måndag 6 februari 2012

[ANNA] månda

-Linus jag är lite sugen, vill du ha nåt?
- aaa tack, kakor och saft.

okej...jag tog ett glas rödvin och chips haha, smaken hörni smaken. Som baken.

Imorse ringde klockan innan 06. Från badrummet när jag stod och sminkade mig hörde jag Skorpan skratta inne i sitt rum, fint att någon gillar att fånga dagen haha. Familjens första tidiga riktiga dagismorgon gick som på räls ända fram tills vi kom till garaget och här är varför man har lite marginal vad det gäller tid. Larmdosan/nyckeln till Peugeoten funkade inte (varför inte 06:20 en måndagsmorron?). Panic at the disco så att säga. Eftersom den stod på den yttersta parkeringsplatsen och jag och Skorpan hade redan hoppat in i Colten som stod bakom, redo att åka, vi som liksom bara skulle brumma iväg på led. Till slut så lyckades Linus larma av bilen och vi blev inte alltför sena. Att lämna Skorpan var inga problems, hon var först på plats, pussade mig hejdå och försvann snabbt iväg med en lite frukostpåse i handen i riktning mot köksbordet. Hon har haft en mycket bra dag på dagis, sovit gott och länge efter lunch samt ätit mycket potatisbullar med lingon. 

Jag hoppade in i bilen och styrde vidare mot Maxi. Efter Bergs rondellen gick det osedvanligt långsamt, hmm något som hänt, trafikolycka? Nä eller jo, en epatraktor kan väl liknas vid en trafikolycka på en del plan. Givetvis svänger epan av (in vid Engströms) precis som jag. Amen för fan man kan ju inte plocka fram sitt LGF och ge sig ut i starx-innan-sju-rusningen?! Då kan man ju lika gärna hasa fram på knäna till jobbet, och det kan man hålls med på cykelbanan! GUD! Linus som håller på att bilda sig till en lärd man på äldre dagar och har en nyfunnen entusiasm i radio P1 i bilen, recenserar glatt intervjuer om åldersbestämning av träd. Efter 10 minuter av permafrost, svampar och mossa bytte jag kanal på bilstereon och hittade hem till mitt Morronpasset.

Som tur var kom jag fram till Maxi innan stängningsdags. Dagen har gått i ett huj. Räkning och redovisning avslutades med möte och eftersom jag skrev protokollet så stannade jag kvar en halvtimme längre och renskrev det. På mötet avhandlades semesterplanering och agenda inför våra kassamöten nu i veckan bland annat. I min grupp har jag 7 medarbetare som jag håller i ett möte för på torsdag. Jag har ju för övrigt bästa jobbarkompisarna, Lina kom med finfina blöjrabatter till mig för hon vet att det är "vårt" märke och hon köper ett annat, Carola tipsade mig om en billig sajt där dom har såväl en hårolja som ett torrschampo jag vill ha billigt. Alltså dom har ju koll brudarna! När jag kom hem var klockan fem och Linus dukade fram kvällsmat på bordet och berättade om Skorpans dagisdag( det var han som hämtade), himla fint att komma hem till!

2 kommentarer:

Alfred Whichcock? sa...

Saft och kakor alltså. Vilken hjälte, han verkar vara en fantastisk människa din man. Saft och kakor är nämligen det godaste som finns.

Anna sa...

HAHA Whichcock jag dör!