måndag 9 september 2013

månda

köket 19:37

Grynet sover i Linus famn, han multitaskar bilredigering med ledig hand. Skorpan ligger inne i sin säng och "nattar sig". Jag sitter mittemot Linus och bloggar. Väntar på att stora barnet ska somna så kusten är klar att hala fram den stora godispåsen som jag cyklade ner till Hemmakväll och köpte förut. Jajemän är du under 12 år och läser bloggen, så är det. Det är det vuxna gör när barnen somnat, äter godis, glass och chips. När jag sabbat den åker tre till med av bara farten; det GÖR ont hos tandläkaren, tomten finns INTE och Justin Bieber ÄR garanterat elak.

Jag tog som sagt cykeln ner till Hemmakväll förut. Sjukt gott lösgodis där! I samma sekund som jag satte mig på sadeln hann jag tänka hoppas stygnen från kläckningen för tre veckor sen läkt. Kände ingenting. Har förmodligen förlorat känseln efter den här vändan. Trist. Det hade ju typ varit en superkraft om man tänkt kläcka ett par till. Det har inte jag. I höjd med Ågatan höll jag på att bli ihjälcyklad av en skock overallstudenter. Herregud dom cyklar ju som piiip (fula ord och dubbla diagnoser) barn på fultjack. NEJ ni kommer inte få mer pengar från CSN för att ni cyklar skitfort. Det ända som kommer hända är att ni dör och missar tentan.

 Läsa kvällssaga. Skorpan ber om att få ha Grynet på magen, hon tycker det är supermysigt, Grynet verkar tycka det med för hon somnar som en stock.

 Dagens Grynkorv, Linus skrattade och tyckte hon såg ut som Super Mario i byxorna. Sjukt kul tanke om Grynet som är 50cm lång skulle springa omkring med ena näven i luften och bumpa svampar så hon växte haha. 

 Skorpan spurta ner på stan, destination Systembolag och Thörnströms Antik, ja det var hennes päron som satt målen inte hon haha. Skorpan har varit Papphammar  här hemma idag. Linus och jag har skrattat så vi kissat på oss nästan. Ja eller vi har kollat så hon inte dött först, sen har vi skrattat. Hon har missbedömt dörröppningar och sprungit med full fart in med axeln i dörrposten för att fara som en flipperkula genom köket och skrota in i ett köksskåp. Hon har suttit på golvet och helt plötsligt ramlat baklänges. Hon är inne i nån slags växtperiod och har lika mycket kontroll över kroppsdelar som en 13-årig grabb. 

 Dagens kvällsmat, Malin&Mattias tipsade om sin snabba favvo, nu är den stående hos oss. Pastasås med rökt lax och parmesan. Dödligt gott med broccoli från Bondens Marknad (största broccolin jag sett!) och ett glas iskall Petit Chablis till. 


Imorn är det BVC-dags. Barn nummer två var det inte lika noga med ni. När vill ni komma tillbaka nästa gång? frågade sköterskan. Jag plockade nåt ur luften bara och sa om tre veckor kanske. Så blev det. Det är imöra. Väg och mät av Grynkorven. 3700 och 50 lång var det sist. Får se hur mycket hon tjockat på sig (för det har hon, det känns!)


Inga kommentarer: