lördag 30 november 2013

lörda

Mysigt sovrum Grynet;) här inne i matsalsdelen av vardagsrummet somnade Grynet i babysittern medan jag grejade i köket. Om man nu får säga att 3-månaders bebisar är snälla och smidiga så är hon ju det alltså! Vi har ju burit, städat och grejat hela dagen. Grynet har spanat på oss från sin babysitter och flinat, när hon inte tagit små powernaps. Imorn drar vi Mio, Ikea och EM hej vare går! Jobba var det visst imorn också, ska försöka komma ihåg det;) Skorpan då? Hon har det superklasse hos farmor&farfar, vi pratade med henne förut då hade hon kollat på en orkester och ridit häst (Ödeshög, där händer det vetni!).

Tannefors blir bra ni, idag när magen kurrade lunch tog vi fram mobilen för att kolla närmsta pizzeria, 43 meter. Helt okej. Så om ni undrar var vi kommer bo, 43 meter från pizzeria Alanya (hette den va?)

Nu ömma kroppar, tv och en stor påse godis från bästa lösgodisstället - Hemmakväll!

Mobilblogg

Grynet i specialriggat babygym jag torkar och packar in i köksskåp. Linus är och hämtar mer lådor. Magen börjar knorra man blir tusan hungrig av det här!

fredag 29 november 2013

freda




Ingrid & Skorpan 200% bus i kvadrat!
Grynetstackarn låg på golvet och betraktade orkanerna som for fram och klarade sig med blotta förskräckelsen haha.

Skorpan är hos farmor och farfar. Linus och jag ska påbörja lite flytt i helgen. Vi har flyt nog att ha fått nycklarna och trots att hantverkarna inte är klara så kan vi börja så sakteliga. Hur tusan dom som har EN enda dag  på sig att köra borta sina lådor (och har två barn) klarar det vet i tusan! Linus jobbar kväll idag så jag har gjort mitt bästa för att handla klart julklappar och packa banankartonger med Grynet som sällskap. Imorn kör vi bort dom första lådorna! Hur man tar sig igenom jul och flytt inom samma vecka som småbarnsförälder det får vi ju se...

Nu har jag tagit kväll från packningen och tittar på Skavlan, denna man som har många vettiga åsikter om föräldraskap kommer.

torsdag 28 november 2013

nu föll väl inte äpplet långt från päronträdet va;)

 nämen aningens lik nån...



pysseldax!

julpyssel..



Jag ville ha ett julpyssel som var lite pill med men ändå inte för svårt. Jag klippte stjärnan som hon ritat av det var väl det, resten grejade hon själv. Det tog sin lilla tid vill jag lova men sånt här pill älskar hon så tålamodet var det inget fel på.

onsdag 27 november 2013

onsda

Skorpan har varit inte varit hemma på hela dagen. Hon åkte till föris vid 7:30 imorse och kom hem vid 17:45. Föris-bästisens mamma sms:ade igårkväll och frågade om Skorpan ville följa med hem till dom efter föris idag. Skorpan blev ju superglad så Elviras mamma hämtade dom båda idag. Jag frågade hur dags hon ville att vi skulle komma och hämta upp Skorpan "äh hon får kvällsmat här så kom till 17:30" Linus och jag stod lite ställda först, oj jaja säger hon det så.. Vi är ju lite nybörjare på det här med att Skorpan följer med hem och leker så där, hon är ju inte jättestor än, så vad som var legitimt länge visste vi inte. Vi tänkte hämta henne vid 15-tiden, föris slutar ju kl 13.Nu ska det tilläggas att mamman är förskolepedagog, två ungar eller en hel näve kvittar henne, hon är natural-born-to-do-it. Klart vi är glada att Skorpan blivit så bra kompis med ett barn med så himla vettiga föräldrar. Trevliga, öppna och med bra värderingar. Mamman och jag pratade julfotograferingar och jag sa att jag skulle gå och handla nån tomte/pepparkaksdräkt till Grynet. Gör inte det sa mamman, jag har en av varje hemma i Grynets storlek låna dom! Minst sagt snälla! Vi fick ett mms under eftermiddagen, mamman var själv med två treåringar och en spädis äh så hon drog igång lite pyssel. Var för inte?

