onsdag 9 april 2014

onsda

 Efter frukost gick vi till lekparken och mötte upp syrran&Vilma. Fyra grader och regn...mmmm behagligt.

 Skorpan klättrade i träd som hon gör mest hon kommer åt nu för tiden. Jag och syrran gick till MedMera för att införskaffa påskpyssel.

 När vi kom tillbaka hittade vi barnen och Linus nere vid vattnet, vattenlek är alltid oslagbart. På bilden har dom hittat ett dunigt fågelbo inne i stubben. Efter tre timmar ute i mysvädret tjatade vi vuxna om att få gå in, i tjugo minuter, innan barnen gav med sig. Jävla vikingabarn, kevlarhud och ingen känsel. 

 Efter lunch värmde vi oss med glass, jag och Linus huttrade i raggsockor, Skorpan var naken som vanligt. Skorpan spanade sommarmode.

 eftermiddagen ägnade Skorpan åt kojbygge och läsa böcker

 När hon kojat färdigt tittade hon på denna. Här om dagen såg hon den här. Hon älskar dom. Stämningen är lite långsam och lågmäld, bilderna vackra. Långt ifrån dom gapiga Disneyfilmerna i toktempo som saknar ett budskap. Det är inte mycket tvtittande hemma för hennes del, det finns så mycket mer, annat, kreativt att göra och leka och det där att tv:n bara ska stå på i bakgrunden är ju bara stressande. Men när det är tv så vill att det hon ser är utvalt och vettigt.

Jag har tappat det där med snittblommor sen våren kom och gått över till kvistar och blad istället, så himla enkelt och fint.

4 kommentarer:

Frida D sa...

Mycket bra filmval, båda två! Jag hoppas att Otto också kommer att gilla dem om några år :)

Anonym sa...

Mysigt!

Vad heter den fina blå tapeten?

Anna sa...

Frida!
Misstänkte att Otto kommer att få se dom:) Hoppas allt är fint med är och att småbarnsföräldralivet inte sätter åt er helt;)

Tack! Tapeten kommer fårn Eco!

Frida D sa...

Såhär efter 3,5 månader måste jag säga att det går finfint! Otto fattade att man kunde sova hela nätter när han var 2 månader och har sovit bra sen dess. Det underlättar ju ganska mycket för oss! Sen har han ett jäkla temperament dagtid men det får man ta. Han är en rolig bebis i alla fall!