onsdag 25 september 2013

onsda

Idag har det varit full rulle (som vanligt numera). Jag startade dagen med frisörbesök. Direkt därifrån till BVC där jag mötte upp Grynet&Linus för väg/mät av lillsparv (300g upp sen förra besöket för tre veckor sen och landar på 4300g nu). När vi var färdiga där så mötte Linus föräldrar upp oss i väntrummet och vi styrde kosan mot Stadsmissionen för lunch. Tokgott som vanligt, idag västerbottenpaj med kallrökt lax, citron/rabarbermousse till efterrätt. Efter lunchen gick Linus föräldrar för att hämta Skorpan på förskolan (dom ville så gärna överraska henne och göra det, och glad blev hon vill jag lova!) Grynet och jag gick hem så länge, Linus styrde mot jobbet för att jobba kväll. Ken och Gittan gjorde mig och barnen sällskap resten av dagen, vilket inte bara är kul utan sjukt lyxigt med lite hjälp här och där också. Vi gick några ärenden på stan och lekte i Trädgårdsföreningen sen. Jag och Gittan gick ett varv i växthuset, som tur var gick Ken&Skorpan i förväg till lekplatsen för jag och Gittan fick bevittna en duvas tragiska öde på nära håll. En cyklist kom i ganska hög hastighet och det var ett gäng duvor på cykelbanan, en duva valde helt fel väg och flög rakt in i cykelhjulet. Duvmos kan vi enas om, en meter ifrån oss, sjukt vidrigt! På vägen hem plockade Skorpan diverse små skatter, det mesta följer med hem. Kvistar, kastanjer, stenar och idag en miniliten plastbit. - Den kan vi plantera mamma! Så det blir en stor plastbit! Hon glömde bort det skönt nog annars hade jag nog fortfarande varit insnurrad i nånslags diskussion som aldrig tagit slut..

Man får ju tåla en del som "andrabarnet" det står ju klart. Vid dagens mysiga amningsstund tänkte Skorpan att det var bäst om hon kammade Grynet lite bara. Med en klädvårdsrulle. Det hann man ju styra av med en hårsmån (höhö) det var nytt klister på rullen (eller kaveln som Skorpan säger) så det hade nog inte blivit mycket kvar av Grynets lilla fjun.

I skrivandets stund, 19:20, så är allt lugnt här hemma på Korsgatan. Första gången Linus jobbar kväll och jag har båda barnen. Dom söver båda två:) Skorpan började vi tidigt med att hon skulle komma till ro i sin egen säng på egen hand. Frukten av det har ju varit härlig länge, men extra nu när Grynet kom med i bilden vill jag lova! Så efter kvällssaga och tandborstning av Skorpan har jag ju bara Grynet att koncentrera mig på och det räcker ibland vill jag lova;)

3 kommentarer:

Maria sa...

Tack, älskar verkligen det tyget! Har sytt massa i det ha ha, så mjukt och skönt också! Förlåt att jag aldrig kommenterar längre. Livet går lite för fort just nu. Jag kikar in ibland och läser men tiden är minst sagt knapp!♥
Kram

anna sa...

Detsamma säger jag;) nu är ju jag mä 2barnsmorsa äter och kissar en gång om dan haha. Impad att du hinner sy så mycket! Kul att det säljer!

Maria sa...

Jag offrar sömnen:p sitter oftast sent på kvällarna när barnen somnat. Egentligen hinner jag inte men vad fasen det är både kul och ger en slant så lite får man offra:p