fredag 31 maj 2013

[ANNA] kvällsblogg


Skorpan a.k.a tahi-expressen, levererade kvällsmat från Nang´s Kitchen på sitt trehjulingsflak ikväll

[ANNA] en dag i solen

Skorpan toppade sin 13-timmars natt med en 14-timmars och sov 19-09 (!?) Man hinner ju nästan ringa BVC innan hon vaknar då haha. Man är ju inte van vid såna här sena starter på dagen så vi kom iväg först 10:30 till sjön. Vilken dag vi haft, vilket sommarväder! Vi hade med både lunch och fika och åkte inte hem förrän vid 16. Skorpan och Linus badpremiärade, Skorpan är en riktig viking hon badade och badade.


Den här rackarn var lite läskig, han var så himla lång, jag har nog fan lite ormskräck. Även fast jag visste att det bara var en snok hade jag lite svårt att koppla av när han ringla runt i stenröset bakom min rygg där jag satt.

På vägen tillbaka till bilen plockade vi en stor bukett liljekonvaljer som doftar så gott här hemma att man blir alldeles snurrig.

Skorpans väska är packade och hon följer med Linus till jobbet imornbitti, så hämtar farmor och farfar henne där. Linus och jag jobbar hela helgen så Skorpan ser vi på måndag igen. Hon kommer ha en superduperhelg, hon ska få träffa sin lilla kusin Hugo för första gången och bada pool.

Dagen har även bjudit på ett fynd, fick reda på imorse att Polarn och Pyret körde en dags 30% på hela sortimentet i butik. Jag slog till på ett par fina sommarleggings till Skorpan som jag spanat på och tyckt dom var i dyraste laget. Kollade lite på solhattar och uv-overaller men shit halllå va dyra! Ibland känner jag att dom suger livet ur ängsliga småbarnsföräldrar som går på myten är det inte från Polarn så duger det inte. Säger inte att deras grejor är dåliga, absolut inte MEN många budgetalternativ är minst likvärdiga i kvalité, speciellt solkläderna. Sen får man väl leva med att inte kunna visa för alla andra att man minsann är en bra förälder haha;)

Linus ska spana smidiga lösenordsmöjligheter till bloggen i helgen, det existerande vi hittade först för Blogspot  kändes så knöligt.

Mobilblogg

Skorpan och Linus årets första sjödopp! Tusan va varmt och skönt det är i solen!

Mobilblogg

Vilket härligt väder:)

torsdag 30 maj 2013

[ANNA] torsda

Jag har slängt upp mina trötta preggoben på soffbordet och kollar Bukowskis i min ensamhet. Barnet sover, mannen jobbar kväll. Arbetsdagen bjöd på räkning/redovisning och ett medarbetarsamtal med en personal. När jag anlände på förskolan satt dom stora barnen på farstubron på rad och mumsade mellis. Skorpans polare brevid ville ha mer prickig korv, Skorpan öppnade sin dubbla macka och tog ut sin korvskiva - du får min jag gillar inte korv! Båda barnen nöjda. Vi blev kvar på förskolan i två timmar sen. Skorpan ville vara kvar och leka med sina kompisar så det fick hon. Hon sprang iväg med sina kompisar och jag satt på en bänk i solen med rektorn för förskoleområdet och en fröken och pratade. Det är så kul att se och höra henne med hennes kompisar och hon glömmer att jag är där. En polare till henne kom fram, skitig som fan i ansiktet med båda näsborrarna fulla med gulsnor och visade en näve med säkert 5 daggmaskar som krälade runt. Jag vet. Man vill kräkas lite i munnen faktiskt. Jag brukar inte vara känslig men hela den där kombon var bara vidrig. Efter två timmar sa den tålmodiga mamman att nu måste vi faktiskt åka hem och laga middag, dessutom stänger förskolan om en kvart.

