännu bättre. Dvs man (extrapoäng för att han var medelålders, för yngre män förekommer ju faktiskt lite oftare i dagissammanhang) och sen att han inte är svensk. För mig betyder det massor att Skorpan ser att det faktiskt inte BARA är kvinnor eller människor med svensk bakgrund som jobbar på dagis utan det gör precis vem som helst. Det har inget med genus eller etnicitet att göra! Det är ju fasen inte lätt alltid att försöka skapa en vettig världsbild åt sitt barn genom att tala om hur saker ska/borde vara. Det underlättar ju a great deal när världen hjälper mig lite på traven!

När jag satt i bilen på väg hem från dagis och fick en klump i magen, tänk om vikarien inte får vara med i dom andra fröknarnas gemenskap. Tänk om dom stör sig på att han är där och att han inte passar in och att vikarien känner det. Sen blev lite nedstämd och beslöt mig för att tänka att NÄ jag måste ha tilltro till världen. Den kan inte vara så pruttig. Så typiskt mig, jag är inte allas morsa, jag kan inte oroa mig för alla. Det räcker jag inte till. Jag måste sluta tänka på ensamma människor som inte blir kramade, barn utan kompisar...kattungar som dör..ni hör ju. Världens lipigaste människa, Anna Forsberg. Jag blev injicerad med liphormon på BB när jag födde Skorpan tror jag.

NU är det ju så att jag fyller år idag. Det minsann lipar jag inte för (för det gjorde jag ju födelsedag 19-29) Sen fyllde jag 30 och slutade högaktningsfullt bry mig! Nu fyller jag 32 år idag och tänker äh, alltså så farligt är det ju inte jag ser ju ut som 24;) och jag har ju fortfarande koll på vad kidsen pratar om/lyssnar på/har på sig haha (förmodligen inte..)

3 kommentarer:

Linus Forsberg sa...

Min kära fru, du har för dålig tilltro till mänskligheten! Dessutom har ett riktigt syftningsfel letat sig in i texten. Du får som lunchunderhållning att leta rätt på vart... ;)

Anna sa...

Hitta jag det? Däremot hitta jag också en massa annat (stresskrivarn;))
puss och kom hem snart!!

Linus Forsberg sa...

haha, jajjemen.

PUSS