Linus, jag och Grynet då? Nä men Grynet har fått sin tremånadersspruta. Usch lilla glada flin-Grynet som log stort åt sköterskan som böjde sig fram för att sätta en spruta i varje litet bebislår. Lille vän inte kunde hon väl tro att nån skulle göra henne illa. Med barn nummer två kunde man hantera det hela lite bättre, med Skorpan minns jag att jag började grina när Skorpan skrek i ren panik efter sticken. Så fort det var klart slet jag till mig Skorpan och vände mig med ryggen till sköterskorna. Bråka inte med lejonmamman vars barn blivit "skadat" jävla sadister mumlade jag för mig själv, vem fan får polio i Sverige jävla tramsspruta! (ehrm kanske just för att man blir vaccinerad kanske man inte får typ polio..) Lejonmamman har inte vaknat så mycket med Grynet alls när jag tänker efter. Ni minns väl när Skorpan var bebis och jag satt på en filt i Trädgårdsföreningen och några killar kastade en volleyboll till varandra och bollen slog ner en halvmeter från Skorpans huvud. Varpå jag tar upp bollen vräker iväg den helt galen och skriker försöker du döda min bebis ditt jävla cp jag ka fan mata dig med bollen! Nä aningens mer samlad moder idag;)


i övrigt har vi har spanat spexiga retrokameror och hittat tokfina barnkläder i secondhandaffärer..

 lunchat tidernas godaste jättemacka på Babettes, hommus (älskar hommus, brukade göra egen när jag bodde i kollektiv i Malmö, skräll) äpple, kalkon och färskost

 haha små bebisar som sitter ser ju för kul ut, aningens svullen man ser ut nä kroppen är som en hösäck;), här spanar Grynet och Linus efter en digitalbox till huset.

Huset har vi ju också hunnit med, tagit emot en diskmaskin som placerats i köket och ställt dit en postlåda. Det var jag som letade runt på nätet efter en piffig postlåda (den befintliga var skitful men det skiter ju hyresvärden i). Det är ju bara det att det är ju inte lätt att hitta postlådor när man söker på BREVlåda vilket jag mitt dumhuvve gjorde. Tänkte ju inte jag på. Jag är ju inte Vi i Villa diwekt jag har bott hela mitt liv i lägenhet. Brevinkast och få posten direkt på hallgolvet det vet jag allt om. Det och sopnedkast i trappuppgången, hålet i väggen liksom. Man bara trycker ner all skit man känner för och betalar minsann inte nåt för det. Häromdan liksom, rensade ett skåp med blomkrukor, kastade närmre ett ton blomkrukor rakt ner i sopnedkastet, finemang. Går det inte ner i det runda hålet så pressar man bara alternativt hoppar sönder det innan. När jag tänker efter guuud va jobbigt livet kommer bli nu;) Jaja apropå postlådor så kunde jag ju köpt en BREVlåda istället så kunde jag ju ansvarat för att dela ut Tannefors post.. Är huvudet dumt får hela kroppen lida.

tisdag 26 november 2013

tisda

Skorpan börjar märkas mer och mer som en "människa" som tar plats här hemma. Jag vet att Linus och jag skojade om (när Skorpan var jätteliten) att va lustigt det kommer kännas första gången man ska gå på toa och dörren är stängd och det är upptaget. Jag menar man vet ju var hon är hela tiden typ och om hon går på toa säger hon oftast till först. Imorse kom hon in på toan och sa jag ska bajsa så du får sminka dig i hallen! till mig jag blev lite ställd först haha.

Annars då? Jag muttrar över alla förbannade flyttavgifter. Att flytta är ju lite som att flyga med Ryanair. Gud det ska bytas adress (för att flytta ett abonnemang) i ett dataregister och tryckas på enter typ. För det tar företagen allt mellan 200-500:- i administrativ avgift. Nä men om jag nästa gång jag sitter i kassan på mitt jobb skulle ta en tjuga för varje post jag registrera i kassaapparaten, låta kunden välja betalsätt till en kostnad av ytterligare en tjuga och för att köra ner varorna på bandet ta en framkörningsavgift på 45:-. Förbannade utsugare. För övrigt ska jag just jobba i kassan på söndag. Vi har en pool med extrapass som ligger på nätet, så jag loggade in och kollade om nåt passade i december. En liten trevlig extrapeng till flytten. Jag är ju fri som en fågel  i och med att Grynet äter ersättning så jag behöver inte tänka på hur långt passet är eller så. Jag rotade fram arbetskläderna ur garderoben och magnifikt nog passade kläderna jag hade innan jag hämtade ut mammakläder. Grynet fyllde tre månader förra veckan och nu ska morsan jobba extra. Ingen rast ingen ro hörni!

