tisdag 23 december 2014

Dan före dan och Grynet i kvadrat!



 Ett lass med Pixiböcker (såna finns det gott om som tur är, Skorpan har en breddfull stor låda) och Grynet är sysselsatt länge med att bara sitta och bläddra. Idag hade hon sällskap av en julklapp (ja vi har faktiskt hunnit med en liten "för-vända") som hon är helt kär i. Grynet älskar två sorters djur framför allt, hundar och fåglar. Den här lilla fågeln kvittrar om man blåser den i ansiktet och sjunger små melodier om man visslar på den.

Annars då? Skorpan har en favoritjulskiva som väcker minnen. Hon vill lyssna på den om och om igen. Vi har tagit en promenad här i området för att rasta julaftonslängtan. Linköpings absolut mysigaste radhusgata är Lindengatan ett stenkast från oss. Det ser ut som Astrid Lindgrens Tant Blå Tant Grön.. bor där, i juletider är det extra vackert med alla träd längs gatan med lampor i. Båda barnen fick en väldigt fin julhälsning med posten idag från Linus brukare, vi blev faktiskt rörda till tårar. Skorpan har slagit in en julklapp i största heeeemlighet till Linus från sig själv nere i källaren. - Fanns det nån julklapp till mig nere i källaren? frågar Linus när hon kommit upp. Eeeh ja men inte kalsonger iallafall! Hahaha Skorpan har inte en framtid inom CIA kanske.

Linus rullade ett lass köttbullar i kväll. Jag älskar såna röda kulljusstakar och har slagit till på två loppisfynd till den här julen.

den här lilla sågtandade macheten blev liggande på golvet (av helt oexemplariska föräldrar) efter att ha sågat till julgranen. Grynet som är ordningsam gick och hämtade den och kom ut till Linus i köket med den. Tack tack hör han Grynet bakom sig och hon sträcker fram den till honom. Det är Markus som lånat ut den till oss så egentligen är ju felet hans, för han sa inte att vi inte skulle ha den liggandes på golvet.. 


I skrivandets stund står Janssonen i ugnen, barnen har gått och lagt sig. Skorpanstackarns hosta har blossat upp ordentligt och hon hostar värr än en kolpatient. Usch den här natten blir nog fin:( Hon sa dock att hon skulle somna skitfort så det blev julafton snabbare!

Inga kommentarer: