lördag 31 maj 2014

lördagsäventyr

Det är menshelg som jag och syrran kallar´t. Som i mens weekend, herrarnas helg. Papporna är lediga med barnen och jag&syrran jobbar (varannan helg). Papporna brukar hitta på diverse upptåg, så även denna helg.












mmm lyxsylt till pannkakorna framöver, punsch/blåbär hur vinnande är det? Punsch är ju så gott! (tant- Anna). Äpplesylt (märk väl inte mos) testar jag på min kollega Annicas inrådan. Linus vet att hans fru älskar körsbär och vinbär (båda flaskorna ligger på kylning)


Jag då? Jag klev in det där härliga tvåbarnskaoset strax efter 17 i eftermiddags. Linus hade fiskgratäng i ugnen, ett barn i badet och bebis på köksgolvet. Jag skulle bara tvätta händerna och sen ge mig in i det. Framför handfatet klev jag i en blöt pöl som jag inte såg; vad är det jag står i?! gastar jag till Linus på övervåningen. - kiss! amenjomantackar, välkommen. Det var väldigt länge sen Skorpan kissade på sig senaste, kan knappt minnas när jag tänker efter. Nära har det varit många gånger, säg den unge som har tid i leken att kissa förrän i allra sista sekund. Skorpan hade busat och skrattat med Grynet och glömt bort sig helt och snubblat på mållinjen. Jag gick upp till henne i badet - jag klev i ditt kiss sa jag till henne och skrattade. Skorpan tycket det var hysteriskt kul, sen blev hon helt allvarlig -mamma, torka upp det innan vi får gäster nästa gång! 

fredag 30 maj 2014

freda

 frukost, som den ser ut allt som oftast (ja jordgubbarna var en bonuslx;)


Efter frukost åkte vi på en liten loppisutflykt. Hem, lagade pannkakslunch (Grynet åt själv, som en häst, pannkaka med fruktpuré) skedmat grejar hon ju inte men är det bara bitar går det mycket bra att pilla i sig måltiden själv. Lyxigt när alla kan äta samtidigt och koncentrera sig på sitt eget så att säga. Efter lunchen var det dags att åka mot jobbet för min del, 13-19:45 idag, OMG-mycket folk, full fräs från att jag stämplade in tills jag stämplade ut.


                                                      
Linus och Skorpan spelade bokstavsspel när Grynet sov middag.

Nu ska jag slita mig från datorn, sitter och bildgooglar en tapet jag hittat och dreglar över (jag och tapeter vetni, älskar dom). Det finns lite kvar här hemma som vi önskar, trapphuset och den övre hallen. Trapphuset skulle vi vilja ha målat vitt bara rakt av, men den övre hallen, tapet skulle vara fint...dagdrömma är ju gratis. Nu ska vi sträcka ut oss i soffan en stund. Jag har tre rätt mastiga pass de närmsta dagarna. Nedräkning till semestern hörni, den är inom synhåll iaf nu!

torsdag 29 maj 2014

Himla torsda

Barnen, kusinen, Linus och Markus drog på upptäcksfärd. Själv har jag jobbat, klagar inte jättehögt iallafall, dubbel timlön hela passet. Vi tackar Herren för den här högtidsdagen;)






gårdag

 startade dagen med lekparkshäng


 Sen gick Linus, Maria och barnen hem till oss. Jag hoppade upp på cykeln för att hämta upp två klänningar som var hos skräddaren,  den ena för att läggas upp och den andra för att sys in. Finns ju allt i Tannefors (typ utom Systembolag) måste ju finnas en sömmerska/skräddare? Inte hittat nån. Fick ett infall och hoppade in i en secondhandbutik, good call. Två krukor fick min uppmärksamhet direkt, när jag vände på dom och såg priset, 10:- respektive 5:- så slog mitt hjärta en volt. 

Den svenska formgivaren/konstnären Signe Persson-Melin´s krukor till ett pris som kändes som rena skämtet, en liten och en stor kruka. Glad som en lärka susade jag hem med dom och klänningarna i cykelkorgen.

 Parkerade cykeln och landade i en korv och pastalunch. Suddigt blire när det är tre barn inblandade.


 Sen hann knappt Vilma&syrran gå innan nästa besök knackade, våra forna grannar från s:t Korsgatan tillika goda vänner Viktor och Frida. Vi frossade choklad och blåbärsglass i strut, pratade strunt och ritade pysselbok.

