söndag 29 mars 2009

[LINUS] Oooo...

...jag blir så jävla förbannad. Har TV4's Nyhetsmorgon på i bakgrunden, de diskuterar religion (...) och i studiosoffan sitter två kyrkliga representanter, en prost en präst och försvarar kyrkoavgiften, eller som de kallar den 'medlemsavgiften'. Chattansvarig Håkan Isaksson föreslog helt kallt att kyrkoavgiften skulle slopas till förmån för t ex tvlicensen, med argumenten att det denna söndagsmorgon sitter fler människor framför tv'n än i kyrkobänkarna. Helt rätt. Studiosoffan kontrar med att vi betalar för en fin gammal svensk tradition. En tradition som kostar oss ca 2500 kr per år, 125 000 per arbetsliv. Tittarna försvarar det med att man betalar till välgörenhet, soffan kontrar med att kyrkan inte sysslar med välgörenhet men dock andra 'goda' saker vilket fortfarande gör det värt att betala. WTF ?

Kyrkan är Sveriges största fastighetsägare, och senast jag kollade så behövde inte sådana pampar folkets ekonomiska stöd för att fortsätta sin verksamhet. Hyckleri och förbannad lögn! Dessutom toppas detta med att Håkan får skäll av soffan samt Tilde, den lille förrädaren, när han påstår att man per automatik betalar kyrkoavgift även om man inte är döpt. Vilket man givetvis gör, om man är född efter 1996 då Sverige sekulariserades. Hyckleri! På chatten blir debattören påhoppad med inlägg som 'dop, giftermål, begravning, gratis för håkan eller?', 'jaha, och vart har håkan tänkt att gifta sig sen då, då duger det minsann att använda kyrkan?'. Ja ni. Hur skulle vi klara oss utan denna svenska tradition. En tradition döpt i blod fördomar och förtryck.

2 kommentarer:

eVILeMIL sa...

Jag är med dig, Linus! Jag är med dig!

Till saken kan vi även börja diskutera svenska kyrkans skattebefrielse! Att besitta en sådan förmögenhet som institution, äga all denna mark/fastigheter/företag/värdepapper och inte betala skatt. Sinnes...

Linus sa...

Det är dags för kyrkan att dra sitt strå till finansstacken och börja jobba för sveriges välfärd. Upp till kamp!