 Det sitter ett litet handtag på var sida av liggdelen, när vi är ute och går vill Skorpan hålla i det, smidigt. Då vet man vart man har hobbiten;)
Den rödprickiga väskan jag hade som skötväska har fått ge vika för en gammal handväska som får agera skötväska nu. Det som finns i väskan är tre blöjor, några tvättservetter och ett ombyte så den andra väskan började kännas stor. Nu får ju Linus en möjlighet att känna sig extra manlig när han har med sig hand..jag menar skötväskan.

Ikväll är jag nyfiken på Veckans Brott och specialen om Thomas Quick.

måndag 25 november 2013

månda

 Till Skorpans glädje plockades staketet ner runt klätterställningen i lekparken, den delen har varit avstängd flera veckor .

 Jag vill ha mina julskor sa Skorpan imorse, hon menade vinterskorna som vi plockade fram ur garderoben igår. Första året som hon själv velat ha sina vinterskor, känns ju himla bra för gratis var dom ju INTE. Nu är det ju inte kallt på allvar än så det är ju för tidigt att uttala sig om dom pallade vintern liksom. Hittills får dom toppbetyg för att dom är lätta/nätta. Förra året körde vi Sorel, höll foten varm/torr absolut men var tunga och klumpiga. Året innan det Pax, nja ingen jättevinnare dom heller. 

Linus lyfte upp Skorpan (som hade klänning på sig) för att busa. Meh! Du har ju inga trosor på dig Skorpan! - Det har inte Shakira heller svarar Skorpan snabbt. Haha nä det är nog ytterst troligt. 

I övrigt har vi scoutat på Blocket hittat två möbler vi ska köpa på IKEA till huset. Båda möblerna (av olika säljare) kom ut igår och var redan sålda. Gaah Blocket, man måste ju vara snabbare än en kobra på amfetamin dammit! Till vårat Blocketletande testade vi årets Blossa, smakade...glögg. Det är ju gott liksom, men det finns ju redan. Nu - Hustoppen! På tvtablån följer vi Hustoppen som sagt, Alla Är Fotografer, Veckans Brott och På Spåret.

Mobilblogg

Gött att det är förmiddag kl 09 redan. Kidsen vakna 06:30, vi har hunnit äta frukost, bädda, måla vattenfärger, spela 3 spel och jag är sminkad och klar. Grynet har precis somnat igen. Fånga dagen får ju en ny innebörd när man har småbarn;)

söndag 24 november 2013

Grynet!



sönda

Vi bjöds en god natts sömn, Skorpan kom och tassade in till oss vid 07:45, Grynet vaknade först vid 8:30. Med en rejäl frukost i magen och solsken utanför fönstret lockade Vidingsjö. Vi messade familjen på andra sidan gatan, Henestål/Andersson och undrade om dom ville haka på. Snabba svar, dom var på!

 Malin och Mattias ser ut som hällristningsgubbar / Linus ger sig på det egyptiska ögat.
barnen är fullständigt fantasilösa i jämförelse;)

 Bebisar och proportioner. Herregud. Om man sträcker upp armarna över huvudet och dom inte ens möts. Inte undra på att Neurosedynskandalen inte uppdagades på direkten, hur fan ser man att en bebis armar är korta?!

 En tur ner på stan för att hämta ett rekommenderat brev på Lucullus. När vi kom till torget var det en pysselstuga där, Skorpan blev jätteglad och hoppade snabbt upp på en höbal för att göra julkort.

 Om ni undrar över Skorpans gapande mun så är clownen hon tittar på anledningen. Herregud är det det man får när man bokar en clown en söndagseftermiddag. Karln i paljettkavaj jonglerade (läs kastade okontrollerat) brinnande stavar omkring sig bland barnvagnar och barn. Oj hoppsan ojoj ups hörde man från clownen, vi tog ett kliv bakåt..


