lördag 31 januari 2015

lörda, se upp i backen!


 Pulkabacken är ju som bekant det bästa vi vet. Idag spenderade vi två timmar med att susa ner för backen så skidåkarsnoret frös i mustaschen.


 Grynet älskar att åka, när vi kommer upp för backen sätter hon sig på snowracern och pekar bakom sig att man ska sätta sig så vi kan susa iväg igen. Hon ville bestämt prova att åka stjärtlapp själv det gick sådär men skam den som ger sig även om man ännu inte fyllt 1,5 år än haha.

 Markus. Finns inte så mycket att säga haha. Han testade sälen och att stå på två stjärtlappar (tog sig hela vägen ner ståendes, skills!)

 Gravida som småbarn alla kastade sig ut för backen. Syrrans bebis satt i halsgropen;) börjar bli en liten kula nu, hen är beräknad på syrrans födelsedag (23/6) kul!


Veckans bästa fynd. 
Syrran smsade att mina favvostrumpor/trosor på Åhléns fanns på tokrea, woohoo! Den fina stickade tröjan till Grynet är ett secondhandfynd för 10 ynka kronor!

fredag 30 januari 2015

vilken bokaffär?

 min syrra jobbar inte här ´cause it´s the

haha jag kan inte sluta garva åt det här!

freda baby freda!

Dagen inleddes med ett roligt sms från Linus bror, deras dotter såg dagens ljus imorse! Grattis! I övrigt har vi provåkt ett tefat som kom idag med posten (vi gick direkt från paketombudet till backen) det var dock alldeles för mycket is o lite snö.

 Skorpan har målat ett lejon på kalas, omgiven av ballonger och med ett bord med en tårta med tända ljus på. Detaljrikedomen i ansiktet är så kul. 

 så vi postade en present, dock fanns det inget namn i sms:et (vi väntar med spänning) så vi fick adressera det ändå!

Varför man känner ett starkt behov att testa denna nyhet när det egentligen är vad det var innan, en chokladbit. När man har testat känner man att jo, den var verkligen viktig för evolutionen, jag behöver en bit eller två till...


Jag peppade en Woody Allen-rulle igår och Linus var inte sen att haka på. Det är lite den bästa kvalitén han har, när det kommer till hans fru är han väldigt medgörlig;) Cate Blanchett var lysande i sin roll, sen bah den var bra! Nu ska jag läsa igenom filmlistan jag har på datorn och se vad jag är sugen på härnäst. Men först, först På Spåret givetvis.

torsdag 29 januari 2015

lite igår o idag o så

 en gammal bild på morronmysbarn som intagit vår säng på morgonen för att kolla tv

 Grynet tog plats, barnen älskar Cicci och hon är bra toppen den kvinnan!
Jag hade en klar vision om en kort Saltkråkig Stina-frisyr som matchar Grynets personlighet:)

 
 Antal gånger jag borrat in näsan i den lena kortklippta nacken? Tappat räkningen. Antal gånger Grynet blivit trött på mig av samma anledning och sprungit sin väg på dom små taxbenen? Samma!

 Jag var lite pessimist (asså jag föredrar realist, det är DET jag är bara att folk väljer att uppfatta det neggit därmed är det dom som är pessimister! touché!) och tänkte att den där röntgentiden lär jag ju få i maj tidigast. Nejdå, redan om tre veckor! det var väl ändå snabbt?


 Kvällen? Den var väl ändå helt fenomenal! Johanna, Pernilla, Emma och jag intog Malt&Humle och pratade och skrattade bort ett gäng timmar. Ett par glas vitt, en fiskgryta och en mycket god cappucino senare var vi mer än nöjda. Oj vilket gott kaffe mumlade samtliga efter en klunk, ja det var verkligen gott! Omtänksamma Johanna hade köpt den här ugglan till Grynet, den är så fin, vi älskar den!


Ni vet skylla sina fisar på nån annan i rummet. Skorpan skyller oftast på Grynet men tar det ett steg längre och hävdar bestämt att Grynet fisit PÅ henne därför verkar det som om hon skulle vara den skyldige..Underskatta inte Grynet hon har ju kommit på det perfekta brottet!

torsda




Hu imorse när klockan ringde 05:40 så var jag oväckbar, ni vet när man inte kan röra sig, inte fattar nåt. Trött som tusan av gårdagens galej, ville bara rulla in hos Linus gosa in mig och fortsätta sova. Övriga familjen snusade till klockan 8 skulle det visa sig senare, åh vad avis! Kusinen var här över dagen till Skorpans stora glädje! Jag sladdade in med en bagage full med matkassar och två syskonmatchade klänningar jag bara inte kunde motstå.

onsdag 28 januari 2015

mer onsda



"jag vill bygga en snökoja i trädgården och mysa med varm choklad i den i kväll"

onsda



Jag är eventuellt en total kopia av min mor som bebis.

 Grynet var hos frisören för första gången idag och bräckte därmed sin syster med en månad. Skorpan var 1,5 år när hon avklarade sitt första frisörbesök. Grynet knallade in på Hårteknikerna 10:30 i förmiddags, gav frisör-Cicci en kram (sett henne en gång som hastigast innan). Satte sig i stolen och satt blick still i 30 minuter, ingen napp inte ens en muta. Jag veeeet sjukt slitsamt att vara förälder åt dessa ungar;)

tisdag 27 januari 2015

tisda

 Pangvasen stoppade jag en gerbera i, Linus trodde den inte var riktig jag försäkrade honom om att än har inga plastblommor entrat vårt hem och så kommer det förbli;)

Grynets dinner-lineup, Miffy är ju för söt!

 eftermiddagspyssel



Sago-Grynet!

Grynet imorse, full fart i flanellen;)



Grynet inspekterar körsbärskvistarna jag köpte hem häromdan, väntar på att dom ska slå ut. Körsbärsblommor är så fint!