torsdag 25 september 2014

Torsdag


Förmiddag




Eftermiddag, Algots kalas! Algot fyller 2 år idag HURRA! Tjo o tjim ungar överallt, fiskdam och en massa gott fika precis som ett barnkalas ska vara! Jag hade turen att jag slutade tidigt idag och kunde möta upp familjen på plats.

stortjejligan, Alma Skorpan och Ingrid!

födelsedagsbarnet!


 Linus stoppade in Grynets klänning innanför strumpbyxorna mest för att jag skulle få nippran. Det fick jag. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Ett härligt kaos! Alma har alltså ramlat om ngn tycker hon ser aningens skum ut i pannan.. Så roligt dom hade!:)/ Fru Sjögren

Anna sa...

Haha amen jag som trodde du highlightat pannan på henne lite bara;) det hade dom verkligen!

Ida e sa...

Glöm inte titta på Buller i förskolan, originalet!! / Ida

Anna sa...

Ida!
Va kul att du läser bloggen:) Jag har från min förkylningssoffa sett och förfasats över Buller i förskolan:/ Alltså fy fan vilken miljö för såväl vuxna som barn. På Skorpans förskola är personalen helst ute så mycket som möjligt dels för den dåliga inneluften men mest för att ljudnivån blir mkt behagligare ute, att det ska behöva vara så! Jag har haft många idéer på diverse nischade förskolor. B la smittskyddsförskolan, där barnen får duscha i en sån där karantänzondusch, dom spritas helkropp varje timme och kroppskontakt är förbjuden. Efter varje dag steriliseras alla lösa prylar med autoklav. ELLER den helt tysta förskolan, med endast dövstumma;) nävars men med BARA mjuka leksaker och det lilla alfabetet. Så fort en liten hobbits röst höjs, höjs även fru Forsbergs ögonbryn. Räcker med att jag tittar på ungen håller den käften. Som ren bonus lär jag ungarna hur man beter sig på ett socialt begåvat och respekterat sett, vilket många föräldrar tydligen inte orkar själva (mot en kostnad på 1000:- extra per barn)

Ida e sa...

Anna, tittar in ibland. Ni tar så fina bilder!!

Många bra idéer till förskolekoncept. Speciellt den sista. Nils går ju på Montessori, där plockas det fram en leksak i taget, sen läggs den tillbaka innan nästa tas fram. Väldigt lugnt och behagligt. Här kommer det lysande reportaget krig buller i förskolan: http://www.youtube.com/watch?v=L-8jjLA21wM

Kan inte sluta skratta! ;)

Anna sa...

Alltså det där klippet är så jävla kul, fattar att reportern skrattar högt jag skrattar rakt ut varje gång jag ser det!

Jag tycker det låter väldigt toppen på Nils förskola! Det är något vi praktiserar här hemma, man påbörjar en lek och avslutar den innan man kör igång nästa. Blir tokig på ungar som stafett/stationsleker, riva fram en grej o sen på nästa. Så himla stressat. Det går att säga att barn är barn och dom gör så (om väldigt mycket) MEN det är ju där man som vuxen måste gå in och hjälpa, lära och visa. Inte plocka fram tusen saker, inte ge för många alternativ. Jag blir tokig på föräldrar som t ex låter barnet ha tv:n på i bakgrunden under lek. Varför? Amen hen vill..hen vill skitmycket det är DU dom bestämmer och ingen annan. Fokus på en sak. När man tittar på tv gör man bara det. En sak i taget.. Alfons pappa har sagt mycket klokt. Däremot har jag läst att Alfons pappa är 35 år, Linus är lite fundersam över att han kommer se ut så om 2, 5 år;)