lördag 10 maj 2014

lörda

Efter frukost väntade vi in en Blocket-köpare. Sålde Grynets svarta babysitter. Nu åker ´re bäbisprylar. Babyskydd och ståbrädan till vagnen ska säljas, om nån månad eller två åker nog barnvagnen också, så blir det sittvagnen som står i källaren och väntar. Vi börjar skaka av oss bäbisandet med 2% vemod och 98% ljus framtid;) När vi gjort upp dagens Blocketaffär tog vi en promenad bort till skolan vi tänkt att Skorpan ska börja på när det blir dags om ett par år. Skorpan är väldigt nyfiken på skola och vill gärna börja helst imorn. Vi lekte på skolgården fram tills lunch.


 blött i rutschkanan, skitans!



 et voilá! hummus! en natt av kikärtor i blöt följt av 45 minuters kokande och sen mixas. Det blir smarriga mackor till morgondagens heldagsutflykt!

 Linus skjutsade iväg en förväntansfull Skorpan till barnkalaset i Slaka. Till Olles kalas var hans förskola hyrd, smidigt! Linus kom hem igen väldigt kaffesugen. Vi satte oss i trädgården och njöt av tystnaden,  barn på kalas och sovande barn.

 Skorpan kom hem och berättade glatt om dans, fika, lek och pyssel. Hon hade med sig en väldigt fin ansiktsmask hon dekorerat. Till kvällen blev ju vädret otroligt fint, Skorpan ville gå till lekparken så det gjorde hon och jag. Älskar Tannefors i försommaren, området vi bor i är så grönt och ån så nära.

 Häromdan i Tornby. Medans Linus och Skorpan påbörjade handling på mitt jobb så jagade jag och Grynet badbyxor, ja eller bikinitrosor. Skorpan har ju en fin baddräkt till säsongen men jag ville ha ett par bikinitrosor också, smidigt att byta med i sommarens alla bad. Oftast får jag jaga ihjäl mig för att jag vägrar köpa en bikini till henne. Jag måste vara en av få med ett litet barn utan utvecklade bröst tänker jag eftersom i princip alla butiker är fulla av bikinis. Det måste ju vara oskönt att bada och leka med dom där snörena som åker upp för att bh:n inte har nåt att sitta fast på. Skulle kunna göra det lätt för mig, köpa bikinin och kasta bh:n. Never. Tänker absolut inte låta mina pengar sponsra den "industrin". Så skam den som ger sig varje säsong, trägen vinner och jag hittade ett par även i år.

5 kommentarer:

erika sa...

Ja, hojta du Anna när ni tänkte ha den där loppisen ;)
Om det finns bebisgrejer i mängder kommer jag!

Anna sa...

Vad kul Erika!! Du är så välkommen:) Tänkte köra när jag samlat på mig lite mer kläder, i takt med att Grynet växer (o dä gör ho;) Jag skriver datum i god tid här innan! Hoppas allt är fint med dig o lilla frö!

erika sa...

Låter bra, vet ju hur god smak ni har när det kommer till barnstuff (& inredning!) ;)

Det är bara fint med oss, hon fladdrar på & boxar sin kära mor i magen dagligen :) nu kör vi ju nedförsbacke med v.22 imorgon! :)

Sara Sjöberg sa...

Blir glad när jag ser att du inte köper hela "bikiniset" till eran dotter. Ledsen att det finns hela "bikiniset" till tjejer i den åldern.
På det sättet är jag glad att jag har en son ;)

Anna sa...

Erika:
Va spännande det är bara upploppet kvar nu liksom:)

Sara:
Hej! Vad kul att du läser! Tack, vad fint att du delar min mening:)