lördag 13 december 2014

på sistone

Hua ni vill inte ens veta hur mycket det var att göra på jobbet idag? Herre min gud! Sitter i soffan och pustar ut efter min 6:45-17 dag, imorn väntar 12-22:15.

vad har vi gjort den senaste tiden?

Tittat på Bon (alltså ni vet den franska kocken på barnkanalen, har ni missat? herregud om ni gjort det) Skorpan tycker han är kul och knasig. Jag och Linus (Linus skrattar högt varje gång) tycker Bon är fenomenal. Hur kan man INTE vara fenomenal när man bryter på franska och gör egna doftljus med ansjovisdoft, le doft supreme.

Griljerat skinka idag, Linus som menar att julskinka på julknäcke är DET bästa som finns kommer att ha ätit upp hela skinkan senast måndag.

Jag har varit på lite trivselkväll, bowlat och ätit mat med kollegor från min avdelning. Jag hade noll förväntan på maten då jag minns en bowling med buffé på Bowlinghallen för ett antal år sen. Ett botten-mat-minne, huga. Strandgatan Två däremot levererade ryggbiff blackrock, man tillagade sin egen köttbit på en 400 grader varm sten direkt på sin tallrik. Det var SÅ gott. Jag kastade i mig min köttbit som en grottmänniska (sen barn nummer två snittar man ju alltid på 5 minuter max för en portion).

Skorpan har tömt sin sparbössa och delat pengarna mellan julklapp till mig och Frälsningsarméns insamlingsbössa. Hon frågade Linus på stan vad insamlingsbössan var och Linusförklarade att pengarna gick till mat och kläder för människor som inte har pengar. Toppen tyckte Skorpan och gav av sina sparpengar. Jag började grina. Hon förstår ju inte pengars värde men hon förstår att hon kan köpa saker till sig själv för sina egna pengar och valde ändå att köpa en julklapp och skänka dom. När jag dessutom tänker på hur snäll och tålmodig hon ALLTID är med Grynet börjar jag nästan grina igen. Häromdagen fick Skorpan en liten leksak, inget märkvärdigt men något hon verkligen ville ha. Grynet vill låna den direkt när hon har fått den och det får hon, utan att blinka. Ikväll när Skorpan tittade på barnprogram kom Grynet med en Nasse-film i handen och gav till Skorpan. Grynet vill titta på Nasse mamma! det är okej, det gör inget, sätt på den så kan vi titta tillsammans.

Inga kommentarer: