söndag 5 februari 2012

[ANNA] igår/idag

Idag har vi inte legat på latsidan direkt, Skorpan vaknade tidigt för att vara hon, 07:30 sen dess har det varit fullt ställ fram tills nu. Nu sover hon middag. Jag är såååå glad för att vi köpt en bil till! Vilken frihet det är för mig och Skorpan, som idag, vi kunde svänga ut till Maxi och handla veckans mat. Hade känts väldigt slös att sitta här hemma bara för att Linus har bilen, nu kunde Skorpan och jag uträtta och fixa! Förutom handling hade vi tvättstugan. Visst det är lite styrigare när man är själv med barn och ska fixa och trixa men jag ser det dom en utmaning. Det som gör det svårt är att man inte kan lämna henne/säga åt henne att stå på en plats och vänta själv utan att man måste ha med henne ner i garaget för att parkera bilen, ner i tvättstugan. När vi kom hem från Maxi skulle vi förutom att bära upp matkassarna ha med oss tvätten från tvättstugan På det ett barn på höften sen är det bara att streta på dom tre våningarna upp. Den här mamman har benmuskler som en ardennerhäst nu. Packa upp maten, hänga tvätten och laga lunch pangpangpang bara. Jag är evigt tacksam att Skorpan kan styra sig och leka själv så jag kunde lägga i högväxeln för att få ordning på allt.

Skorpan lekte på egen hand. Hon samlade på sig så många "läppsyl" hon kunde, kröp upp i gungstolen. Läppsylade och gungade, sen gömde hon sina skatter under fårskinnet. Det är inte läppsyl som det var i Skorpans värld, det är mina tamponger hon lagt beslag på. 


Linus och jag tillbringade gårkvällen på Aioli med att ägna oss åt två av dödssynderna. Frosseri och lättja. Dock höll det på att bli en smula vrede också men det gick att undvika! Vi kom dit och dom enda lediga plasterna var brevid en barnfamilj med tre barn, varav det minsta en sur bebis. Ni som varit på Ailoi vet hur nära man sitter varandra nere i matsalsdelen. Som tur var blev det ett litet tvåbord ledigt uppe i lounge/soffdelen. Prisa gud. Med risk för att låta som en hemsk människa så vill jag absolut inte ha andras barn heller när vi själva har barnvakt. Då vill jag bara koppla av och få lugn och ro. Vi åt och åt, lutade oss tillbaka och pratade strunt, för att sen äta lite till. Så höll vi på i två och en halv timme och det var gudomligt skönt att få njuta så länge av god mat. Helt otroligt nog hade jag plats för rommarinerade bär och gräddglass. Efterrättsmagen finns det alltid plats i. Skorpan hade en superfin kväll hemma hos oss med farmor och farfar. Vi sa att hon fick vara upp tills vi kom hem men när vi smög in sov redan det skötsamma lilla flickebarnet. Hon hade själv sagt att det var dags att stänga av tv:n och sova.

 Två bilder till från bibblan igår. Skorpan skulle absolut ha paraply när vi gick dit. Fröken är för tillfället helt såld på elefanter (Busfabriks-Elefanten, Babar, alla elefanter!) så hon blev väldigt glad när hon hittade en elefantbok som hon satte sig i en soffa med och räknade elefanter i.