onsdag 2 december 2009

[ANNA] Onsdag.

Vilken fin dag det har varit idag! Blå himmel, lite frost och några minusgrader. Idag har vi varit lediga och den enda hållpunkten var besök på Storken. Vi börjar gilla vår barnmorska mer och mer, hon är en riktigt snäll och rolig mystant. Inget lämnas åt slumpen, vill man tas det det prover och läkare rådfrågas, det känns jättetryggt. Precis som innan såg allt superbra ut, blodvärde/blodsocker/blodtryck är top of the line. Inget järntillskott behövs här inte. Min magstorlek följer vad som är normalt. Framförallt mår jag jättebra! Nu är resten av besöken på Storken inbokade, nu känns "målllinjen" verkligen påtaglig. Linus har varit och kommer att vara med på alla besök hos barnmorskan. Ibland är det en klar fördel att ha jobb med udda arbetstider. Efter besöket på Storken gick vi en vända på stan, sen åt vi buffé på China.

Vi kan sätta bock i rutan på följande;
  • babykorg, skötbord och barnvagn
  • julkort beställda
  • föräldragruppmöten inbokade i januari
  • föräldrapenningmöte på Försäkringskassan inbokat i januari
  • julklappar inhandlade(kanske någon komplettering om jag snubblar över nåt)
  • restrerande besök på Storken inbokade
  • ansökan om havandeskapspenning går iväg på fredag
Och jag känner hur ett lugn faktiskt råder inom detta kontrollfreak till kvinna och njuter av det.
Klänning i favoritmaterialet merinoull. Tack vare modet just nu så använder jag endast mammastrumpbyxor. Resten har jag kunnat köpa "vanliga" kläder. Känns bra för mammakläderna är ofta omotiverat dyra och inte alltför snygga. Men jag har en liten basgarderob som ligger och väntar. Misstänker att jag får plocka fram det om nån månad eller två.

3 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Ordning och reda, (pengar på freda')!
Helt i mitt smak och tycke oxå. Orka stressa upp sig över saker lixom! Hahha! Puss preggosnygging

Anna sa...

Ja precis klart o beta´rt som vi säger på Maxi haha! Nä tacka vetja listor/lappar/almanackor och ute i god tid, då mår man som en sessa!
puss

Maria sa...

fin du är:)