tisdag 31 december 2013

Mobilblogg

Jaa ni vad är uret? 20:45 här stämplar vi ut i Barhäll;) småbarnsfamiljer som vi är.

Mobilblogg

Skorpan ritar för att få tiden att gå i väntan på nyårsgalej. Jag har lyckats göra iordning mig och båda barnen. Om en halvtimme kommer Linus hem, sen drar vi på studs! GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

måndag 30 december 2013

månda

Nyår imorn?! Say what?

Fan va rörigt det är i huvudet. Vet ju inte ens vad det är för veckodag hur ska man då kunna hålla koll på storhelgerna som avlöser varandra?!

Familjen Trött Tröttsson sov till 08:40 imorse. Linus och jag dör när vi lägger huvudet och återuppstår på morgonen, helt utmattade. Prisa gudarna för att barnen hakar på. Linus har varit ledig idag så vi har fått massor gjort. Efter lunch tog Linus med sig barnen ut och gjorde sällskap med Markus och kusinen. Jag drog till Tornby, destination Maxi och IKEA. Alltså jag fattade ju att mitt kära jobb skulle vara vansinne (och det var det kan vi enas om!) men IKEA dan före nyårsafton? Imorn är det nyårsafton måste ha nya möbler eller vad? Jag armbågade mig fram och kom ut med blotta förskräckelsen, en badbalja, gardinfästen, överkast, förvaringsbackar, sen kunde jag inte motstå två nya bäddset som var så fina och billiga! Jag hann bara börja handla på jobbet (efter att ha cirkulerat för att få en parkering, scannrarna var slut, kön till pantautomaterna var så lång att jag helt enkelt gav min påse till en som dessutom såg ut att behöva pengarna mer än jag) så ringde min mobil. Det var just jobbet, som undrade om jag kunde jobba nästa vecka på grund av en sjukskrivning. Jag var tvungen att säga ifrån, jättetråkigt. Linus måste ju vara hemma för att jag ska kunna åka iväg och han har EN ledig dag nästa vecka och att vi flyttar på fredag vet ni ju. Höll på att inte komma hem, vilka jävla bilköer. Lämnade kassarna och sprang upp till ICA Nära för att köpa efterrättsingrediensen som var slut på Maxi. Efter att ha strukit gåbortkläderna till imorn så ligger vi nu i ett varsitt soffhörn. Ett litet galej med nära kära blir det imornkväll. Linus jobbar både imorn och nyårsdagen. Klart han gör. Det är ju bara tur att jag är föräldraledig annars skulle vi fått knöla med ledigt och liknande för barnens skull. Inte helt smidigt att båda har "ingen-dag-är-helig" jobb

söndag 29 december 2013

sönda

Vi gick upp med Linus när hans klocka ringde imorse (07:30, vansinne att en småbarnsfamilj vaknar av väckarklocka så dags!) så vi fick se honom nåt den här helgen. När han åkt bäddade jag rent i sängar, klädde barn och diskade frukostdisk sen pep mobilen att Blocketkunden var på väg. Skorpan nu kommer hon tjejen som ska köpa pallen snart!  -Då ska jag gömma mig (?!) svarar Skorpan och försvinner in på sitt rum. Kommer ut omgående jag måste hinna bajsa innan hon kommer ropar Skorpan och far förbi in på toaletten. Ropar färdig innan hon typ satt sig ner och försvinner lika fort igen måååste gömma mig!

Skorpan gömde sig och pallen blev såld för 150 riksdaler (många bäckar små!). Förmiddagen spenderade vi med att packa. Grynet sov och jag fick experthjälp av Skorpan. Jag ställde fram och Skorpan sprang iväg med det till en stor kasse. Vi packade konserver/ skafferivaror vi inte kommer använda, jag vände ryggen till sen hade Skorpan packat lite frukt, lök och potatis också. Aja vill man ha det perfekt får man göra det själv och det vill jag inte. Det är lite Pippi Långstrump över den här flytten och jag kommer säkert skratta över vart jag hittar prylarna OM jag hittar dom. Skorpan har tittat lite på Pippi idag (inte det tecknade skräpet utan the real deal från typ 1968) hon skrattar högt inifrån vardagsrummet när Pippi åker skridskor på två skurborstar. När hon skulle somna testade hon även att ligga med huvudet i fotändan en sväng men kom fram till att det inte var så skönt.

