onsdag 1 april 2015

onsda

 Idag har vi påskpyntat lite mer, kransen åkte upp på kakelugnen där den hängde förra året med (då är det snart tradition va?)

Grynet är chic i min sjal, hon älskar elefanterna på den och vill alltid låna den.
Igår, 1,5-års vaccination av Grynet. BVC-sköterskan riggade Skorpan med såpbubblor för att avleda syrran från sticket (Skorpan blev först lite besviken för om hon skulle blåsa bubblor kunde hon inte hålla Grynet i handen som hon ville). Sticket då? Grynet märkte det inte. Nä jag skojar inte, ungen rörde inte en min. Dom där låren säger jag bara;) Linus funderade över vad BVC-sköterskan tänkte med tanke på att Skorpan inte heller sa nåt när hon fick sin spruta för ett par veckor sen. Han tänker att sköterskan måste tro att vi kör den där kinesiska föräldrametoden där man präntar in i barnen att det bara är i din hjärna du fryser/känner smärta inte i verkligheten...det är bara en tanke slå bort den. 


 Grynet fick ett tapperhetsklistermärke (var hon verkligen förtjänt av det eftersom hon inte kände nåt? haha)


 Vi började potta Grynet för ett tag sen, vill minnas att vi började med Skorpan vid 1,5 år också. Skorpan var torr i tvåårsåldern, får se hur det utvecklar sig med lillsyrran.

 dagens aktiviteter hoppa hopprep i det sköna vädret i förmiddags

 och pjamasspex i soffan på kvällen

Nu ska jag lägga upp mina vansinnigt ömma fötter på soffbordet framför Sveriges Mästerkock. Så jävlas less på dessa fötter, efter ett längre arbetspass vaknar jag på natten av att fötterna värker/domnar och jag kan knappt stå på dom morgonen efter för att dom är så stela. Imorse gav jag Linus sovmorgon och skulle få med mig Grynet i famnen nerför trappen och höll på att inte ta mig ner, 10 extrakilo i famnen och behöva hålla i ledstången för att komma ner. Jag är ju envisare än synden för att klara mig själv och köra på som vanligt, men nästa vecka har jag en tid på ortopeden och det är nog tur!

Imorn drar jag igång ett härligt jobbstreak, torsdag-tisdag (vore ju synd om man missade att jobba nåt under påsken liksom;) nä heja mej jag lyckades verkligen få med allihop. Glad Påsk!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh, hur gör ni med pottningen? Berätta mer! Vi har också en 1,5-åring hemma...

Anna sa...

Tjena Lisa!

Vi har börjat potta våra barn när vi märkt att dom börjat bli redo för det. Med det menar jag när dom är medvetna om vartifrån kisset/bajset kommer och när dom inte småkissar titt som tätt i blöjan utan blöjan är helt torr långa stunder sen kommer allt kiss på en och samma gång. Vi försöker plocka Grynet när vi tänker att hon borde vara nödig, direkt när hon vaknat/efter frukost osv. Det svåra med kråksången är ju att få ungen att sitta kvar på potten, här brukar vi ta fram några böcker. För meningen är ju att dom till sluta ska vilja/förstå att sitta en stund, tvång är ju bara dumt och får alltid motsatt efffekt. När det väl kommer nåt i pottan gör vi "världens grej" av det "Heja Grynet vad du är superduktig som kan kissa i pottan" och öser beröm över henne för att hon ska förstå att det är så man gör och det är positivt. Vi tror inte på materiell/mat-belöning här hemma, man ska göra saker för att man vill och förstår inte för att få något. Man kan ju inte ge belöningen i längden och då är det bara taskigt att börja med den alls om du förstår vad jag menar:)

lycka till!