Skorpan på en del av den stora gården, som fortsätter på andra sidan stängslet, hennes favvo stubbarna och gungorna, hennes polare är på andra sidan knuten, kunde ju inte gärna fota annars. Utöver gungorna finns en rutsckana, två klätterställningar, en lekstuga och åtskilliga stubbar och stockar att klättra på. Hundra ställen att slå sig på, ja, men dom slår ju inte ihjäl sig man måste ju slappna av lite. Skorpan har bulor i huvudet, skrapsår och blåmärken när hon kommer hem, inga konstigheter för ett lekande barn. Hon är numera grym på att klättra!


Jag sitter i skrivandets stund och överväger att lösenordslåsa bloggen faktiskt. Finns inga dumma kommentarer eller andra smaskigheter bakom det alls. Jag har vidlyftigt kavlat ut mitt och min familjs liv i flera år. Det är ju faktiskt inte så konstigt att man talar om vem man som läsare är. Ingen jättemotprestation mot att ha full insyn i en familjs liv. Att hälsa tillhör ju egentligen folkhyfs. Man bara mailar oss och får tillgång liksom. Känns det jobbigt att maila och ge sig tillkänna...ja då ska man nog fundera över varför man läser. Sen kanske jag öppnar upp igen det vet man inte alls. Ska fundera färdigt över en kopp te och en macka!

onsdag 29 maj 2013

[ANNA] ångest

barnet gav utlopp för sin 3års-ångest på papper
# svår tjej född -10

[ANNA] onsda

Barnet sov som en stock i 13 timmar (!) natten som gick, vi snackar 19-08:15. Linus och jag var helt vimmelkantiga när vi blev väckta strax efter åtta. Jag var tydligen på gränsen till modig igår när jag skippade att sätta väckarklockan (för utbildningen på jobbet som började kl 10). Vi vaknade i och för sig 06:15 av att jag drömmer att Skorpan kommer in i sovrummet, väcker Linus och mig själv med att högt säga "öh Skorpan gå och lägg dig igen klockan är inte ens halv sju!". Som tur var somnade vi om, idiotmorsa att väcka två sovande föräldrar när man för en gångs skull får sova!!

Linus och Skorpan skjutsade mig till jobbet för dom skulle passa på att gå till några bilhandlare och spana, samt veckohandla.

 på Maxi i förmiddags, blir nr 2 lika söt är världen illa ute;)

Jag köpte svenska jordgubbar på torget i eftermiddags, Skorpan var överlycklig dom var supergoda (måste vara växthusodlade, spana storleken!)

barnen var på kvarters-ICA med Linus i eftermiddags, båda barnen vägrade bära purjolöken, hur äckligt kan man tycka att purjolök är;)!




tisdag 28 maj 2013

[ANNA] tisdag

JellyBean-skålen har använts till det mesta, oftast som ljuslykta. Nu som vas, jag kommer aldrig ihåg vad dom här blommorna heter, jag tycker så mycket om dom! Väldigt tacksamma, köpte dom på torget för en vecka sen.


Vi var uppe med tuppen hela familjen imorse så Linus och jag har gäspat en stund i soffan nu. Linus skulle hämta Skorpan på förskolan vid 14:40-tiden, dom kom hem strax efter 16:30. Skorpan ville vara kvar och leka på förskolegården så det fick hon. Himla fin gård det där, stor och inbjudande till lek:) Jag liftade med Markus till och från jobbet och kom hem strax efter 16. Dagens middag var ett recepttest, mycket gott och somrigt! Köpte citronpepparlax i fiskdisken på jobbet. Efter middagen hjälpte Skorpan mig att färga håret vilket hon tycker är vansinnigt kul. Det är en väldigt svag skonsam toning så det är inga konstigheter. Skorpan är riktigt duktig, väldigt försiktig och noggrann. När toningen verkade hjälptes vi åt att plocka ner tvätten, Skorpan lekte strumpmemory och matchade ihop strumpor åt mig. Barn. Sjukt användbara i vardagen när vuxit te sig lite;)

