söndag 30 november 2014

adventsljus i huset

Asså vi var ju bara tvuuuungna att köpa adventssljus till första julen här i huset i Tannefors. Det gamla räckte ju inte eftersom det är fler fönster nu.

Till vårat sovrum, den enklaste av enkla i naturlinne.

till köket, all-in-bam-stor o tokgrön!


sönda

Grynet presenterar mensexplosion!

H E R R E G U D dagen på Maxi igår och idag, hejvaregick! Är det nån planerad undergång och därav matbunkring? Har jag missat nåt? Eller är det BARA jul om typ 3 veckor.


jag kom hem till Linus... (som såg lite ut som jag)
 Linus anledning var Krakel Spektakel-soundtracket. Det har gått på repeat sen i fredags båda barnen älskar det och det ÄR vansinnigt bra och svängigt. Tycker jag (som inte varit hemma).




lördag 29 november 2014

Lite från dagen och gårdagen.

Gårdagens pepparkaksbak! 

 Grynet försöker få lite av syrrans uppmärksamhet. Teven vinner...

fredag 28 november 2014

freda

Kom hem från jobbet till ren skär fröjd. Linus och barnen hade adventspyntat och tvättat fönstren (för att citera Linus; man kan ju inte hänga fram pynt i skitiga fönster). Jag är gift med Martha Stewart och jag är tusenfallt tacksam. Om jag tjänade mer skulle han lätt vara hemmaman och jag skulle älska det lika mycket som jag älskar honom!

I det adventspyntade hemmet fick man lätt feeling så jag drog igång pepparkaksbak i samma sekund som jag klivit innanför dörren och tagit av skorna.


Nu! På Spåret!



Skorpan och jag gick förbi solariet på väg till ICA ikväll när vi skulle hämta paket. Ni vet affären där man plattar sig och jag var världens sämsta mamma som inte rättade henne och förklarade för det var så himla kul. Idag stannade Skorpan och tryckte näsan mot fönstret länge sen sa hon med eftertryck VARFÖR vill man bli platt?! 

torsdag 27 november 2014

torsda

dagens mms från Linus, fullt baksäte i kombin!

Ni vet dagpappan Linus som jonglerar en näve kids på samma gång? hämta upp kusinen på väg till Skorpans förskola, överraskade Skorpan med att kusinen skulle följa med hem efter dagis. Skorpan blev eld och lågor över att få visa Vilma sitt dagis och gav henne en rundtur. 

Jag kom hem med en storhandling efter jobbet till ett fullt hus med ungar. Linus bad mej köpa spolarvätska. Jag gick till bilavdelningen på jobbet och tjejhandlade en dunk med blå sån bilvätska. Eeeeh Anna det där är kylarvätska sa Linus med ett leende. Amen vafan gör den ena röd liksom. Jag kom även hem med en ny soffkudde från IKEA jag spanat in som matchar dom andra. DET gjorde jag bra hörni!

onsdag 26 november 2014

onsda

 Grynet fick feeling, lånade Linus mössa och tog plats i sin nya pulka.

 efter lunch idag styrde jag och Skorpan mot Storgatan och hem till Ingrid&Malin. Vi blev bjudna på smaskig chokladkaka och pepparkakor. Barnen åt som om det inte fanns en morgondag haha. Sen busade och pysslade dom medans jag och Malin fick en stunds prat:)


när vi skulle cykla hem ville Skorpan cykla genom Trädgårdsföreningen och titta på alla vackra ljus

en ljummen bris eller en isande blöt vind


Jag hatar november. Det blåser iskallt regn i sidled och det är grått. Grått och rått. På bilden har Grynet en ljummen bris i ansiktet och njuter. Jag minns den här dagen, Algot, Emil och Jessica var här och barnen sprang genom vattenspridaren. Det var en av sommarens varmaste dagar och 34 grader ute.

dimmiga lekparker








tisdag 25 november 2014

tisda

Linus och barnen har busat i lekparken i det fina men kalla vädret. Jag har spurtat jobb 6:45-16, medarbetarsamtal och en massa ombyggnad/installation och grejgrej på jobbet.




Trippa trippa med små hovar i bäcken, älskar allväderstövlar och fleecefodrad galon, alltid varma torra barn och man behöver inte säga nej till blöta lekar i kallt väder:)


efter lunchen, när Grynet sov, spelade Linus & Skorpan spel och festade på saffransbullar.


tänt vare här hemma i Tannefors!

Alltså den här tv-veckan hörni?! Hur bra började den inte med Historieätarna (vårt bästa just nu här hemma!) idag Veckans Brott OCH Dox. Sist men verkligen inte minst så börjar ju På Spåret på fredag! Utmaning, hålla sig vaken kvällstid trots tung jobbvecka...

måndag 24 november 2014

månda

Startade dagen (efter en sån där sova dåligt natt där jobbiga funderingar går i loop) med att vakna med ett ryck av att nåt är fel. Som att jag börjar jobba om 45 minuter och klockan inte ringt, fast det har den. Nån illvillig hobbit har dragit ner volymknappen på klockradion i botten. Tackarrrr. In i badrummet, fumlig och sömndrucken, tappa ner p-pillret i avloppet. Jobbet gick i en hiskelig fart. Pratade med en kollega som genomgår något oerhört jobbigt, hon berättade att min blogg gjorde henne glad. Drog djupa andetag för att inte lipa ögonen i bitar. Livet är så jävla orättvist, skitcancer!



På vägen hem från jobbet plockade jag upp Skorpan hemma hos kusinen, skit-besviken Skorpan åååh mamma är du reeedan här:( Syrran var i Ullared igår och hade handlat med sig tokbilliga brabra grejor! Vad sägs om lucialinne 69:- tärnljus 9:- rött midjeband 7:-, babypulka till Grynet 89:- jag kan fortsätta o fortsätta! Burt´s Bee´s hade dom till kanonpris och deras produkter älskar jag. Tack Maria! Jag kommer ju som bekant aldrig sätta min fot där, får ångestklåda bara jag tänker på hur stort det är och alla människor. Livrädd för jättevaruhus, verkligen valt rätt yrke hörni...

söndag 23 november 2014

igårkväll/idag

Jag är inget jättefan av vanliga lussebullar, så vi försöker göra saffransbullar med nån twist varje år. Linus snubblade över det här receptet, sockerdoppade saffransbullar fyllda med vit choklad. Smarrigt värre och förhållandevis enkelt. Rullar bullar, trycka ett hål, fylla med vitchoklad/smör/florsocker, nyp ihop. Pensla med smör och doppa i socker när dom svalnat. Det braiga med såna här sockerdoppade bullar är att dom man ska frysa in sockrar man inte. Så när man tinat dom och penslar med smör och sockerdoppar så känns det nybakat:)



 Igårkväll fick Linus och jag en kväll på tu man hand. Vi gick till Malt & Humle och smörjde kråset. Linus som älskar sin ipa hade en uppsjö att välja emellan så han var minst sagt nöjd, och visst fanns det ett glas vin till mig som inte är nån ölfantast. Det fanns dessutom 16-årig Lagavulin till mig efter maten och en god whisky mina vänner är det bästa jag vet! Vad vi åt? Högrevsburgare, mycket gott!