En cykeltur med kusinen efter lunch och lite lekparkslek. När vi kom hem mötte vi grannen Anders i trappen han sa att till Skorpan att hon gärna fick titta in om nån timme. Skorpan som älskar att vara hos honom och Michaela blev eld och lågor. Åt snabbt sin middag, tog med ett spel under armen, på med tofflorna och ropade hejdå! sen öppnade hon ytterdörren och försvann ner en våning. Grynet somnade och världen låg för den här stressade småbarnsmammans fötter. Jag for fram som en tornado i lägenheten. Jag sjukt effektiv när det finns att göra men mitt stora problem är att jag börjar med allt samtidigt. Jag ser nåt som måste göras börjar med det, ser nästa grej och tänker herregud måste fixa släpper det jag börjat med. Allt blir gjort, snabbt men kaoset under tiden ska vi inte prata om. Grynet vaknade efter 1,5 timme och vi gick för att hämta hem Skorpan. Jag blev erbjuden kaffe och hembakade pepparkakor, tackade ja på stående fot. Vuxet sällskap i en ombonad lägenhet den här helgen JA TACK! Grannarna är så trevliga så vi blev kvar en timme. Sen var det ju verkligen läggdags för Skorpan. En toning av håret senare ligger jag halvdöd i soffan. Imorn nya tag. Imorn startar veckan med dagen D i slutet. Snart vaknar vi i nya huset. Nu pirrar det i magtrakten. Allt slit och den långa väntan och så pang så är det dax!

 efter frukost lekte Skorpan med sitt låtsas akvarium som hon fick i julklapp och sen byggde hon med stjärnorna

 sen spelade vi lite

och jävlar i min låda vad hon packade (hmm mölade ner) men men som sagt packat blev det och det var ju det som var grejen!


lördag 28 december 2013

lörda

 Sneakpeak Skorpans rum, tapeten är hon så lycklig för. Vit bakgrund med röda hjärtan.

 går man ut efter lunch blir det ju mörkt efter en timme känns det som..

Annars då? Jag har slitit röven av mig typ. Varvat packning (tur att jag packar och Skorpan packar upp, annars skulle projektet röra sig framåt..) Ååh mamma den här vill jag leka med (inte rört den på ett halvår) filmen om flytten presenteras av dina barn, dina samarbetspartners i vardagen. Sen har jag badat bebis, treåring har badat sig själv. Nu sover båda, om än Grynet oroligt, hon verkar snorig. Jag springer upp och ner till tvättstugan. Om 1,5 timme kommer Linus hem från sitt 13 timmarspass, minns inte hur karln ser ut. Imorn kommer en Blocketkund på förmiddagen och bär ut ännu en möbel förhoppningsvis. Befriande och lukrativt. På den fronten känns ju flytten lyxig (men endast där) vi åkte till IKEA och köpte lite nya möbler som vi körde direkt till nya huset och skruvade ihop. Så nu "slipper" vi flytta våra gamla möbler OCH får pengar för dom, hurra!

fredag 27 december 2013

från arkivet...


amen glo, ser ni, Olle & Skorpan, hur små?!

freda

Idag har vi känt oss som en resande cirkusfamilj, tänk dagen med Benny Hills signaturlåt i huvudet (för er som glömt den klicka, Skorpan 9 månader så himla pluttliten hon ser ut!)

Förmidda - en tur till huset (Grynet ordnar bajsfest och vi har en blöja och inget annat, hon får bada i ett handfat)- hem laga lunch- hinna svälja lunch- första Blocketkund kommer (bär iväg med vår hallbyrå, Skorpan oroad över vart telefonen och lampan ska stå, står numera på en banankartong) på med kaffe - hinna svälja kaffe- Blocketkund nummer två kommer (bär iväg med vårt soffbord, so much för att lägga upp fötterna ikväll när kidsen somnat)- jag ner på stan för ärenden, Skorpan och Linus plockar ner gran- tur två till huset skruva ihop nytt soffbord samt ny byrå, hem fixa middag, ut med julgranen (som vanligt ut genom fönstret på tredje våningen mitt i innerstan, bam bara, familjen Cirkus) natta barn- dö en aning framför På Spåret NU. Nån måste pausa Benny Hill i huvudet bara.

 Grynet - bebisen som sover där det bjuds, inget knussel här inte. Idag bäddade vi på två badlakan (det vi hittade i huset) så slockna hon mitt i allt skruvande.

 två byråbyggare koncentrerade

 lite spel efter frukosten, man måste ta sig tid för lite lek mitt i allt kaos när man har barn.

Två av Grynets finfina julklappar, ska se om jag kan visa några mer julklappar hos familjen, dock är det ju ett jävla frågetecken vartfan grejor är nånstans. Jag är skrämmande totalt stressnedbruten och helt tom i huvudet, slarvar bort plånbok och nycklar två gånger VARJE dag sen en vecka tillbaka

Imornbitti börjar mina 48 timmar av två småbarn och nedpackad lägenhet. Vi ska överleva det här. Skorpan är väl den jag tycker lite synd om, det är inte svinkul här hemma i lägenheten just nu.

På Spåret update, satte precis full pott på badklädesfrågan, bada är ju lite det bästa jag vet;)
update 2 det italienska mönstret kan ni väl? Vår nya halltapet har det mönstret!
update 3, nej är det Mumsmums utbrister Linus (han kallar Måns Zelmerlöv det) Linus är lite smygkär i Måns, fast öppet då. Han ÄR ju så likeable;)

torsdag 26 december 2013

torsda

 Just nu i köket, Klimpen är pigg och kommunens gladaste bebis, som vanligt då. Plockade upp lite mer kläder till Grynet från källaren. Vi sparade verkligen allt efter Skorpan (och kastar därmed lite nu, vissa plagg var knappt ens hela och for med ner i källaren) och det är jättekul att öppna klädlådorna och man minns verkligen tillfällen och händelser när Skorpan haft kläderna. Nu dammade vi av en overall från Uni, alltså jag måste säga att den får Grynets huvud att se mindre ut. Eller. Skorpan sportar samma overall här och här

Linus jobbar kväll. Vi hann lite fönsterputs i nya boningen och jag tog en snabb tur till Tornby i förmiddags. Eftermiddagen har vi gått på lekparksturné (letat runt lite på innergårdarna och hittat några nya) med kusinen. Jag har fotat lite prylar här hemma och så har Linus hivat ut dom på Blocket, sälj och köp nytt, hurra! Nja lite pengar måste vi allt spara också!