 När dom begivit sig hemåt/mot bio så slängde jag på ett lager smink till, bytte kläder och hoppade upp på cykeln igen. Mötesplats Stora Torget och Malin 18:00. Vi skrattade och allvarspratade om vartannat över en Phad Thai och ett par glas vitt på Yellow Fellow. Vi måste göra om det här snart igen, det är en superkul kväll sa jag till Malin direkt när vi kramades hej. Umgänge-utan-barn-glad-mamma född -80 nån?Vinet fick jag lägga på hyllan lite skapligt då det var tidigt uppstigning till jobbet och bilkörning. Nä nu måste vi gå hem och sova så vi orkar jobba imorn sa jag till Malin. NÄ! sa hon glatt för hon tillhör den där majoriteten ni vet, som är lediga idag. I min värld var det ju bara en sketen torsdag idag. Lätt att förvillas när i princip alla dagar året om är en vanlig arbetsdag i min bransch.


Jag har nyss läst kvällssaga för Skorpan, hon valde Linus gamla samlingsbok med Jan Lööf sagor. Den som Linus har är äldre så den har ett annat omslag men innehåller samma sagor. Skorpan älskar Jan Lööf, sagorna är så fantasifulle för att inte tala om illustrationerna. Så fina och detaljrika man kan titta länge på dom och upptäcka nya finurligheter hela tiden. Linus och jag ska se klart Netflix-dokumentären The rise and fall of Eliot Spitzer.

onsdag 28 maj 2014

Just nu

Bloggfrånvaro stavas total socialiseringsdag OMG från 10 i förmiddas till 22 ikväll har vi betat av lekparkshäng o lunchgäster sen kom fikavänner efter lunch och kvällen avrundade jag och min vän Malin över mat och vin på Yellow Fellow. Den här dagen får 5/5. Imorn väntar jobb, på Maxi finns inga helgdagar däremot finns dagar med mycket bra pröjs;)

tisdag 27 maj 2014

vardagsglammig tisdakväll


Det är tisdagkväll (konstpaus där jag tänker efter för det är så jävla pinsamt att outta vilken dag det är och så har man fel, hänt ett par..tre tusen gånger). Barnen har somnat. Diskmaskinen väntar på att tömmas, det finns en tvättkorg med ren tvätt och en matlåda med pannbiff, sås&potatis står på bänken och ska in i kylen. Det är en sån där kväll som man önskar att nån skulle blåsa in i 130 knyck på den stilla villagatan och ramma bilen rakt in genom ens köksvägg. Så händer det ju nåt. Oväntat. Jävligt bra att hyra och ha hemförsäkring och så, känns inte som denna typ av katastrof ens skulle bli så dyr eller jobbig. Ringer väl hyresvärlden och Östgöta Brandstodsbolag ( ah vet ju inte vart vi har vår hemförsäkring kom jag på , det vet Linus) ovärdast skulle vara ett barnen skulle vakna.

Kollegan befann sig mitt i husbudgivning idag. Budgivning hade dragit iväg och smärtgränsen var i sikte. Besvikelsen hade börjat övergå i nu jävlar ska den andra budgivaren få köpa det så dyrt det bara går. Nånstans där urartade det hela och vi kunde inte sluta skratta.

måndag 26 maj 2014

månda

Jag steg upp i ottan och styrde mot jobbet. Resten av familjen har spenderat hela dagen med syrran&Vilma. Dom har haft en härlig dag med poolbad, Maria och Vilma stannade på köttbulle-lunch och sen lekte barnen hela eftermiddagen i lekparken här runt hörnet. Vår hyresvärd Jesper svängde förbi på eftermiddagen utan att ha nåt riktigt ärende förutom att ge Skorpan en present av ingen anledning alls (?!) hon fick en rosa boll med prinsessor på som han slagit in. Skorpan blev så glad kan ni tro, himla gulligt av honom:)




 middag, enchiladas mmm det är fint det!

 barnen älskar majs



I skrivandets stund står Million Dollar Listing på i bakgrunden, jag käkar ostbågar och bokar klipptid åt 2/4 av familjen. Linus framkallar film i källaren, barnen sover, snart dags för ett avsnitt Mad Men. Försööööka släcka innan 22:30 iaf, klockan ringer 05:40 imorn.