tisdag 10 september 2013

evening update

köket 20:03

Kvällen har ägnats åt sånt dära nödvändigt ont. Blanketter, intyg, stryka i namnlappar i dagiskläder, packa dagisväskan. Jag har fyllt i ansökan om premiebefrielseförsäkring i samband med föräldraledighet ( ni vet så man får inbetalt till sin tjänstepension när man är f-ledig). Nu ska jag ge mig i kast med min nya almanacka (syrran är kunglig hovleverantör, jobbar man i bokhandel så gör man;) fylla i höstens öden&äventyr. Lite letar det väl sig in mellan amningar och bajsblöjor. Jag är ju galet amningsvirrig (läs jävla trött också) så jag behöver nog skriva in basicgrejorna i agendan också. Kissa-torka mig, äta, andas osv... Idag fick jag vända i trapphuset och springa upp igen för att jag glömt lägga amningskupor i bh:n, hade blivit blött inom två timmar annars. Bröstmjölk och avslag. Sexighet total. Sen ska man ju ha rätt sak på rätt plats och innan den här veckan är slut har jag säkert amningskupor i trosorna och trosskydd i bh:n. Längtar aningen tills spädistid och amning är över så man kan börja tänka normalt igen, känner mig efterbliven.

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Det är sista gången du är efterbliven, tänk på det och skratta åt trosskydden i bhn eller andra konstigheter. Time flies...snart står vi och gråter på deras studenter.

Karin sa...

Berätta mera om det där med tjänstepension?!?! Det har jag helt missat!!

Anna sa...

Karin!
Det är som en försäkring .gratis) genom AFA och gäller dig som är privat anställd arbetare
kooperativt anställd arbetare
företagare som har tecknat egen försäkring
Är du privatanställd tjänstemän, anställd inom kommun, landsting, region, Svenska kyrkan eller statligt anställd omfattas du inte av försäkringen. Samt att du ska ta ut föräldradagar från f-kassan.