torsdag 28 februari 2013

[ANNA] torsda

Fröken Upptagen & Bestämd
När Linus skulle åka till jobbet idag och ropade att han ville ha pussar av oss innan han åkte svarade Skorpan: nä för jag har inte tid!

Jag startade dagen 05:20. När jag sminkade mig hörde jag Skorpans sovrumsdörr, jag öppnade badrumsdörren och Skorpan ryggade och höll upp en hand för att skydda dom minimala ögonen från ljuset. Jag tog Skorpan i handen och ledde tillbaka henne till sin säng med halvlögnen det är inte morron än. När barn försöker kliva upp innan 06:30 på eget bevåg skall dom med fast hand och övertygelse ledas tillbaka dit dom kom ifrån. Skorpan snusade snart igen och jag återgick till att göra mig iordning. Min arbetsdag gick i 120 knyck och innehöll bland annat att ta hand om en näve nyanställda och ge dom en introduktion i konferensrummet. Jag kom hem till ett nollbyte, det vill säga lämna motorn igång så Linus kunde pipa iväg till sitt jobb. Jag gjorde kaffe och läste böcker med sparven. Jag åt ett äpple och när jag ställde ifrån mig skruttet såg Skorpan kärnorna och vi började prata om att om man planterar kärnor så växer en ny planta upp. Sagt och gjort så drog vi fram blomjorden och en fascinerad Skorpan pillade ner dom i en burk.


onsdag 27 februari 2013

[ANNA] onsda

Efter frukost, biblioteket med kusinen. Vilken härlig dag, solen har verkligen värmt idag. På biblioteket satt Linus, jag och Maria i solskenet från dom stora fönstren och pratade strunt när barnen utforskade.

Igårkväll tog vi det modiga beslutet att se klart kvällens Dox (om Pirate Bay) när den slutade 23:30 kändes det inte lika smart då man som småbarnsförälder aldrig är garanterad sömn/sovmorgon. Turen var på vår sida, Skorpan kom tassandes först 07:45. Mer än skäligt! Under frukosten pratade vi om bebisen. Skorpan vill hjälpa till att ta hand om bebisen och säger att hon kan hålla i bebisen när den kissar på toaletten (vi kanske ska hjälpas åt vore förargligt om hon tappa i knodden MEN sjukt lyxigt om hon tar på sig uppgiften att få bebin blöjtorr rekordtidigt) det skulle också bli jättekul att ha någon att spela innebandy med. Bebin ska inte känna några vidare krav på tidig utveckling.. Förmiddagen/lunchen hade vi ihop med Linus, vid 13-tiden styrde han mot sitt jobb. Skorpan och jag tog andra bilen ut till Maxi, handlade lite småsaker mest åkte vi dit för att Skorpan själv skulle få välja några böcker från bokrean.

Mobilblogg

Skorpan vill ha sommar för hon vill fakkis springa nakenfis och fakkis bada med ringen och badbollen så hon efter frukost. Nu är ju inte barn svårare än att en badbalja i världens minsta lägenhetsbadrum duger. Tänk om jag var lika kravlös och fantasifull, att ugnen på 275 grader, öppna luckan sätta sig i brassestolen funka...

tisdag 26 februari 2013

[ANNA] tisda

Jag hämtade en motvillig Skorpan idag på förskolan. Mamma jag vill inte gå hem! var det första hon ropade när hon såg mig (hej på dej med jag har också saknat dig). Hon hade så himla kul. Två av 5-åringarna hade frågat fröknarna om inte dom fick ta med sig Skorpan in i stora-barnen-rummet så dom kunde bygga med Kaplastavar. Ni kan ju tänka er hur stolt Skorpan var, hon fick vara med för att dom stora barnen ville det. Jag väntade ut henne i 45 minuter.

slog till på en OMG-skön tunika i ecobomull med plats att expandera;) när jag tog ett snabbvarv på stan ikväll, sprang på en annan småbarnsmor som gjorde detsamma, bästa Malin:)

[ANNA] say no more..