Skorpan har tillbringat mycket tid på sitt rum den här helgen med sin nyfunna underhållning. En usb-sticka med Beyonce, Shakira och Icona Pop i en liten miniradio som hon själv manövrerar. Hon spelar riktigt högt och gapar med på hittepåengelska. Som förälder välkomnar jag den nya musiksmaken jag är verkligen inget fan av barnskivor. Jag genomlider dom snällt men fan man får ju härdsmälta i hjärnan av Gullan Bornemark-skiten när man själv har hört det i 33 år. Efter lunch idag försvann hon in på sitt rum, Linus och jag hade inte ätit klart, två minuter tog det så satte vi maten i halsen. På med Shakira på högsta volym. Sänk Skorpan, Skorpan sänk! Skoooorpan sääänk för fan! Jaja det tog alltså bara 3,5 år innan Linus gapade det första gången haha. Liten försmak på livet med tonåring alltså. Lite hormoner och mens på det hörni. Hoppas åtminstone ett av barnen blir arg och engagerad som sin moder i tonåren. Jag har ju en hel låda med pins, märken, tröjor. Vet hur man bäst undviker polisen, affischerar elskåp så det sitter som berget, hempysslar stora banderoller och sitter på en guldgruva av ramsor och slagord. Kom igen, ena barnet i allafall!

Förutom lite fotografering av barnen i hemriggad studio med pappa Fotograf så har jag hunnit trä om den här gamla barnvagnsleksaken till Grynet. Visade sig svårare än man kunde tro eftersom hålen från 70-talet var helt sneda och vinda.

Ett smakprov från hemstudion kommer lite senare ikväll! Eftersom jag var borta och slarvade* i fredagskväll (rökte två cigg visst här tar man sig friheter, helt ärlig är ho mä´t också, fick ett infall kommer inte hända igen...på ett tag så säger vi) så missade vi ju premiären av På Spåret så det ska vi se ikväll.

* Slarva är ett annat uttryck för att vara ute och svira och kommer från en numera pensionerad jobbarkompis till mig. Hon hade dom bästa uttrycken. Ett annat för samma företeelse är att vara ute och rassla. Vet inte vilket jag gillar bäst. Båda är ju klockrena.

lördag 23 november 2013

lörda kväll

Denna HÄRA är faktiskt riktigt bra om ni inte har nåt annat att glo på

Anmälde nyss adressändring på nätet, snabb mamma med mosig hjärna klickade först i antal personer som flyttar: 1st. Visst vetni mommy-of-the-month fortsätter, flyttade och glömde sin familj. Den blir svår att toppa.

Ringde även Bredbandsbolaget tidigare idag för att flytta bredbandet och sparade även in en slant åt hushållet. Fick dom att skippa både flyttavgiften på 500:- samt sänka den fasta avgiften för hemtelefonin från 99:-/mån till 49:-. Snacka kan hon fru Forsberg;)  Jag vill flytta mitt bredband..fast egentligen vet jag ju inte om jag vill ha kvar er som leverantör..det är ju lite trist..för er.

lörda

Jag hade supertrevligt igår, det blev ett par glas, men inom rimliga gränser och inte toksent. Det räckte för att det skulle vara en aptrött fru Forsberg. Linus gav Grynet mat när jag kom hem och sen vaknade hon inte förrän 06:30 imorse. Linus erbjöd sig att ta även den matningen, Skorpan sov fortfarande och det tänkte vi att Grynet skulle göra med efter maten. Nä det ville hon inte. - jag går upp med Grynet så får du sova en stund till jag blev väckt till ett dukat frukostbord 08:30. Kunglig behandling skulle jag säga. Usch jag tycker det låter så trist med missunnsamhet i förhållanden. Man hör att den ena parten hittat på nåt kul/varit ute och då straffas den dan efter med att få gå upp tidigt med barnen osv. Om man älskar varandra unnar man varandra, det tycker jag verkligen! Linus, du är fin&bäst!

Efter frukosten idag skulle Linus och Skorpan åka till Maxi. Ett sms från föris-bästisens familj ändrade dock planerna. Elvira som hon heter och hennes pappa Linus undrade om Skorpan och nån av oss föräldrar ville följa med till simhallen. Linus har ju inte träffat den andra pappa Linus än så för att citera honom "vad är väl bättre än att ses nakna i en dusch första gången?" helt rätt inställning Linus! Med den kommer du komma hur långt som helst;) Skorpan blev eld och lågor och handlingen flyttades till efter lunch.

 Anette kolla hur fin Grynet är i bodyn som hon precis vuxit i! Dom fina hängslebyxorna är tyvärr lite stora fortfarande men snart så. Den fina bodyn är av märket Ebbe, skitfina kläder!



