lördag 28 februari 2015

lörda

Syrran och jag tog en tur till Norrköping för lite shopping och span i miljöombyte. Efter diverse frågetecken runt vilken dag vi hade bestämt, vem som skulle hämta vem och skulle vi till Mirumgallerian eller skulle vi till innerstan?? Listan på frågetecken kan göras längre än själva resan haha. Så där är det när man inte pratar med varandra utan tänker att det man själv tänker är helt självklart för den andre!

Männen och alla barn åt lunch här hemma, barnen lekte, den minsta sov och männen lekte med sitt. Linus lyckades lura av Markus hälften av kläderna för en fotografering, inte ens godismuta behövdes haha. 

Om jag och Maria kom hem med nåt? Jodå några nödvändigheter. Jag gick igenom lite vårkläder till barnen här hemma igårkväll och slogs av att nä Grynet har ingen blommig mössa i passande storlek. Jamen ni veeeet viktigt värre och jag har ju nästan inga sen innan;) Amen hallå den som önskar ska finna! Rätt storlek och 15:- perfekt! Grynet fick ett linne också.



fredag 27 februari 2015

mera freda på er!

 Skorpan målade getter som badade med simpuffar på sig. Sjukt kul!

 jag lade 40:- på ett finfint pussel och ett bäddset till Grynet, hurra! En sväng till Cicci och filade på frisyren, pratade med en av de andra frisörerna på salongen som glatt berättade att i princip varje dag får Skorpans teckningar som fortfarande pryder väggarna positiva kommentarer. Dom har tydligen aldrig haft nåt på väggarna som varit så här uppskattat av kunderna. Skorpan såg lite generad ut när jag kom hem och berättade det. 

 när Linus och Skorpan var iväg på eftermiddagen så bakade jag och Grynet mer tekakor (strykande åtgång, Skorpan har vissa mornar ätit TVÅ) sen tog vi en promenad till Med Mera tuschpennor på inköpslistan. Det tog en bra stund till Med Mera för Grynet spanade fåglar.


i väntan på kvällsmaten bakade Grynet och Skorpan pepparkakor med leklera. Hittade en riktigt brun häromdagen perfekt till låtsaskakbak med andra ord..och hundbajs som Skorpan sa.

Menofem Fenom amen ni vet magasinet!

Linus och Skorpan pep iväg på ett eget äventyr i eftermiddags. Fenomenmagasinet var egentligen stängt men som personalen sa på telefon " vi är ändå här och städar och grejar så kom ni!" Så Linus och Skorpan hade stället helt för sig själva, värsta V I P inga köer bara lugn och ro.
















torsdag 26 februari 2015

böcker!


När Markus hämtat Vilma i eftermiddags satte sig barnen med bokreafynden i soffan. Syrran lämnade av en rejäl beställning:) Ett hem kan aldrig ha för mycket böcker det har jag alltid sagt. Nu på sistone har jag snubblat över många fina klassiker jag letat efter på second hand så barnen behöver snart en bokhylla till. Som godnattsaga ikväll läste vi ett av dom nya tillskotten, sjukt kul.

Grynis

sportar en tröja som jag hempysslat, man kan aldrig få nog av gula kaniner inte ens innan påsk!

Chilla Gunilla

Klubben to cool for förschool har hängt med Linus idag.







onsdag 25 februari 2015

onsda

 barnen bjöd på sovmorgon till 08:10 och det var välbekommet efter min sexdagars jobbstreak

 vi cyklade/promenerade med sulky in till Trädgårdsföreningen och busade där, Skorpan var som en yster kalv.


 smälta snö i bäcken är superkul



jag köpte med lite snittblommor hem, jag älskar att stå vid snittblomskylen i blomsteraffär och plocka lösa blommor, som att köpa smågodis!

söndag 22 februari 2015

sönda

hejhej dagens barn i Vidingsjö! Linus och familjen Staberg promenerade spåret.



Mig ser ni inte mycket av för jag är mitt i jobbstim men nu vill jag faktiskt vara ledig snart, ont i huvudet mest varje dag och trött. Nedräkning med andra ord. Imorn börjar jag kl 13 med videokonferens följt av möte och sen har jag låsning. 

När jag klev igenom dörren i eftermiddags vid 16:30 så klev jag mitt in i ett pågående gympapass i köket. Skorpan och Grynet tycker det är superkul när Linus sätter på peppig discomusik sen gympar och skuttar dom som tokar tills svetten rinner. Färdiggympade drog dom igång middagen, lasagne, hela familjens favorit. Skorpan ville hjälpa till med matlagningen och önskade att få lyssna på Foo Fighters. Hon älskar Sonic Higwaysplattan och hennes favoritlåt är The Feast and the Famine, kan ni ju spana in så vet ni vad hon prefererar. Bra smak där Skorpan!

Ikväll har jag valt film, denna serveras. Linus känner en viss skepsis ska tilläggas men älskvärd som han är så går han med på det mesta;)