Nu! Historieätarna firar jul på SVT 2.

onsdag 25 december 2013

Forsbergs jul 2013


Julaftonsmorron hemma, jag bjuder på mig själv i nattskjorta. Mysigt trots en helt kal lägenhet med en massa kartonger jag är glad att vi valde att ha granen tusan va trist vårt "tragiska" hem hade sett ut annars.
vi invigde ett mycket omtyckt spel

sen for vi till Ödeshög, farmor/farfar Linus bror med fru och kusin Hugo. Skorpan hade på sig sin julklänning i ungefär en kvart sen tog hon på sig nattlinnet och morronrocken hon fått i julklapp och ville absolut inte ta av det. Charmen med barn, så hon gled runt i pyjamas hela julafton:)

vi får minnas julen 2013 som flyttjulen, Grynets första, Skorpans pyjamasjul och året som hon avslöjade tomten
klappspel, väldigt lukrativt sådant för mig och min man! Skorpan var också med och bytte raskt till sig dom barnvänliga klapparna 


Grynet firade julafton med att ta tidernas nap mitt på dan, ja men sådär 4,5 timmar. För att vakna och vara på Grynet humör - flina tills dom bulliga kinderna nästan spricker.
sen upptäckte hon att hennes farmor och farfar äger två mjuka lurviga nallebjörnar och ville aldrig sluta att borra in sina knubbiga små fingrar i deras pälsar.

juldagen inleddes med ett klassiskt spel, Löjliga Familjen korten var precis likadana som när jag var liten!

sen öppnade vi klappar och fikade hos kusinen




Natten till idag sov Grynet hela natten utan det där nattamålet hon brukar dra vid vargtimmen ungefär, en nog så fin julklapp till sina trötta och genomförkylda föräldrar. Båda barnen tog faktiskt sovmorgon ända till 08:30. Nästan så man blir religiös.

Snälla Maria och Markus tog med sig Skorpan och Grynet till lekparken i förmiddags så vi kunde köra en effektiv tur till huset. Vi mötte en av våra nya granntanter, Viola (hyreshuset brevid oss befolkas endast av 80-plussare samt en ung kille, samtliga damer heter sådär Viola, Gunvor och är dögulliga). Tanten var lite bekymrad av att vi behövde slita i huset på självaste juldagen. Viola mötte vi i söndags första gången, hon hälsades oss varmt välkomna till gatan och sa precis som de andra tanterna vi mött - äntligen, vad härligt med en barnfamilj!! Jomenvisst barnfamiljer brukar ju vara eftertraktade som grannar..eller? Viola blev till sig i sina tanttrasor av ordet bebis och undrade försynt om man kanske kunde få kika lite på bebisen. Det gick ju absolut för sig, Grynet sken upp som en sol och tog tag i tantfingret och ville inte släppa. Viola, ja hon fick väl typ tre infarkter av lycka. Vi kommer få det fint med tantalutterna där borta det tror jag bestämt.

Nu ska vi bara överleva cirkus en vecka till i kaoset i lägenheten (sen tar vi kaoset i huset istället haha). Jag ser väl bestämt inte fram emot Linus stundande 9-22 helg på jobbet, två kids och en salig röra. Herren prövar mig. Herren PRÖVAR mig.

tisdag 24 december 2013

Mobilblogg

Nu har jag tagit en ipren och bäddat ner mig i sängen framför tvn, filmen Babel(mkt bra, sett den innan). Vi har haft en jättefin julafton:) hade önskat att jag var lite friskare bara. Barnen har fått så fina klappar! Jag själv har fått ett nattlinne och en parfym jag suktat efter sen i somras:)

Mobilblogg

Klockan 14:13 avslöjade Skorpan tomtebluffen. Men det är ju pappa kolla ringen säger Skorpan och pekar på förlovningsringen på tomtens finger. Det är ju fan att man begåvats med en smart unge...hon var snäll nog att fortsätta kalla honom tomten;)

Mobilblogg

I bilen på väg på Ödeshög och julfirande. Jag är genomförkyld, varför inte. Herren fortsätter servera mig prövningar känner jag. Precis när jag skulle hoppa in i duschen i förmiddags knackade Linus på toadörren vi hade fått blombud:) En otrolig fin bukett lyser upp i en lägenhet där alla gardiner, tavlor osv är packade. Till och med vaserna är bortkörda till nya huset men se det hade skickaren tänkt på! Jag fällde en tår för omtanken. Tack snälla!

God Jul på er!