fredag 10 februari 2012

[ANNA] Evening update.

Tre-ordsmeningar bubblar ut ur Skorpans mun, det är superkul. Just nu hamstrar hon verkligen nya ord i minnet, man säger dom 2-3 ggr sen så kan hon använda dom igen senare samma dag/dagen efter. Hon peppar saker på ett väldigt gulligt sett med utropet; det är kul! Vi satt i bilen hem från dagis häromdagen och jag sa; när vi kommer hem ska jag dricka kaffe, Skorpan; det är kul! Jag; nu ska vi åka till dagis, Skorpan; det är kul! Idag när jag sa; nu ska vi träffa Ingrid och Malin och gå till bibblan, Skorpan; det är kul!

Hon föreslår själv faj faj! [high five] och kommer farandes med handen redo i luften. Hon är helt enkelt en riktigt peppad liten tjeja!

Dagens utflykt till biblioteket var supermysig och väldigt fint att få chit-chata med Mallan. Vi startade med en liten mellisfika i bibblans fik. Skorpan har fått upp intresset lite för Ingrid som enligt Skorpan är okej nu när hon inte är spädis längre (storsint av dig hjärtat!) och erbjöd henne lite juice och senare även ett pussel idag. Ingrid var dock inte pussel eller juice-sugen just då. Skorpan försvann in i sagostundsrummet på bibblan och kom inte ut igen så efter en stund gick jag och skulle se vad hon pysslade med. Hon satt i en soffa precis brevid en tjej i 10-årsåldern som satt och läste. När jag stoppade in huvudet med ett; vad styr du med Maggan? Där är kompis! hojtar Skorpan glatt till svar och pekar på tjejen. Hur gulligt som helst ju, blev som vanligt lite lipig. Jag frågade tjejen om Skorpan störde henne men det gjorde hon absolut inte så hon fick gärna sitta kvar. Gullig tjej! Så Skorpan blev kvar tills vi skulle gå. Då vinkade Skorpan till henne och sa; hejdå flicka! Tjejen svarade med att stryka Skorpan över kinden (major-tussigt-kattunge-lip-moment) och Skorpan ville inte gå hem.


Det låg en finfin dopinbjudan i vårat brevfack när vi kom hem från bibblan, Linus jobbar dessvärre som det ser ut nu men jag och Skorpis är fria att möta herren och det gör vi ju inte alltför ofta;)

Nu! På Spåret och små hemgjorda rulltårtebakelser och te med min karl.

Inga kommentarer: