fredag 13 mars 2015

freda

Båda barnen vaknade vid 07:30, fasligt skön start på en ledig fredag. Vädret såg mindre fasligt kul ut, men det skulle ju ordna upp sig riktigt bra ett par timmar senare! Med mulet gråkallt väder i blicken styrde vi upp lek med Ingrid & Vilma i Vidingsjö. Det slutade ju i solslappande av rang:) Linus hade med sig kameran så mer om detta...senare!



 Jag älskar kombon rött/rosa, knasigt, knalligt och grällt gillar jag! Den här hittade jag för en tjuga häromdan, mjuk och skön perfekt till vardags. Storleksmärkt 98/104 så jag tänkte arkivera den till Grynet fick ett infall och lät Skorpan prova den, skitstor i storleken och var nästan lite stor till henne. Toppen!

 Grynet var sur imorse, Skorpan målade sin sura syrra (med skitstora tår av nån anledning) - jag har målat Grynet hon är så sur att solen blir arg! Haha precis som hennes mor kan va då!

 Allt med vatten är ett vinnande koncept för 1,5-åringen, som att måla plattorna med pensel och vatten.

Åh jag älskar den här, väldigt likt min första cykel. Vi köpte den på Blocket förra våren för 400:-, gammal men i kanonskick! Sen insåg vi att den skulle bli förstor som första-cykel och gav oss ut på Blocket igen och hittade Gula Faran (i princip oanvänd för 300:- och nypris är 2.200:- vansinne vilket fynd!) som hon har idag. Det märkliga med kråksången är att Gula Faran hade säljaren skrivit fel ramstorlek på i annonsen så vi köpte den i tron om att den var en tumstorlek mindre än den röda. Det skulle dock visa sig att det var samma tum DOCK var den gula ändå mindre. Hängde ni med? Nä inte vi heller. Vi provade den röda idag men den är fortfarande stor så den får stå på vänt. 

 Lunchen blev sen idag, vi ville liksom aldrig åka hem från solen, Linus, jag och Markus satt och blundade och njöt medan barnen lekte på egen hand. Efter lunch, kaffe!! Ni ser ju den kaffesuktande småbarnsföräldern som tillbedjer bryggaren att klämma de sista dropparna nån gång så man får hälla upp!! Till kaffet valde Skorpan ett spel, hon har kommit väldigt långt o ljudandet och klarar av att lista ut vilken bokstav de flesta orden börjar på. Spelet på bilden är toppen för det! Man behöver inte längre skriva ord och hon skriver av utan man kan bokstavera dom ljudligt för henne och hon kan skriva dom. Det är mycket som fastnar nu!

asså jag vet, ni kan ju tänka er hur vansinnigt het jag är i den i soffan just i detta nu. Bara att blunda folk, bara att blunda. Jag är mjuuk och hjärtans plyschig;)

Dagens middag, tillagad i en påse! Surprise me! Påsen är bakplåtspapper och innehållet är ett recept jag snubblade över förra veckan och vi var tvungna att testa (åkte rakt in i receptsnurran!) det är färsk torskrygg, shitakesvamp, sojabönor, jordärtskockor, chevré och körsbärstomater. MYCKET gott och lagar sig självt (observera att kvinnan som aldrig lagar mat uttalar sig om det haha)

Inga kommentarer: