fredag 31 augusti 2012

[ANNA] freda

Vi åt lunch på Steves, Skorpan som vaknade obönhörligt tidigt imorse, slocknade i sulkyn på vägen dit. På bilden har hon precis vaknat till i pappas knä. Vi var grymt peppade på att äta på Stadsmissionens café men där var det proppfullt tyvärr. Efter lunchen gick vi hem, drack lite kaffe och slappade en stund. Tobbe (Linus kompis från Mjölby) ringde och var i stan, han ville träffa oss (jättekul!) så vi tog med honom till lekparken i Trädgårdsföreningen, där vi även träffade Simon, Fia och lille Nisse. Dom var väldigt glada och halade fram en första bild på Nisses lilla syskon som dyker upp i början på mars (alltså hur många ska ha barn i mars egentligen?!) måste va alla som inte ska ha nu i september haha.


Förmiddagen promenerade vi till ankdammen, Skorpan hittade små srampar [sVampar]som hon tyckte var väldigt fina.

I övrigt har vi tvättat och några plagg hänger på tork som ska ner i väskorna imorn. Vi sticker inte förrän bortåt 15-tiden imorn, flyger från Skavsta, skönt med lite närmre och en liten flygplats. Planet lyfter vid 17:30. I eftermiddags kom Asklunds hem igen, Skorpan blev väldigt glad, hon har frågat efter dom varje dag i en vecka. Ja och så åker vi ju imorn då..så då får dom sakna varann lite igen...

Mobilblogg

Just nu: Ankdammen i småregnet.



torsdag 30 augusti 2012

[ANNA] som utlovat...hit ska vi

 Så här bor vi i Toscana kommande vecka. Alltså ser ni naturen runt om?! Att dricka sitt frukostkaffe och lunchrosé till det där kan jag mer än leva med...





 nä som om inte det är nog...
 en bit in i veckan piper jag och Linus iväg på tu man hand till detta hotell...
och spenderar natten i en svit...helt klart värdigt två trötta småbarnsföräldrar. Mig kommer ni hitta vid denna pool, skulle tippa med en Cuba Libre alternativt en Strawberry Daiquiri i näven, frågor på det?







[ANNA] torsda

mmmm Skorpans busgrogg

Slängde en bukett astrar som stått på vardagsrumsbordet, plockade dom ur vasen och slängde dom i soporna. Nåt kom emellan och jag glömde bort att hämta vasen och tömma den. Precis när jag kommer in i vardagsrummet nån kvart senare står Skorpan med ryggen mot mig vid bordet; aaaahh! med en smäll ställer hon ner vasen likt att svepa en tequila följt av ett aaaahh. Jag blir helt ställd, drack du Skorpan? får jag ur mig. JA svarar en bestämd Skorpan. Vafan svarar man på det, vill du ha is och ett sugrör?? Jag frågade om det var gott, nä det var det bestämt inte. Hon har aldrig gjort nåt liknande förut, inte ens som liten liten. Vet inte vad som flugit i henne, senaste dagarna har hon varit helt oberäknelig haha. Knäppunge.

Det är ju inte det enda "konstiga" hon druckit idag. När jag kom till förskolan och skulle hämta henne satt hon vid mellisbordet och drack mjölk. Hon har totalvägrat mjölk och inte druckit nån sen jag slutade amma henne när hon var ett halvår;) Linus och jag hatar mjölk, blää kosekret som ger äcklig andedräkt (alltså mjölk har man i kaffe och matlagning , dessutom slipper jag gärna benskörhet) men Skorpan är ju barn och mår fint av mjölk till skillnad från vuxna. Vi har hållit god min här hemma, aldrig sagt högt att vi inte gillar det, druckit det framför henne men nä hon vill absolut inte ha. Förrän idag. Då drack hon både till mellis och sen hemma till kvällsmaten. 

 Hurra! med utlandssemester kommer detta obligatoriskt om man jobbar på mitt jobb(dvs i livsmedelsbutik). Can´t wait to get home hörni!


onsdag 29 augusti 2012

[ANNA] onsda

 Skorpan ville visa upp sina cirkusskills när vi var på väg ner till mataffären/Polarn&Pyret


FY FAN vad jag är dödad jag är efter att ha Italienpackat. Det är ingen lek när hela familjen sak ha med sig aaaallt. Nu har vi ett par kilo kvar upp till maxvikt (och då är inte mitt smink/parfym packat, jag anar oråd). Men nu är allt packat så när som småpinaler. Skorpan&Linus är genomförkylda annars är vi laddade som tusan. Om jag kommer ihåg imornkväll kan jag visa er bilder på dit vi ska.

Nattinatt på er!

tisdag 28 augusti 2012

[LINUS] Countrygirl Skorpan

Den här lilla cowgirlbönan sportar höstkläder på Linus och hennes utflykt idag.