Min brother from another mother (svågern vetni) Mackan, gjorde Linus uppmärksam på Guds facebooksida där fanns det godbitar, han har humor Gud. Linus och jag skrattar åt dom två ovan fortfarande. Sen fanns det ju andra som kommenterat som inte såg humorn i det hela, som hävdade att det inte var Gud som låg bakom den. Say what?! Vem skulle det varit då rå? Amen om man nu tror Gud finns, varför i hela världen skulle han inte kunna ha en facebooksida?

måndag 25 februari 2013

[ANNA] månda

en suddig fru Forsberg stack på jobbmöte

när jag skulle åka hem från jobbet så kunde inte min kollega Maria starta sin bil (som stod parkerad precis brevid min) men HA! vi lyckades startkabla igång den. Inte så jävla märkvärdigt tänker ni. Då vill jag se er andra brudar göra´t! Jag menar utgångsläget var ju hmm var sitter spaken som öppnar motorhuven nu igen..startkablar..helvete jag skulle lyssnat på körskolan för 3 år sen*..hur svårt kan det va? gör för fan inte fel nu, gjorde man fel blev det jättedåligt va? visst var det så? ringer Linus..NU vet jag dock hur man gör alldeles själv. Vi har f ö sån Falck Assistans på våra bilar så för min egen räkning är det ju lugnt jag lyfter bara telefonen och säger Houston we ha a problem..men jag kan ju hjälpa nån och skaffa karmapluspoäng.

* wätt mycket jag skulle lyssnat på där kan vi ju enas om i efterhand, men då var det ju så många gånger som allt man hörde var blabla yadayada. Gudars skymning dom prata ju klippt hela tiden. Ibland kör man ju förbi en sån där skylt och tänker hmm nä den ringer ingen klocka, viktig? hoppas inte. Den lär ju liksom inte betyda minfält eller stup? Eller..

söndag 24 februari 2013

[ANNA] sönda

När jag landade med min kopp te vid köksbordet 22:40 igårkväll efter att ha stängt butiken, låg den här teckningen och väntade på mig. Skorpan har målat ICA Maxi, ja alltså det ser ju vem som helst att det är mejeriavdelningen en lönefredag.

Idag har jag haft ett nättare pass, 9-16, relativt problemfritt. Ja förutom scanningsprogrammet som havererade en stund, men snart så var skutan tillbaka på rätt spår igen. Linus och Skorpan var inne och hejade och handlade. Eftermiddagen tillbringade Skorpan och Linus med Cribbe och Olle i simhallen och hade superkul! Skorpan hade dividerat om snoppar och snippor i duschen. Det är rätt mycket snoppar och snippor i huvudet över huvudtaget just nu haha.

Nu ska vi dra igång ett avsnitt House of Cards här hemma, satan i gatan va bra det är! Pratade med en kollega om det igår. Det är lite kul med mitt jobb, jag har ju nästan 200 kollegor, så man kan ju inte veta allt om alla. Speciellt inte dom som pluggar och extrajobbar strötider. Så igårkväll insåg jag och min kollega att vi båda två var tillsammans med Linusar som har en faiblesse (precis som sina kvinnor) för välproducerade tv-serier a´la HBO och filmer med höga betyg på IMDB. Så vi utbytte tips och favoriter. Förresten en himla bra grej med Netflix är ju att man hittar gamla guldkorn bland filmer som man missat, som vi gjorde häromkvällen. Mycket bra hörni!

lördag 23 februari 2013

2x Skorpan



Mobilblogg

Skorpan har klätt på sig bakochfram och ville inte vända kläderna så Linus haka på.

fredag 22 februari 2013

[ANNA] freda

Jag har inte för mycket att delge. Hämtade upp Skorpan efter jobbet, det tog en timme, hon är inte snabb den lilla fröken, vi hade ju inte bråttom å andra sidan. Det var ju bara tvätten som väntade hemma och den stod kvar. Diskade, bäddade, dammade och städade badrummet (så här var jag förra graviditeten också, überrenlig, dille på rent överallt). Nu ska jag fortsätta fnula på presenter till familjens marsfödelsedagsbarn. Ikväll blir det kanske en Netflixfilm om vi kan klämma oss in, mycke på tv var det ju inte att ha! Imorn börjar jag sent, betyder ju inte sovmorron för det men skönt att släpa runt i pjamasen lääänge.

