söndag 6 september 2009

[LINUS] Märklig tanke.

Guldbaggebelönade regissören Ester Martin Bergsmark berättade i Nyhetsmorgon imorse om sin och Sara Kaamans -med skattemedel finansierade- porrfilm 'Fruitcake'. Den handlar om analen. Ester/Martin (?) talade om analen som ett gemensamt könsorgan, om alla skulle se sitt anal, snarare än sin vagina/penis som sitt könsorgan, så skulle en hel del diskriminering elimineras. Könsgränserna skulle suddas ut.

Vad Ester/Martin har missat är ju att ett gemensamt organ aldrig kan kallas könsorgan, eftersom det är just ordet kön som definierar skillnaden mellan organen och de två könen (hermafroditer eller könlösa ej medräknade). Ett könsorgan är det organ som står för produktionen av könsceller (spermier resp. äggceller) och könshormon, samt är de organ som används vid fortplantning och/eller övrig sexuell aktivitet och som är specifik för man eller kvinna.

Ester/Martin tror att ordet könsorgan har uppkommit efter de två könen, man och kvinna, och vill därför hitta ett gemensamt könsorgan för att skapa ett gemensamt könssamhöre. Detta är ju givetvis fel, ett könsorgan är en medicinsk term, inte en social term. Vilket innebär att analen lika lite skulle kunna agera könsorgan, som ögat skulle kunna agera hörselorgan.

Detta finner jag lite märkligt.

2 kommentarer:

Anna sa...

Han, hon eller ska jag säga den köntröge, är ju så jävla trög!? Kommer du inte ihåg att vi såg honom på Guldbaggegalan, där han gjort nånslags film om en invandrarkvinna på en balkong typ.

linus sa...

Det stämmer, ja han var lite småkufig. Och den där filmen... jösses. Ingår i en samling feministiska porrfilmer som går under namnet Dirty Diaries. Jag är tveksam. Filmad med mobilkamera också... jösses.