söndag 31 mars 2013

[ANNA] påskdag

början på maj förra året

topp 3 vardagsuttrycksfavoriter hos Skorpan:

1. JA! Det blir perfekt!
2. man tackarrrrr (ni vet han rödmosiga..ödmjuke..deltagaren i Sveriges Mästerkock)
3. Jajemän! (blinkar med ögonen samtidigt)
4. Åh! Jag blir så lycklig.


Dagen har spenderats mestadels utomhus i påsksolen men en veckohandling på mitt jobb klämde Skorpan och jag in efter lunch.
 nån saknade helkropp på den gravida, här är vi idag, v23ish

 knähögt i geggvatten (tur att det finns tvättmaskin, för det finns det ju bara inte i vår lägenhet)

stay low Vilma stay low, ingen märker om vi smiter!

Linus har gjort en skivbeställning, han glömde inte sin fru. Jag får Laura Mvula jejjj! Lätt vårens favorit. Förutom att hon är skitsnygg svänger det ju som fan. Green Garden har ni säkert hör om ni lyssnar på public service-radio och inte så där mixi-match-megapolskräp vill säga.

Mobilblogg

Jag ska bara vila lite sa barnet, vi hann köra 200 m hemifrån så sov hon som en stock. Vi ska in på Maxi nu, dags att försiktigt få liv i sparven.

Mobilblogg

Vi hänger ut i lekparken. Kusinen gick hem för en stund sen och vi ska göra detsamma snart. Det kurrar i magen, lunchdags!

lördag 30 mars 2013

[ANNA] shutterstock

Linus har en liten portfolio på bland annat Shutterstock som är en sida där man kan sälja/köpa bilder. Han har bland annat sålt den hära bilden som han fotade under Italienresan 13 ggr. Det är inga jättepengar i det men lite tickar in. Lätta pengar, då man bara laddar upp bilderna och sen får folk/företag ladda ner och köpa dom så det sköter sig självt liksom. Bilderna används bl a i korsord, tidningsartiklar, annonser och kataloger. Dock är det rätt svårt att få bilderna godkända där av är inte portfolion jättestor. Det är en lång lista på regler och krav som bilden ska passera.

[ANNA] påskafton

Igårkväll sms:ade jag svärmor Gittan och frågade om hon hade planer för dagen eller om jag och Skorpan fick svänga ner. Det fick vi så gärna! Så i förmiddagens packade vi in oss i minibilen och susade ner till Ödeshög. Linus jobbar idag likaså svärfar Ken. Vi hade det väldigt fint utan karlarna också:) och fick Gittan för oss själva:)


Vi har busat med hundarna i snön, städat och komposterat. Dock rörde det till sig lite med orden när Skorpan skulle förklara för Linus hemma ikväll om vart man hällde skal&matrester för det skulle man hälla i kontoret..
 

sen har vi pusslat och spelat med Gittan, det här dinosauriespelet är ett fynd från vinden från Linus barndom, det gillade Skorpan!


fredag 29 mars 2013

[ANNA] Långfreda med Heneståls

Idag var vi hembjudna på lunch till härliga Heneståls!

dom översta två bilderna (och bilden längst ner i inlägget) har familjens yngsta fotograf bidragit med

vi tog en tur till en närliggande lekpark (fy fan va råkallt det var) det struntade dock Skorpan i som hittade en skithög rutschkana som hon susade nedför, Algot satt i sin vagn och tittade på, vinkade och flinade
lyckliga Skorpan fick ett påskägg av Emil&Jessica!

Skorpan och Algot gillade verkligen varandra, Algot ville känna på Skorpan mest hela tiden och dom satt och flinade åt varandra. Skorpan var helt fascinerad av Algot och studerade blöjbyten och matning storögt.


Det bjöds på en otroligt god gryta med smaskig chokladkaka till kaffet (skulle säga att det var dom recepten!). Vi åt till magarna stod i fyra hörn! Tack för en fin dag ❤

Mobilblogg

Ute på promenad med Heneståls efter alldeles för mycket god mat och fika:)

[ANNA] hos Cicci!






torsdag 28 mars 2013

[ANNA] torsda

Vid 15tiden plockade jag upp en heltokig Skorpan på förskola (båda hennes bästa kompisar var där och den trion tillsammans är minst sagt bananas). Skorpan hade berättat säkert 10 ggr för sina fröknar om den nya klänningen med jordgubbar hon köpt igår. Så när jag kom ville hon åka hem till sin klänning! När vi kom hem packade jag in mat och drack kaffe, Skorpan for runt i sin klänning och klädde på sina gosedjur haklappar "för det kan jag helt hälv då kan jag fixa det på bebisen sen"! Precis innan kvällsmaten drog Skorpan en rejäl vurpa från sin tripptrappstol och slog i bakhuvudet med en rejäl smäll i ena trappsteget, det tog en stund av tröstande innan vi kunde sätta oss och äta. Sen var det som bortglömt när hon börjat äta som tur var.

 mmmm Anton Bergs marsipanägg, dom går inte av för hackor hörni!