[ANNA] tisda


På väg hem från dag 6 i sträck av arbete, imorn hägrar ledig dag. Det är lite som att ha land i sikte efter en lång rodd. Kroppen är tung och trött, huvudet som potatismos. På vägen hem dricker jag en kopp kaffe alltsom oftast. Den lilla Colten har perfekta mugghållare med perfekt djup. Det vill säga jag kan köra som en knarkad biltjuv och kaffet står blickstilla. Förutom 4 (!) såna hära perfekta mugghållare så har ju Colten; en ratt praktiskt placerad på vänster sida av fordonet, säten som går att fälla horisontellt, förvaring i bilens bakre del som man når genom en smidig lucka samt en liten spegel fäst i vindrutan och en på var sida om bilen som gör att jag även kan se bakåt. Asså är det inte fiffigt så säg?!

Skorpan och Linus har fyllt sin lediga dag med tvättstuga, bilutflykt på landet och lekparkslek. Ni ska få några av Linus fina bilder från deras dag sen.

 Alltså hur mycket hår har flickebarnet?


 Skorpan har fått en ny skaljacka (billig peng ändå, 349:-) härligt retro, älskar uggledetaljen. Vind/vattentät och en smart luva som sitter kvar på huvudet och stoppar att det blåser in. Hon har typ 100 jackor kanske, men både Linus och jag är lite svaga för fina jackor.


 Omg LOVE den här osten, skär bit efter bit och trycker in. Marecaire heter den och finns på mitt jobb serru.


[ANNA] uppmaning


Detta är sedan Skorpan var litenliten familjens favvolåt. Dålig kvalle på klippet men ni hör ju liksom! Alltså gör mig en tjänst nu (ni som av nån outgrundlig anledning inte kan den) LÄR ER TEXTEN, typ skitlätt. Sen när vi ses sjunger vi ihop med världens inlevelse. Tummis? Capice? Den snurrar i mitt huvud varje dag som nåt slags Ally McBeal-ledmotiv. På vippen att börja sjunga högt bland folk hela tiden. Börjar tro mer och mer att Skorpan inte kommer komma i en kiss&bajsålder, hennes föräldrar är så kiss&bajs-fnittriga att hon snarare säger åt oss och skäms lite. Höhö BAJSKORVBAAAAJSKORV. Gu va kul det är.

måndag 27 augusti 2012

[ANNA] månda

På väg till förskolan tidigare idag...

Min dåliga närvaro här stavas J O B B. Imorn går jag på mitt 6:e och sista pass på raken innan ledig dag. Oh boy är jag slutkörd. Gårdagen var inte nådig, då jobbade jag 6 timmar i sträck innan jag tog en rast. Jävlar vad det gick, 120 knyck, sen började jag känna mig lite yr&svag, tittade på klockan då var den 18 (jag började 12). Jag hade så himla mycket att gör att det inte fanns tid att känna efter. Kom hem 22:50 från jobbet, Skorpan väckte mig strax innan 06:30 imorse (trött JA). Idag har jag jobbat 14-20:30, började med kassaledaremöte, sista timmarna i Informationen. Det gick inte ens att knappt titta upp mellan kunder, kunderna avlöste varandra utan paus. Så den här dagen for iväg.

Jag kom hem ikväll till en underbar äkta man. Han stod i full färd med att göra kantarelltoasts åt oss som han serverade med ett glas rött och ett rum fullt av tända ljus. Han vet att hans fru har ett minst sagt stressigt jobb ofta, så han ville att jag skulle komma hem och varva ner. Han är bäst.

På lördag landar vi i Italien, det är inte ens en vecka kvar!!!

[ANNA] ....

 Kommentarer överflödiga egentligen..
men rent spontant så tänker jag på en gammal HBO-favorit, Carnivale.
"Pappa ta en klänning - Korpan spelar!"


söndag 26 augusti 2012

LINUS En helt vanlig söndag


En helt vanlig söndag tog vi hojen till "stora lekparken" och övade lite på att gunga riktig gunga. Som pappa är det lite småknepigt att släppa helt på kontrollen som en baby-gunga ger. Det är bara dumt, Skorpan gungar hur fint som helst. Anna smet till jobbet, Skorpan drog en "vinbärssoppa" (??), lattjade vi lite med Ludde och Malte, sen drog vi hem o käkade fiskpinnar.

Efter lunchen drog vi en slapparstund i soffan, glodde på lite mumin och nåt osynligt chips, sen åkte skogsuniformen på och vi tog bilen till eklandskapet utanför stan. Skorpan hittade en liten mystisk avkrok och skulle leta röda och blå insekter. Dessvärre hittade vi bara en regnskur, lergropar, mygg och fästingar. Men vi var skitiga och nöjda ändå! Skogen suger!

 Va ere här farsan? Det är en fästing. (Japp)


Vinka till kameran Skorpan! De e kul!

Va är det där?? Vet inte, vi är i skogen.