måndag 30 november 2009

[ANNA] Mors!

Världens bästa Linus kom hem till sin sjuka fru efter jobbet och hade svängt förbi både IKEA och mitt jobb och uträttat ärenden på vägen. Till kvällsmat blev det kycklingenchiladas superenkelt och jättegott! I skafferiet hittade jag en kartong chokladpudding som jag inte ens minns att vi köpt. Vi förbereder föräldralivet med en riktig barnkalasklassiker, chokladpudding med banan i och strössel på. I magen sparkades det vilt av lycka, chokladpuddingen måste varit himla god via navelsträng. Efterrätten intogs framför Ullared. Snälla kanal 5 kan ni texta vad Kjell säger? Det är ju fan omöjligt att fatta nåt! Jag undrar hur många paket gula Blend det går åt för att skratta som Maggan och Gittan? Och vad är det hos Morgan som ger mig mer och mer seriemördarvibbar? För varje avsnitt tätnar mystiken. Apropå något helt annat så ska jag röra om lite i grytan och delge er framtidsplanen. Föräldraledigheten hemma hos Forsbergs kommer att delas 50/50 rakt av. Klart att jag gärna skulle vara hemma hela tiden själv(eller drömscenariot tillsammans) men att Linus så gärna vill och att jag är övertygad om att han kommer bli världens bästa stay-at-home-dad väger över, absolut! För oss, när vi ser till barnets bästa och efter som det inte gör någon skillnad ekonomiskt så känns det självklart. Jag tycker vi åttiotalister är skyldiga samhället att börja vända trenden. Jag hade ju aldrig skaffat barn med Linus om jag inte visste att han skulle vara en kanonförälder även på egen hand när jag jobbar. Jag förstår att det är helt individuellt från familj till familj vad som funkar bäst. Självklart så är det ju smidigast att "mjölkfabriken" är hemma första delen av föräldraledigheten. Men sen? Är det också inte jävligt konstigt att det nästan jämt är kvinnorna som tar ut vårdavsjuktbarn-dagar? Litar/tror kvinnor inte tillräckligt mycket på sina män? Tjänar alla män mer än sina kvinnor? Har alla kvinnor det "mindre viktiga" jobbet som är lättare att vara hemma ifrån? För jag är säker på att det finns många män där ute som gärna är hemma och är en nära del av sitt barns vardag. Hur lär vi våra barn att det inte är någon skillnad på mäns och kvinnors "status" i yrkeslivet/samhället om vi inte lever som vi lär i hemmet?

6 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Ni är så kloka mina kära vänner! Inget annat än lev som du lär, helt enkelt. Å fan va taskigt det hade vart mot Linus om han inte fick chansen att hänga massa med knodden. Om han vill jag jag latte-å-barnvagnsfika med honom oxå när du jobbar å tjänar brödfösan till la familia. ;)

banditgrrrl sa...

Okej, stava är visst inte min grej när jag är full... PUSS iaf

Anette sa...

Du skulle bara veta hur många gånger jag hört från olika håll och även arbetskamrater; men var är Melvin? (när jag exempelvis veckohandlar själv)
eller
Saknar du inte Melvin? (när jag jobbar)
Klart jag saknar honom men även skönt med lite "egentid" och som sagt, man är ju två om föräldraskapet...
Hur många ggr frågar folk papporna som är på jobbet om de saknar sina barn och egentligen vill vara hemma?!!
Tråkigt att det inte kunde vara mer: så kul att se dig och va bra att killarna får lite mys tillsammans (det nickar de ju bara instämmande när jag sagt det som svar på deras första fråga om du förstår mitt konstiga skrivande)

Anonym sa...

Klokt val!!! Hade vi haft möjligheten ekonomiskt så hade vi absolut gjort på samma sätt, men det är väl nackdelen med att ha en tio år äldre make - tio års längre arbetslivserfarenhet syns i lönekuvertet och därmed även på föräldrarpenningen. Men vi kompenserar det nu istället - vi delar alltid lika på t.ex. VAB - det är en självklarhet - barnen behöver båda föräldrarna och hur ska jag någonsin komma ifatt karriärmässigt om jag alltid tar hand om barnen. Dessutom skulle jag inte stå ut ;-) Jag behöver mitt jobb och min "egentid" lika mycket som en pappa - om man ska orka vara en bra förälder på hemmaplan. Nä det borde vara en självklarhet att dela på "omsorgen" av barnen - inget man ens ska behöva diskutera. Kram och njut av magen - det är en mysig tid :)

Anna sa...

TACK Anette&Bea!
Det värmer mig att fler tänker i samma banor! Med vissa man pratar med känns det som att stånga en betongvägg. Mammor behöver egentid och stimulansen av sitt jobb! Och ni; om ni bara visste hur avis jag är på er som har era barn "ute" jag längtar så efter vårt. När h*n är ute kommer jag nog tänka tillbaka och uppskatta "magtiden" ännu mer:)
KRAM på er!

Anonym sa...

Hostas come in a wide variety of colors, shapes and sizes and can be found in almost every home landscape.
Wood chips: This material contains bark, and wood of various sizes.

Sure, you had your occasional exception that stupidly borrowed from the local loan
shark, but most learned to live on less.

Feel free to visit my site :: mulching