Linus "passar" i parfymer som doftar kryddigt, sandelträ typ. Så jag överraskade honom med denna som doftar himlans gott!

Linus jobbar kväll, Skorpan sover. Jag drog precis bort överkastet och skulle krypa ner i sängen och kolla på tv. På min huvudkudde låg ett fint godisfyllt påskägg med en lapp med lite kärlek på. Jag blev väldigt glad och nu ligger jag framför tvn och smaskar påskägg. Sämre kan man ha´t!

LINUS Skorpans klänning

Skorpan visar sin nya fina jordgubbsklänning!




onsdag 27 mars 2013

[ANNA] onsda

 Skorpan har fått gå all in på påskriset det har resulterat i en skrud man blir glad av (samt ev behöver solglasögon för att titta på)

 efter frukost, lek i solig lekpark

  
efter lunch klippning, JAA!! ropade Skorpan. Vi svischade förbi Johanna på vägen dit som kom ner till salongen och gjorde oss sällskap en stund:) hurra! Jag fyllde på min färg lite och Skorpan fick praoa. Hon var med och blandade färg och rullade fram en vagn åt Cicci, helt överlycklig, dock fick vi dra gränsen vid jag vill hjälpa dig att måla färgen i håret...Linus mötte upp på salongen när han slutat. En snabb tur på stan. Linus gick och spanade nya glasögon hos Isabella på Smarteyes. Skorpan hittade en klänning med jordgubbar som hon frågade om hon fick med bedjande ögon, jag sa ja utan att tänka efter ens. Om flickebarnet för en gång skull ber om något som inte ser ut som nåt en dragqueen skulle ha på sig;)


 Skorpan får det i modersmjölken fast från sin far eeeh ja ni fattar. Hoppas hon ärvt något från sin fars musikaliska och estetiska ådra! Hon tycker det är skitkul att fota.
 Här väntar vi i bvc:s väntrum. Skorpan är nu ståtliga 90cm och väger 14 modiga pannor.

 det blev en klänning och en mustaschig pjamas på stan till sparven

I skrivandets stund är Linus på en spelning nere på stan, han har sett fram emot det länge och många av hans kompisar skulle dit. Bland annat spelar bandet han fotade skivomslaget åt. Jag är allena med en skål godis, en vild bebis i magen och soffläge. Tidig uppstigning till jobb för min del imorn.

Skorpan kom ut i köket när jag skulle gå ut med soppåsen. Blää vad är det som luktar mamma! Är det bebisen?!  (uschan va vidrigt det hade varit!)

Mobilblogg

Allvarliga familjen väntar i bvc:s väntrum, en liten vägning och mätning!

tisdag 26 mars 2013

[ANNA] tisda


käka jordgubbar och gå ärenden på stan, Linus och Skorpan var lediga idag



Jag själv har tillbringat i princip hela dagen på Maxi med att stressa runt i kassalinjen samt fila på påskschemana. Landade vi middagsbordet vid kl 17, Skorpan hade ångest för att hennes födelsedag hade brunnit...(hatar när det händer) och pratade om det under hela måltiden. Sen drog vi ut på landet på husvisning. Samma mäklare som det dära huset bortanför horisonten (ni minns väl det i höstas som låg utanför kartan bortåthelvete men var dömysigt). Mäklaren kände igen oss, rolig snubbe det där. Detta huset låg kanonbra till, ut på landet fast civilisation inom räckhåll. Minuset då, ett skitstort, det var för litet och planlösningen sög. Aja. Finns ju svinmånga hus därute och vi är ju ensamma spekulanter. Inget att gräva ner sig för!

Skorpan sa att det har varit en fin dag idag där hon låg under täcket i sin säng när vi sa godnatt..Imorn är Skorpan och jag lediga, dagen är dock fullproppad med diverse BVC och frisör och andra uppdrag och ärenden. Men nu, en kopp hippie-te och ett avsnitt Walking Dead!