Nu har jag officiellt inte en jag-ha-ätit-för-många-semlor lönnfet kuddsmugglarmage, kursledaren i onsdags som jag inte träffat sen i höstas såg att jag var gravid. Det börjar ta form alltså men fan mjukt är det än så länge haha.

torsdag 21 februari 2013

[ANNA] torsda

Nähä ni dags att stänga av slösurfet (letar efter en schysst mammabaddräkt) och dra igång ett avsnitt House of Cards. Ikväll ska det banne mej vara släckt kl 22, ännu en tidig morron imorn för hela familjen. Sen tar Linus och Skorpan helg, jag med givetvis, men jobbhelg. Skorpan skickas till förskolan med glittrande tassar imorn. Hon ville ha nagellack när jag klippt naglarna på henne, hon valde själv från hyllan med nagellack. Valet föll på en riktig nyårsrackare från Essie. Hon har en killkompis i samma ålder på förskolan som ofta sportar schyssta nagellack till sina lila strumpbyxor eller dylikt (tänker att han har härligt roliga föräldrar). Han lär bli avis imorn hörni! Tänk om innehållet i bulan är en grabb, sjukt kul att sätta tänderna i ett grabbprojekt. Ja alltså ni kan ju föreställa er vad som händer om JAG uppfostrar en kille;) Då ni, då ska det formas det ödmjukaste, lugnaste, klokaste, roligaste och jämställdaste södra Sverige skådat i pöjkväg. Det har ni mitt ord på. Sen är det ju bara det där med namn då..

Tur att det är 5 månader kvar!

Mobilblogg

Snälla syrran skänker dessa som hon inte ska använda! Bara att hojta om du vill ha dem.

onsdag 20 februari 2013

[ANNA] onsd

 Gårdagens snöbus. I en liten grop i snön låg en liten harpalt och kurade.



 Linus skivomslagsfoto finns nu också som t-shirt, så nu kan han stoltsera runt med det på bringan!

Jag funderat sen Skorpan var liten på att investera i en sån hära fot/sko mätare. Nu har jag gjort slag i saken. Jag nätfyndar ju rätt mycket skor till henne, nu är det inga mer frågetecken runt skostorlek, funkar stövlarna i garderoben den här våren också...? Med en kiddo till på väg blir den garanterat använd!

Hela familjen har haft långa dagar på respektive arbetsplatser. Min bestod av 8-17 med ledarskaps-Emma från huvudkontoret. Mycket intressant och givande men nu är mitt huvud som ett mosigt plommon. Man ska fundera analysera och vända ut och in på sig själv då orkar man knappt dra ut köksstolen när man kommer hem. Då hela familjen kom hem sent idag så slängde vi bara ihop lite korv och snabbmakaroner sen var det i princip läggdags för sparven (vi kliver upp innan 06 imorn allihop, intensivt veckoslut för alla tre) Linus skickade jag ner med en öl till grannen direkt efter middagen, grabbgänget skulle ha en topp-5 kväll. Det är han mer än värd!

tisdag 19 februari 2013

[ANNA] Babettes

Idag har vi varit lediga tillsammans, fint som snus eftersom Linus jobbade hela helgen som var och jag den som kommer. När vi var påväg ut till lekparken i förmiddags sa Linus idag vill jag gå till Babettes! Så självklart gjorde vi det! Efter lunch styrde vi ner på stan och precis när vi gick ut genom porten sms:ade Tobbe att han var kaffesugen, haka på sa vi!



för er som kanske missat så var mor och dotter matchade, svanmatchade!


