tisdag 30 september 2014

Flykten till Tinnerö.

Jag å ungarna lämnade snor-anna hemma i ett hav av snorpapper och drog ut i friskluften.





 Sen åkte vi hem å käka glass!!

Å på eftermiddan pep vi iväg till lekparken. 





fantasin, musik och måla

Skorpan målade Plupp och en kaninkompis. Kul med detaljerna som Plupps halsduk och hans hårtestar som hänger ner i ansiktet. Vi har börjat sätta på P2 ( ni vet den klassiska radiokanalen) på köksradion när Skorpan försvinner i sin målarvärld. Idag lyssnade hon på opera i nästan en timme och tyckte tjejen sjöng vackert, häromdagen en pianokonsert. Utan att låta för hippie så tror vi mycket på fantasins flöde här hemma och det avstressande i klassisk musik. Cd-böcker som fantasistimulans är ju också toppen, Skorpan gillar dom, lyssna och skapa sig egna bilder i huvudet av personer och miljöer.

måndag 29 september 2014

I lekparken!

Medans jag låg och hemma och kurerade mitt ymmiga flöde ur näsan:






i parken gick dom på Maria & Vilma, av en slump, himla bra slump!


Grynet älskar sin moster och blir glad av att bara se henne!



månda

 Linus tog med kidsen till parken och lämnade mig att få vila med ett storpack näsdukar, tack!

Skorpan blev så glad när brevbäraren kom, Viktor hade gjort ett kompisarmband och skickat till henne! Vilken hjärtevärmare.

lite smått o gott


 Skorpan återvänder ofta till sitt Playmais, nu har hon börjat bläddra i inspirationshäftet. Häromdagen kom hon upp med en trollkarl efter en stund i källaren och visst har den t om trollspöet.

 Den här BRIS- tshirten fick Skorpan av sin farmor och farfar häromdagen. En väldigt fin tröja som stödjer ett väldigt bra ändamål. Tack snälla!

Min syster var med sitt jobb på den stora bokmässan, hon blev bombarderad med böcker från alla förlag och snäll som hon är fick Skorpan dom här:)

söndag 28 september 2014

Skogen, källaren, trädgården.

Där sitter han, Markus, lugnet och snällheten själv. Idag fick han Grynet att ta sina första steg. Hejja dom båda!


Den saffransgula stickade hättan hittade jag för en tia med tillhörande vantar. Så fin, min höstfavorit!



Skorpan tittade till trädplantorna hon var med och satte på Skogens Dag.

en sliten mor efter frukost, sen barkade det hän med hälsan:(




hela spåret runt gick Skorpan och plockade letade och fyllde fickorna. Pratade oavbrutet om en räv hon skulle göra. Vad vi inte fattade där och då var att hon hade en plan, en pysselplan i huvudet. När vi kom hem försvann hon ner i källaren, bad att få stora kartongpapper och lim sen ville hon vara ifred. Sen växte det fram, tavla efter tavla. Den första, gröna, där är den omtalade räven med kropp av ett blad och kottöron, brevid har hon limmat små träbitar på rad för att göra ett träd. Dom färgglada klistermärkena fick hon en jättepåse av sin snälla moster.

sen blev det ännu en räv och till sist ett hav med snäckor och en gul ö med en eldstad på. Fantasin är det inget fel på! Hon vill gärna vara ensam nere i källaren pyssla&greja, nåt därnere är tryggt lugnt och skönt.

Grynet lillgrabben, eller ska jag säga Kjell 1946?