Imorn är egentligen hela familjen lediga så lite pruttigt är det ju att jag behöver åka in till jobbet på en utbildning. Den är dock bara 2 timmar på förmiddagen så det går fort! Vi ska få ett nytt schemaplaneringsprogram, så det ska jag och mina kassaledarkollegor sätta tänderna i, kul!

måndag 27 maj 2013

[ANNA] månda

Kulturkofta-barnet somnade till stillsamma toner från Jan Johansson - Jazz på Svenska (vem vill inte göra det liksom, Linus och jag älskar den, så otroligt vacker musik!). Linus och jag stod och tittade på henne en stund i dörröppningen där hon låg och drog djupa andetag. Hon är särdeles fin den där tjejen och om inte allt för länge har vi en lika fin till (något, vad det nu kan vara som bakas i magen).



Den här veckan är en sån där tidiga mornar/mycket förskola-vecka så släcka tidigt för att palla. Jag har känt mig rätt trött och sliten sista tiden. Påbörjade *Blutsaft-kur för två dagar sen, i med lite extra järn så kanske det blir rätsida på´t. Sen ska ju tilläggas att första graviditeten är ju en picknick med glass och ballong. Man kan ju lägga upp fötterna på soffbordet stup i kvarten om man skulle känna för det. Andra graviditeten fullt ställ med barnet man redan har, när man inte ska hinna med hushållssysslor och jobb morron till kväll. Kör bare kör hörni! Imorn ringer klockan 05:30, jag får lifta med min brother-from-another-mother, Markus. Vi har bara en bil i ett par dagar och lägligt nog matchade våra arbetspass. Vi bor ju inte bara i samma hus. Våra jobb ligger ju ett stenkast från varandra. Keep it in the family hörni;).

* borde ju inte heta BlutSAFT, snarare Blutslagg, Blutblä eller vafan som helst som rättfärdigar hur vidrigt det smakar. Fi fan. Dom som gör Blutsaften vet inte vad saft är det är tydligt. Saft är iskall rosa rabarbersaft, mild och söt. Inte smutsbrun trögflytande sörja. 

söndag 26 maj 2013

[ANNA] mera sönda

 Skorpans konstverk till mig!


Jokern i Batman nån haha? Nä Skorpan i full färd med att smaska glass. Det började regna och vi fick klättra in i ett hus i lekparken med våra glassar, det var riktigt mysigt! Sen trotsade vi regnet och gungade en stund, när vi var för blöta och frusna gick vi hem och Skorpan badade skumbad.





Jag köpte själv min på Tradera för 3 år sen...för 115:-, då vet jag att jag fyndade:)

[ANNA] sönda

Vi lämnade stan med picknickväskan en stund i förmiddags. Barnen fick springa fritt, nakna, som dom helst vill.







Mobilblogg

Mellitime

Mobilblogg

Morron på Korsgatan. Pjamas-Skorpan sorterar nån slags skatt. Hon talade om för Linus förut att farfar är kungen och att Linus är en prinsessa. Linus är nöjd med upplägget. Nu ska vi packa picknickkorg och njuta av solen utanför stan!

lördag 25 maj 2013

[ANNA] i förmiddas


Skorpan och Linus gick till garaget efter frukost, Linus tvättade bilen, Skorpan piffade sin cykel. Dock blev brallan blöt därav lättklädd hemfärd.

skitig från garaget!

Vad styrde jag med under tiden då? Jo jag påbörjad ett syprojekt:)

[ANNA] café Åbacka

Eftermiddagen tillbringade vi på café Åbacka , mmm våfflor med hjortronsylt, Skorpan valde Sänkdalens ljuvliga chokladglass. Första bilden nedan, förmodligen sötare än hjortronsylten!




Nu börjar jag känna mig rätt trind, föda barn snart? Ja tack! Stretade på en rejäl promenad runt ån på vägen hem, rätt flåsig och med sammandragningar när vi kom in till stan men fan skam den som ger sig!