Jag tog med mig glada Grynet ner på stan när Linus och Skorpan åkte till badhuset. Linus sms:ade att det var julmarknad i Trädgårdsföreningen(som dom cyklade igenom). Jag och Grynet gick vägen via stan för att ta ut lite kontanter och spana vintermössa åt henne. Hann bara till Stora Torget så hojtade någon - Anna , hej! bakom mig, det var blogg-Lovisa:) Sånt där gillar jag. Man känner inte varandra jätteväl men istället för att spana på håll går man rätt på och hälsar istället! Rätta takter! Jag fick dessutom en chans att tacka för present ansikte mot ansikte.

 glada Grynet i presenten...
Igår låg det ett spännande brev i vår brevlåda, Grynets första adresserade post (vad jag kan minnas)! 

jag skrattade när jag öppnade paketet:)

Nere på stan hejade jag på familjen Gul Läderbarnvagn. Vi med retrovagnar i stan är ju inte jättemånga. Den här familjen ser jag då och då på håll, dom lyser upp stan med sin superfina barnvagn. Idag passerade vi varandra på ett övergångsställe, snygg barnvagn! hojtade pappan - dito! svarade jag glatt. Det finn en familj Brun Manchestervagn också, mycket snajdigt åk. Julmarknaden då? Nä satan va folk det var en fullständig omöjlighet med barnvagn tyvärr.

Nu måste jag steka pannkakor, kommer hem hungriga familjemedlemmar från badhuset snart!

fredag 22 november 2013

Mobilblogg

Just nu i Lambohov. God mat, paketspel och ett himla liv:)

Mobilblogg

Full fräs med Ingrid och kusinen. Ikväll sticker jag iväg på galej hos en jobbarkompis. Ska bli så kul man är ju lite svältfödd på den fronten numera;)

Mobilblogg

Frukostfrågor
1) vad är det för dag idag? ( kan ju vara lörda liksom)
2) är det idag jag ska åka till farmor&farfar? ( om en vecka)
3) hur gamla är du &pappa? (rätt gamla men väldigt coola)

torsdag 21 november 2013

Glidar´n

 asså glo, plyschoverallen jag snubblade över idag för 3 guldpengar
Grynet då, ska alltid spexa, photobombar syrran


Plyschoverallen var en chansning för den var inte storleksmärkt men mitt mammaöga såg helt rätt den satt som en smäck. Åh vad mjuk den är mamma! -Visst vettu Skorpan på 70-talet var man bekväm, plyschen är modevärldens kram.

Ikväll fångar denna mitt intresse.

onsdag 20 november 2013

dagens två skratt..


Skorpan 07:10 frukostbordet
-vänd dig framåt och ät mamma! (jag satt och gölligölla med Grynet när vi åt frukost)

Linus 17:30 köket
Går all in till Beyonces Single ladies i sitt svarta underställ. Alltså får ni möjlighet be honom visa, han MÅSTE smygtränat dansstegen, han rör sig som en svart kvinna. Ni får ligga på honom så ska jag filma haha.

onsda

 Numera blir promenaderna till föris lite mysigare efter som vi "måste" gå Vinterljus för att komma dit:) Stationen med discokulan ligger precis brevid föris gård och musiken är igång även dagtid så det var en viss Ibizafeeling ute på gården idag till Major Laser och Watch out for this haha.


I avdelningen saker man inte kommer sakna när man flyttat. Dom vidriga skitstora flygande råttorna som sitter och käkar sopor. Inga problem för dom att lyfta locket och flaxa iväg med en tung soppåse. Men touché era äckel för jag kastar Grynets bajsblöjor i samma soptunna. Låt er väl smaka. Jag bjuder.

När vi ändå är inne på det man inte kommer sakna så den allmänna TVÄTTSTUGAN. Ni vet den där det är så förbannat svårt att läsa symboler på tvättmaskinsfacket så man häller en halvliter sköljmedel i ALLA fack så man garanterar att nåt är väl rätt iallafall. Så vi andra som inte både vill tvätta och skölja tvätten i ditt Eldorado sköljmedel får äran att rensa dom igengeggade facken VARJE gång innan man själv ska tvätta. Idag har jag tvättstugan på förmiddagen, när jag kommer ner sitter en lapp på dörren "du har tagit min tvättid ring mig på nr...." Jag ringde gladeligen upp och med en syrlig ton förkunnade jag två gånger att efter onsdag då så kommer torsdag. Då är det din tur bästa fru Mongoloid (Jag känner mig ytterst säker eftersom jag endast två timmar tidigare på Bolibompa hört månda-tisda-onsda-torsda-freda-lörda sönda dagens grattis!)


# bitter tvåbarnsmor född -80, veckans dagar i rätt följd, läbbiga flygfän