Mobilblogg

Just nu; Linus, jag och Tobbe dricker kaffe. Skorpan leker med klossar. Location Babettes.

måndag 18 februari 2013

[ANNA] månda

Jag landade hemma i köket efter en minst sagt intensiv och lite stressig dag på jobbet. Hemma var det fullt ös på Skorpan och Linus, vår polare Tobbe var över på en kopp kaffe. Nu sover barnet, disken är diskad, samtliga vuxna har duschat, jag har suttit och fnulat på lite jobb och nu börjar kampen mot ögonlocken;) Amen hallå klockan är ju bara 20:00!

Är det någon som har blöjbarn och är sugen på 160:- blöjrabattkuponger från Libero. Hojta i kommentarsfältet så skickar jag dom vidare.

Planer för veckan, wätt mycket jobb och en stundande jobbhelg. Bland annat kurs hela onsdagen (ledarskap med ICA-skolan). I övrigt fortsatt försöka ducka för den förbannade kräksjukan som envisas med att breda ut sig som ett svampmoln över stan och vår närhet. Utöver det? Överleva.

söndag 17 februari 2013

[ANNA] tipsar..

Ikväll hoppas jag inte ni lägger er tid på den där Johan Falk (kommentarer överflödiga) här har ni nåt bra att mysa ner er framför!

[ANNA] sönda

 Förmiddagsbandy som övergick i att öva på att åka slalom mellan bandyklubborna.





 Skrillex!
På eftermiddagen halkade vi runt i Trädgårdsföreningen.

 Idag har Skorpan och jag friskluftsförgiftat oss totalt vi har varit ute mer eller mindre hela dan!

Mobilblogg

Efter frukost kardborreboll.
- jag är ett sockerhjärta du är en tjockis ropar Skorpan! Tack så mycket.

lördag 16 februari 2013

[ANNA] lörda

 Skorpans kusin hade denna fina jacka förra säsongen, jag var bra sugen på den då men vi hade precis hittat en annan fin. Nu sprang jag rakt in i den på en reaställning 170:- (399:-) en enda kvar och i Skorpans storlek, meant to be! Den ser ut som en liten Fjällrävenjacka och passar ju utmärkt i mullefamiljen som bara väntar på att skogen ska tina nån himla gång.

 Eftermiddagens kusinlek, Markus gav sig på ett gigantiskt projekt!

Till kvällsmat hemmagjord pizza. Skorpan fick göra sin egen.

Idag har jag varit helt klippt färdig. Gjorde misstaget att lägga mig på sängen och läsa bok med Skorpan. Jag kämpade hårt för att inte bara ge efter och somna, tillslut fick jag helt enkelt gå upp ur sängen för det bara gick inte. Det där lilla fostret suger musten ur mig just nu. Förra graviditeten var det ju en helt annan femma, var man bara hemma kunde man ju ta det hur soft som helst. Powernapa mitt på dan och slappa i soffhörnet. Den här gången not so much. Jag är ju ofta själv med Skorpan när Linus har långa jobbpass då är det bara att ta sikte på mållinjen i horisonten.

Ikväll denna.

fredag 15 februari 2013

[ANNA] lite Valla på er!


Vi drog till Valla efter frukost..

kanin med sparfrisyr




 Den här lille killen följer med till tvsoffan och På Spåret nu. Svängde förbi lilla Konsum på Malmslättsvägen på väg hem från Valla, dom har lätt bästa lösgodissortimentet. Det må inte vara stort men det kvittar ju när man bara samlat dom godaste sorterna!

Hästpöjken fick den här superfina av syrran och Markus. Vi har inte köpit nåt än och det blir nog inte jättemycket. ALLT finns ju redan i källaren och di dära könsfärgerna skiter ju vi, det mesta av Skorpans är ju redan från grabbavdelningen så det är ju inte så noga. Känns billigt att skaffat barn den här vändan;) Men får man nåt som i det här fallet så tackar man ju verkligen inte nej!