torsdag 19 september 2013

torsda

Amen visst vetni, endast 10 min sena sladdade vi in på förskolan imorse. Mer än okej med tanke på två oberäknade bajsblöjor och en amningssession. Jag gick upp 06:45, båda barnen sov, så långt var allt lugnt. Jag sminkade mig (oförväntad lyx) och klädde på mig i lugn och ro. Sen vaknade Skorpan och vi plockade fram frukost, då vaknar även Grynet och hon är hungrig. Vill ha mat a.s.a.p. Jag bytte blöja och hann bara lägga ner henne för att tvätta händerna så fyllde hon en blöja till. Skorpan undrade varför hennes annars så frukostglada mor inte skulle ha kokt ägg, juice och te. Utan bara en macka (minns inte ens om det hamna pålägg på den) och en skål fil. Hmm för att mitt matintag krockade med Grynets och jag vek mackan dubbel och svalde den utan att tugga typ. Skorpan tog 3-årings gooood tid på sig med alltifrån frukosten till att klä på sig. Dalai lama lär klä på sig fortare. Skorpan skulle bara leta fram den roliga silikongrytlappen som ser ur som en groda sen försvann hon in i vardagsrummet, -vad gör du Skorpan? (tystnad) eeh vet inte. Sluta med det och klä på dig då (gaaah). Dom sista mammakilona kommer jag bränna med promenaderna till förskolan, vagnen väger en hel del med Skorpan på ståplattan och det är uppförsbacke hela vägen dit. Lätt genomsvett när vi kom fram. Skorpan sprang iväg och for upp i en klätterställning på dagisgården direkt och skrek hejdå.

Typiskt nog ( jävla skräll menar jag) blev Grynet skitsur när jag precis plockat ur min matlåda (laga lunch, skulle inte tro det ni) ur micron. Så även lunchen blev med klimpen i famnen. Ni har väl hört om den ALLRA senaste skiten, 2:5 dieten. Speciellt utvecklad av nyblivna tvåbarnsföräldrar. Du äter 2 dagar i veckan(när din partner har lediga dagar) dom andra 5 viker du ihop en macka och sveper ett glas vatten.

 påväg till förskolan imorse

 påväg hem, hemma pärlade vi på eftermiddagen

 Grynet fick ett kvällsdopp i baljan, hon älskart. Ligger och ler och blir helt lugn.

Nu är det dags för Lyxfällan och den sista blåbärspajen från frysen (som jag bakade då jag plockade blåbär 
 i brist på barnafödande i början på augusti). Kvällens Lyxfällan ska visst handla om nån ung snubbe som har extremt svårt att säga nej, speciellt till dörrförsäljare, för att han tycker synd om dom. Alltså jag fick faktiskt lite hjärteknip. Annars brukar jag mest sucka och stöna åt folk och deras besynnerliga resonemang när dom handlar saker dom inte har råd med. Jag minns ett särskilt avsnitt när pappan i familjen grät som en 2-åring när programledarna sålde hans X-box och gigantiska spelsamling. Säljer ni X-boxet så har jag inget kvar att leva för (fulgråt). Ehrm dina två barn då som står bakom sin fulgråtande farsa i dörröppningen...just thinkin´

3 kommentarer:

Anette sa...

Ah, där har du ju en ny idé med 2:5 dieten! Att inte nån tänkt på det tidigare :)

Alltså, vet att jag sagt det innan men huuur lika kan två syskon vara?!!

Lovisa sa...

Hahah, bästa dieten! Klockren.

Anna sa...

Anette!
Vi har inte skaffat en ny, vi har klonat den första. Helt stört. Har Grynet gamla kläder efter Skorpan vet vi inte vem det är på kortet;)